Stranieri aradeni

Adversari redutabili pentru Man sau Petre la Euro 21 de tineret: Debutul e cu Olanda, la Budapesta!





Naţionala de tineret a României are parte de o grupă de foc la Euro 2021, alături de Germania, Ţările de Jos (Olanda) şi una din ţările gazdă, Ungaria. Turneul final de anul viitor are un format inedit.

„Tricolorii mici” vor debuta la Budapesta, contra Țărilor de Jos, după care, în runda secundă, elevii lui Adrian Mutu se vor duela cu Ungaria, iar în ultima etapă dau piept cu Germania. Meciurile din grupe se vor desfășura în perioada 24 – 31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa două luni mai târziu, în intervalul 31 mai – 6 iunie.

Euro 2021 va fi găzduit de Ungaria și Slovenia, cele două formații fiind repartizate automat în grupa A, respectiv B. Încă eligibili pentru acest turneu final, arădenii Dennis Man şi Adrian Petre au șanse să fie convocați, deși ultimul încă nu a confirmat la Cosenza, în Serie B, neavând niciun gol marcat pentru noua sa echipă. Dintre fotbaliștii UTA-ei, la cum au decurs lucrurile în această toamnă în Liga 1, doar Denis Rusu ar putea intra în „cărți”, deși fotbaliști ca Miculescu, Isac sau Oroian ar mai avea la dispoziție o jumătate de an să demonstreze că ar putea ajunge și ei la Euro 2021 de tineret.

Naţionala de tineret a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la un turneu final U21, după 1-1 în ultimul meci al preliminariilor, cu liderul Danemarca. Este pentru prima dată când fotbalul românesc obţine o asemenea performanţă. Fotbaliştii şi staff-ul vor împărţi 300.000 de euro.

Grupele de la Euro 2021:

Grupa A: Ungaria, Germania, România, Țările de Jos (Olanda)

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia

Grupa C:  Rusia, Islanda, Franța, Danemarca

Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button