Baschet

Succes cu record la aruncările de la distanță: FCC Baschet Arad – Rapid 93-51





Chiar și fără americanca Beadle, care a zburat peste Ocean pentru a asista la nunta surorii sale, FCC Baschet Arad a respectat cu vârf și îndesat calculele hârtiei în fața fetelor de la Rapid. În primul meci al turneului cu numărul patru al LBNF, de la București, „galben-albastrele” chiar au fost foarte aproape de a atinge suta, în special grație procentajului ridicat la aruncările de la distanță.

Arădencele chiar au stabilit un record, prin Ecaterina Armanu și Veatriki Akathiotou, care au marcat de câte șase ori de la linia de 6,25 metri și dincolo de ea. Până acum, alte cinci baschetbaliste marcaseră câte 5 coșuri de trei puncte în debutul acestei ediției Ligii Naționale.  Altfel, practic nu a existat meci între elevele lui Bogdan Bulj și giuleștence, care – totuși – au obținut trei succese în acest campionat din cele 8 partide disputate, cu echipele din Alexandria, Oradea și Târgu Secuiesc.

În schimb, FCC-ul le-a luat absolut toate sferturile, inclusiv ultimul în care a fost pe parchet mai ales cu liniile secunde. După doar 4 puncte înscrise în debutul ultimei reprize mici, Aradul s-a revanșat pe final cu alte zece și a fixat tabela la 93-51 (26-11, 21-11, 32-16, 14-13).

Formații și marcatoare:

FCC Baschet Arad: Armanu 22 puncte, Akathiotou 20, Karakasevic 16, Hadzovic 16, Fodor 11, Ardelean 6, Mîrne-Nagy 2.

Rapid: Stănici 19, Manea 16, Bejan 6, Dinu 3, Grigore 3, Călin 2, Duță 2.

FCC Baschet Arad joacă mâine, de la ora 13, ultimul meci din acest an, cu gazdele de la Agronomia București. Echipa din Capitală e ultima din clasament, dar asta și pentru că a ratat două turnee din pricina problemelor cu coronavirusul. Azi, la revenire, bucureștencele au cedat 47-71, cu Universitatea Cluj.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button