Fotbal judetean

Și divizionarele cinci doresc să revină pe gazon, dar sunt conștiente de dificultăți și că: „Va fi greu să reclădim ce s-a pierdut în această pandemie”





Ca și primul eșalon județean, Liga a 5-a a fost „înghețată” în primăvară și apoi, bineînțeles, și în toamnă. În vară, campioanele celui de-al doilea eșalon județean Șoimii Lipova II și Viitorul Șepreuș ar fi trebuit să urce în elită, dar ambele au refuzat, principalul motiv fiind acela că nu au primit derogare pentru a-și juca partidele de acasă duminica. Dar, în Liga 5-a sunt destule echipe ambițioase, care au și condiții foarte bune la nivel județean și nu numai.

Bot: „Suntem pregătiți în orice moment să reluăm competițiile”

După ce a găzduit-o pe UTA timp de un sezon și jumătate, comuna Șiria încearcă să revină prin forțe proprii în prim planul fotbalului județean. Arena „Otto Greffner” este una dintre cele mai cochete baze sportive din județ, iar Podgoria are – cumva – datoria să ajungă în Liga 4-a. A început un proiect cu Dan Cuedan, dar acesta a rămas în aer în primăvară, după înghețare. „Din păcate, 2020 a fost atipic din toate punctele de vedere și mai ales al celor tineri. A fost dificil să mai se organizeze competiții sportive din luna martie încoace, dar mai importantă este sănătatea și viața. Chiar dacă tinerii au fost mai puțin afectați, ei puteau contribui la răspândirea virusului către persoane mai în vârstă care puteau chiar să piardă lupta cu viața. Fiecare sportiv s-a intretinut cum a putut, pe lângă casă. Competițiile au lipsit tuturor, deopotrivă, sportivi și pătimași. Nouă, ca administrație, nu ne-a rămas decât să îngrijim în continuare terenurile de sport, am fost și suntem pregătiți în orice moment să reluăm competițiile. Personal, sunt optimist, dar începutul lui 2021 nu cred ca va fi în favoarea sportului de masă. În continaure, cred că doar marile competiții vor putea să se desfășoare normal, dar și acelea fără spectatori. Cu tribunele goale sportul suferă ca joc și imagine, pierde cel puțin 50% din ceea ce se petrece într-o competiție sportivă pentru că dinamismul este susținut de public. Ce planuri va avea Podgoria aș putea să vă spun doar când se va relua campionatul, dacă se va relua în anul ce vine. La sfârșit de an trist, un an greu pentru sport, vreau să transmit tuturor microbiștilor, prietenilor și colaboratorilor noștri de la Șiria multă sănătate, să aibă grijă fiecare de fiecare. Sărbători fericite și un An Nou care să fie cum ni-l dorim. La mulți ani!”– a punctat Valentin Bot, primarul comunei de baștină a lui Ioan Slavici.

Catanzariti: „Ne dorim să jucăm și să promovăm”

Ca și Podgoria în Seria B, Viitorul Arad ar fi dorit să forțeze promovarea în stagiunea de primăvară, dar COVID-ul i-a încurcat planurile. „Poate am fost și suntem singura echipă din Seria A a Ligii a 5-a care-și dorește cu tot prețul promovarea. Ne și făcusem un lot bun în februarie martie, am adus fotbaliști ca și Calvin sau Lazea, acum avem un acord verbal și cu Piț, ne dorim să jucăm din martie încolo și să promovăm. Putem susține și toate cheltuielile legate de testări și celelalte condiții impuse de autorități, așteptăm o decizie favorabilă de la AJF Arad”, spune Giovanni Catanzariti, președintele grupării arădene.

Georgiu: „Prioritatea noastră rămân copiii și juniorii”

Și celălalt club din municipiul Arad specializat în creșterea copiilor și juniorilor, Academia Brosovszky, vrea să se întoarcă pe „dreptunghiul verde” la nivel de seniori, însă nu este la fel de tranșantă când vine vorba despre promovare. „Preocuparea noastră numărul unu sunt grupele de copii și juniori, lor trebuie să se le asigurăm toate condițiile pentru a se întoarce pe gazon. La seniori e greu de crezut că vom susține toate cheltuieliule cu testările, mai ales că obiectivul nostru este acela de a face o mișcare în weekend și mai puțin e legat de promovare”, spune Vasilică Georgiu, președintele-jucător al Academiei Brosovszky Arad.

Papp: „Dor de derby-urile cu vecinii de la Dorobanți”

Nici Înfrățirea Iratoșu nu a mai fost de foarte mulți ani în Liga 4-a și nici nu are astfel de ambiții. În schimb, dorul meciurilor de duminică e mare și mai ales a derby-urilor cu cuțitele pe masă cu vecinii de la Dorobanți. „Vrem să uităm cât mai repede acest an complicat din care am înțeles că sănătatea este cea maa importantă și că trebuie să avem grijă fiecare de ceilalți din jurul lui, adic ăsă fim responsabili față de semenii noștri cu care venim în contact. Vrem sport, vrem fotbal, vrem să socializăm la meciurile de fotbal, mi-e dor de derby-urile cu Dorobanți, cu sute de spectatori care să își încurajeze favoriții, poate – totuși – la primăvară vom juca măcar un tur, deși…Sărbători fericite tuturor și să sperăm ca în  anul 2021 să ne revedem pe terenurile de fotbal”, a transmis Attila Papp, primarul comunei Iratoșu, care l-a înlocuit pe Gheorghe Lăcătușu după alegerile din toamnă.

Kovacs: „Am luat o pauză cam lungă, dar am încurajat tinerii să facă sport și o vom face în continuare”

Ca și Șiria, Peregu Mare are una dintre cele mai frumoase baze din județ, cu accent pe suprafața de joc, dar pretenții de promovare nu exustă deocamdată. „Încheiem acest an foarte greu cu speranța unui 2021 în care să putem relua competițiile. Am luat o pauză cam lungă, noi am încurajat tinerii să facă sport și o vom face în continuare. Un tineret care practică sportul va ajuta să avem niște adulți mai sănătoși. Din păcate, lotul de jucători de fotbal s-a subțiat, dar cred că este general valabil, o parte din cei peste 30 de ani au mers pe alte drumuri, copiii nu merg nici la școală, deci și ei sunt rupți e sport. Va fi greu să reclădim ce s-a pierdut în această pandemie. Noi, ca administrație, am întreținut și am îmbunătățit baza materială, stadionul este pregătit 100% de începere în orice moment. Am finalizat irigația subterană, avem gazon nou de iarbă, sunt condiții foarte bune pentru orice competiții de orice nivel de amatori. Le doresc tuturor iubitorilor sportului un <<La Mulți Ani!>> cu sănătate, împliniri și să ne vedem cu bine pe terenurile de sport”, a transmis și Emeric Kovacs, primarul din Peregu Mare.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button