Fotbal judetean

Cadar e optimist privind reluarea competițiilor județene: „Odată cu acceptarea testelor rapide și campania de vaccinare, ne-am putea întoarce pe teren în luna martie”





Fotbalul județean arădean a fost greu încercat în anul 2020. Pandemia a „înghețat” atât stagiunea de primăvară, cât și cea de toamnă a tuturor întrecerilor oficiale, dar adevărata tragedie s-a petrecut în luna aprilie. Atunci, Adrian Lucaci, președintele Asociației Județene de Fotbal, a pierdut defintiv lupta cu o boala gravă descoperită în urmă cu 4 ani de zile. Datorită restricțiilor impuse de autorități în pandemie, cei care i-au apreciat activitatea și calitățile umane ale fostului fundaș al UTA-ei nu l-au putut conduce pe ultimul drum și regretul există și astăzi.

În chiar ultima zi a lunii iulie, afiliații AJF-ul arădean și-au ales noul președinte,  în persoana lui Răzvan Cadar, cel care a condus Comisia de Arbitri în ultimii ani. Virusul de origine asiatică și-a făcut de cap și în toamnă, cazurile de infectare au crescut foarte mult, iar meciurile nu s-au mai reluat nici măcar în elita Ligii a 4-a. „A fost un an greu, nu am avut competiții datorită pandemiei și asta s-a resimțit la nivelul tuturor cluburilor, ca dorință, implicare, dar și organizatoric. Scopul nostru ca Asociație este de a avea competiții, dar, din păcate, nu s-a putut face nimic la nivel județean nicăieri în țară. În primăvară, a trebuit să terminăm brusc campionatul precedent, omologând clasamentele turului, la care s-au mai adăugat cele 4 etape jucate din retur. Victoria Zăbrani a fost desemnată campioană de Comitetul Executiv, din păcate a fost echipa ce a pierdut un baraj în dreptul Aradului după un lung șir de promovări succesive”, rememorează Cadar.

În toamnă, mai precis pe 9 octombrie, când s-a decis și înghețarea turului ediției 2020-2021 a Ligii a 4-a, Răzvan Cadar era președinte cu acte în regulă și cuvântul său a cântărit mult. „Nu am putut începe noul sezon din cauza protocolului medical impus de Ministerul Sănătății și cel al Sportului. Acesta ar fi fost foarte greu de pus în aplicare financiar, dar și logistic în fotbalul județean. Ne dorim ca din primăvară să jucăm un tur măcar, iar din sezonul 2021-2022 să revenim la normalitate. Sperăm să avem și în continuare un campionat puternic de Liga 4-a, atractiv și pentru jucătorii de valoare, pentru a trimite din nou echipe în eșalonul superior”, mai spune șeful fotbalului județean arădean.

Fiindcă nu a avut activitate în 2020, AJF-ul arădean trece printr-o situație delicată. „Este o problemă financiară mare la nivelul Asociației noastre, am rămas fără venituri din taxe, cartonașe, transferuri, visteria e goală cum s-ar spune. Am ținut legătura cu cluburile, cunoaștem și problemele afiliaților, va fi greu să revenim la ceea ce a fost. Mulți jucători și-au găsit alte ocupații, au familii și guri de hrănit, dar sunt optimist. Implicarea noastră în identificarea soluțiilor de a revitaliza fotbalul județean va fi totală”, mai afirmă Cadar.

Acesta e aproape convins că sezonul se va relua în primăvară. „Îmi doresc ca la începutul lunii februarie să ținem o Adunare Generală pentru a discuta cu toți afiliații situația lor financiară, sportivă, organizatorică, pentru a vedea cum vom putea reîncepe activitatea. După Sărbători, dacă nu avem număr mare de cazuri, odată cu acceptarea testelor rapide în competițiile sportive, odată cu campania de vaccinare, sunt convins că vom putea reîncepe competițiile. Probabil în luna martie vom avea din nou activitate la nivelul județului. Acum aș dori să le urez tuturor iubitorilor fotbalului din județ Sărbători Fericite, sănătate lor și familiilor lor, un An Nou cu realizări. Fotbalistic, obiectivul e clar, acela de a ne revedea cu bine din nou pe terenurile de fotbal”, a încheiat Răzvan Cadar.

FOTO: Ciprian Petcuț

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button