UTA Arad

Suporterii UTA-ei i-au reînnoit capitalul de încredere lui Balint! Ce le-a spus antrenorul arădean, când nu mai va pleca nicio echipă cu puncte de la Arad?





UTA a căzut de pe un cal frumos pe finalul lui 2020 și s-a lovit serios la cap chiar înainte de Sărbători. Astra a defilat la Arad și a stabilit scorul campionatului după un 6-0 ce într-un alt context s-ar fi putut lăsa cu demiteri și demisii. Dar, cel puțin fanii arădeni nu uită că Laszlo Balint e printre principalii artizani ai promovării, așteptate pe Mureș de 12 ani de zile, dar al unui parcurs decent în turul ediției de campionat 2020-2021. „Bătrâna Doamnă” a fost, cumva, formația extremelor, cu succese pe terenul celor de la Dinamo, CFR Cluj și Botoșani, dar și eșecuri dureroase acasă, cu Poli Iași sau Gaz Metan Mediaș.

Chiar dacă este sub UTA în clasament, plătind tribut începutului de sezon pigmentat cu probleme de tot felul, Astra rămâne una dintre formațiile cu pretenții din Liga 1, dar chiar și așa un 0-6 pare cam mult. Laszlo Balint știe și el acest lucru și s-a pus, cumva, la dispoziția conducerii. „Dacă oamenii din conducerea clubului se gândesc că trebuie o schimbare de antrenor, sunt deschis la discuții. E clar că și interesul lor este interesul echipei și dacă soluția de a pleca Balint este soluția cea mai eficientă în acest moment pentru soarta clubului, atunci – bineînțeles – lucrurile sunt clare”, spunea după meciul cu giurgiuvenii tehnicianul arădenilor.

Răspunsul a venit mai repede din partea suporterilor și acesta este unul pozitiv, de reînnoire a capitalului de încredere față de Gyuszi Balint. Văzând în ce direcție merge meciul cu Astra, aproximativ 50 de suporteri s-au strâns din timp în fața stadionului UTA pentru a fi siguri că vor avea ocazia să-l întâlnească pe „principalul” de 41 de ani. „Am venit ca să îți arătăm că pentru tot ceea ce ai făcut pentru noi, noi suntem sprijinul tău. Suntem alături de tine. Suntem și noi realiști, știm că e practic imposibil să ajungem în play-off, vrem să mergem împreună mai departe în lupta pentru salvarea de la retrogradare”, a fost mesajul susținătorilor „roș-albi” la ceas de seară către antrenorul echipei lor.

Din capul locului, Balint a recunoscut faptul că, poate, a avut o abordare greșită vis-a-vis de jucătorii săi, la cald, după eșecul cu Sepsi (0-3), cu atâta mai mult cu cât ea a fost publică. Pe de altă parte, însă, antrenorul „Bătrânei Doamne” a spus că toată lumea din vestiarul UTA-ei suferă la fel de mult după eșecul din această seară și a promis că va salva echipa de la retrogradare. Poate am greșit și eu atunci când am dat în jucători imediat după înfrângerea cu Sepsi. Credeți-mă să suferă și ei și vă mai reamintesc că atâta timp cât voi fi în vestiarul echipei UTA, cei care vor fi cu mine acolo vor da totul pe teren. Este un moment greu și voi avea cea mai grea vacanță din cariera mea. Ustură rău această înfrângere. Mă doare pe mine, vă doare pe voi, suporterii, dar îi doare și pe jucători. Este un final de an trist pentru toată lumea, dar dacă ne raportăm la întreg anul, cred că suntem pe plus. UTA a obținut promovarea în prima ligă și suntem pe locul 9 la jumătatea campionatului. Eu aș fi primul care aș vrea să mă lupt la locurile fruntașe, dar sunt realist și vă spun aici că în acest an UTA trebuie neapărat să se salveze de la retrogradare. Și tot așa cum v-am promis și v-am cerut să aveți încredere în mine în discuția avută înainte de meciul de la Pitești, din vară, tot așa vă cer să aveți încredere în mine că nu o să retrogradăm la finalul sezonului”, le-a spus, în mare, Gyuszi Balint fanilor sosiți la stadion.

Și chiar de stadion și de faptul că pandemia și regulile autorităților i-au împiedicat pe fani să fie alături de echipa favorită pe noul „Francisc Neuman” se leagă una dintre durerile antrenorului „Bătrânei Doamne”. Sunt unii jucători care nu știu excat ce este spiritul UTA-ei, care nu înțeleg ce înseamnă sută la sută acest club. Sunt jucători care nu v-au văzut niciodată pe voi, pe suporteri, pe stadion și ce atmosferă extraordinară faceți. Vă spun că atunci când vă vom avea alături de noi, pe stadion, nimeni nu mai pleacă cu puncte de la Arad!”, le-a mai transmis Laszlo Balint susținătorilor pe platoul din fața arenei arădene.

Utiștii intră chiar din această seară în vacanță, iar un al treilea fotbalist care se desparte de arădeni ar fi Călin Popescu. Din informațiile noastre, mijlocașul de 19 ani, care a primit foarte puține șanse din partea lui Balint, va juca de la anul la Hermannstadt.

20 comentarii

  1. GYUSZI !!! Cere-i lui Apostu sa iti aduca mijlocasi si atacanti mai buni decat ce ai acuma in lot daca vrei sa mentii UTA. in liga1a ,altfel daca vei merge cu aceeasi jucatori care nu dau randament pt. ca, atata pot, UTA. nu va rezista in liga1a si nu as vrea ca, UTA. sa se duca dinou in liga2a !!! Nu mai zic nume ca, se supara baietii ,doar stii mai bine dumneata !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
    1. Felicitari (si) pentru promptitudine. Daca fenomenul Ultras ar fi un cult, eu m-as converti la voi, pentru ca aveti cea mai autentica forma de inchinare. Si anume prin fapte, adica ceea ce spuneti si faceti, indiferent de vremuri (pandemie,rezultat, seara, frig etc.). Si mai mult decat atat: ~Nu da-ti niciodata inapoi~

      0
      0
  2. Sa vina profesorul Cristi Pustai antrenor si 5-6 jucatori altfel nu avem nici o șansă.
    In fotbal nu e loc de sentimentalisme.
    Călărașiul are pb financiare nu cred ca Pustai ar refuza UTA.

    0
    0
  3. Doar de bine Mister Balint!Neconditionat!Cred ca a fost prima data cand ai criticat jucatori si au impresia unii ca sunt intangibili…Mereu am crezut in acea familie si grup,de fapt asa era…La bine si la rau….Ma intreb,oare…exista?Mai exista acel grup unitar?
    Din ce cauza intreb?Pentru ca nu se reporteaza atitudinea….Ceva nu se leaga…pur si simplu…Raspunsurile nu trebuie sa vina din partea noastra,a suporterilor ci doar din partea dvs,Mister Balint…Va rog sa ma credeti pe cuvant,ca am fost un fel de contestatar al lui Mister Ionut Popa,sa-l odihneasca in buna pace Dumnezeu,dar atunci cand dansul a fluierat,nu misca nimeni in front,in fata dansului…Indiferent de nume sau CV….
    Un Nelut Rosu nu ar fi prins nici echipa a 8-ta,de exemplu,dar hai sa nu ne canalizam acum pe jucatori si prestatii personale…nu ar avea sens….Sa aiba Sarbatori Fericite fiecare….
    Umilinta este una si dovedirea pe teren,cu totul alta….Ma bucur ca meciul nu a durat mai mult….Dureros….Foarte dureros….Greu de digerat….
    Taiat in carne vie….asta este nevoie,fara regrete….Punct…Imi pare rau!Sincer!

    0
    0
  4. Felicitari (si) pentru promptitudine. Daca fenomenul Ultras ar fi un cult, eu m-as converti la voi, pentru ca aveti cea mai autentica forma de inchinare. Si anume prin fapte, adica ceea ce spuneti si faceti, indiferent de vremuri (pandemie,rezultat, seara, frig etc.). Si mai mult decat atat: ~Nu da-ti niciodata inapoi~

    0
    0
  5. In 2020 am realizat de ce visam de 12 ani, promovarea! Balint a demonstrat in Liga2 ca e un antrenor de calitate. Eu zic sa continuam cu el multi ani inainte. Chiar daca retrogadam nu ar fi o tragedie, se poate realiza promovarea imediata, dar sa speram ca nu vom ajunge in aceasta situatie. Oricum, decat sa fim ciuca batailor in liga1 mai bine fruntas in Liga2, repet, nu ar fi nici o tragedie.

    0
    0
  6. Doar 2 ganduri imi vin in minte: ori pariuri ori razbunare pe antrenor…. sper sa ma insel. Transferuri ? daca vor fi bani …

    0
    0
  7. Blestemul postului de fundaș dreapta Ne aducem aminte că un Tomozei ,chiar frech , juca bine și echipa la fel. Odată cu ieșirea lui motivată , s-a prăbușit construcția întregii apărări ca un castel de nisip. Bustea care mergea bine la mijloc ,părea să rezolve . Vârfuri adverse pe dreapta ,par adevărați brazilieni ,prin demarcări ,combinații ,și goluri.Cu ocazia unor mutari ,inspirate ,la apărare au dispărut dintr-un foc doi fundași. Ilie și Melinte. Mult La Simo ,fara acoperire.Benga și el la limita tehnica. Singurul ,care pare ce trebuie a fi Erico ! Și el nervos pe randamentul colegilor. Iacob ce sa facă ? Deci iar trebuie rezolvată apărarea ,de Balint ,fost fundaș. Mai ales că sacul cu goluri primite se. umfla ,pe modelul Iașiului !

    0
    0
    1. @Ionescu Gavrila,ca si mereu,va apreciez comentariile,dar cuplul Melinte/Florin Ilie,nu aveti cum sa-l comparati cu Benga/Erico…10 clase peste primii mentionati,dar si aceia sunt ok…de pastrat..Gafe mai fac absolut cam toti,la orice nivel…..Se intampla….Fundasii nu trebuie sa aiba neaparat o tehnica de picior superba,ce naiba?Pique are,doar un exemplu aleatoriu ar fi?
      Fundasii centrali trebuie sa aiba statura,fizic si sa fie agili,rapizi pe replieri,atunci cand li se cere sa joace mai sus…Parca tanjesc dupa sistemul de joc cu Libero,perimat,dar inca existent la unii,de voie sau de nevoie….
      Tehnica buna,spre maxim,trebuie sa aiba de la mijlocasii defensivi,in sus…Despre mijlocasii ofensivi,macar unul de constructie,nici nu amintesc…Ei trebuie sa faca legatura si posesia..Ei,dupa indicatiile antrenorului,muta liniile mai sus sau mai jos….dupa evolutia jocului,daca pot….
      Cand in tot acest tur,nu a existat o formula de baza constanta,minima,o osatura,nu este de vina Mister Balint….Covid 19,accidentari si suspendari,unele fara rost,gratuite,apoi inconstante diverse….
      Sunt absolut de acord ca anumite experimente pe posturi,nu erau necesare,neaparat….
      Nu stam deloc bine si trebuie sa acceptam asta,umili si cu maxime trageri de alarma….

      0
      0
  8. Mi-a venit in minte si un banc: Bradul din fata stadionului e impodobit cu traseele noastre de joc: inexistente

    0
    0
    1. L-am impodobit noi si pe ala si aici trebuie sa ii dau credit lui Giro pentru ca pare-mi-se, el a venit primul cu ideea.
      Eu am ajuns mai tarziu aseara pentru ca am lucrat pana tarziu insa ideea a fost foarte buna si poate ar fi frumos sa facem din asta o traditie.

      Sarbatori fericite tuturor!

      0
      0
  9. Un 0-6 acasa este foarte greu de digerat, analizat, explicat, indiferent ca a venit in fataunei echipe de play-off cu un Budescu in crestere de forma evidenta si unui „vulpoi” pe banca tehnica. Fara Budescu in teren puteam probabil sa emitem pretentii de cel mult un punct in fata Astrei, cu conditia de a nu ne fi hazardat la un joc deschis in fata acestei echipe care are inca destui jucatori cu o tehnicitate superioara mediei Ligii 1. UTA, in configuratia actuala trebuie sa-si cunoasca perfect lungul nasului. Strategia si abordarea meciurilor de acasa in acest tur nu a fost neaparat gresita, fiindca o echipa care joaca pe propriul teren trebuie sa atace continuu, sa impuna frica in inima adversarilor, sa-i toace, sa-i macine pina la epuizare, sa inscrie si in final sa obtina lejer cele 3 puncte puse in joc pe terenul proriu. Asta in teorie, in practica insa, e o cu totul alta filozofie cind esti o echipa nou promovata, ai fost dezavantajata clar de deciziile luate de FRF in lupta pentru promovare in Liga 1, ai suferit imbolnavirile jucatorilor, rigorile stricte de protocol ale play-off-ului, ai intrat intr-o criza acuta de timp necesara sa-ti completezi lotul cu jucatori de valoare si experienta in Ligia 1 sau ma rog, alte ligi Europene, lipsa unui buget decent pentru achizitia unor jucatori care ar fi putut sa faca diferenta pe tabela de marcaj intr-un joc pe muchie de cutit.

    Toata aceste presiuni si neajunsuri au creat o oboseala fizica si mentala de nedescris care coroborat si cu un anumit fond de auto-multumire, suspendari pentru cartonase, a inceput sa-si arate coltii culminind cu trei infringeri categorice absolut dureroase si de ne-acceptat.

    Am terminat turul la mijlocul clasamentului ,in fata, sau nu departe de echipe galonate ale Ligii 1. Felicitari tuturor care au facut posibile aceste rezultate intr-un an 2020 chinuit si distorsionat de pandemie.

    A venit timpul pentru o vacanta binemeritata a echipei UTA Arad si ai fanilor sai minunati.

    0
    0
    1. Bine punctat Coco. O singura remarca ar fi: infrangeri cu topul clasamentului sunt acceptabile si cea de la Sf Gheorghe, dar nu in maniera respectiva. La fel si acest rezultat cu Astra; e unul de statistica pana la urma, nu erau orgolii cu aceasta echipa, dar scorul denota lipsa de concentrare. Nici daca nu ai fi fost antrenat inaintea meciului, e inadmisibil sa iei 6 goluri acasa. In rest, Sarbatori fericite familiei UTA! Facem parte din ea si doar impreuna vom avea implinirile care ni le dorim.

      0
      0
  10. În fiecare etapă altă echipă să plece decât să retrogadeze, cum mai prinde oferte din Anglia sau Congo, chiar îmi permit să-l iau la mișto, să plece până nu-i târziu!!!!

    0
    0
  11. Eu zic ca, daca era BENGA pe teren , UTA se exprima mult mai bine in aparare, cu el in echipa UTA a mers destul de bine un adevarat coordonator a apararii !!! Maic unii prin comentarii ca, daca ar pica UTA. in liga2a nu ar fi o problema ? Doamne fereste sa picam dinou in liga2a !!! Asta va depinde si de ce jucatori se vor aduce in locul celor plecati !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button