Alte sporturi

Arădeanul Copil vrea să revină în prim planul tenisului mondial cu o prestație bună la Australian Open





Clasat pe locul 216 mondial la finalul anului 2020, tenismanul Marius Copil s-a transferat recent la CS Dinamo. Din noua postură, Copil se pregătește la Complexul Olimpic Sportiv Român de la Izvorani pentru sezonul ce debutează pe 10 ianuarie, la Doha. „Îmi propun să merg la Australian Open pentru că anul aceasta am participat doar la trei turnee. Am vrut să stau mai mult acasă să-l văd pe cel mic crescând și a fost senzaţional. De fapt, singurul lucru bun pe care îl pot lua din pandemia asta este că am avut şansa de a-l vedea pe fiul meu aproape în fiecare zi”, a declarat cea mai bună „rachetă” masculină a României. .

Cu multe schimbări provocate de pandemia de coronavirus, ediția din 2021 a Australian Open va fi una inedită. Cu toate acestea, 12 jucătoare din România sunt înscrise în acest moment pentru primul Grand Slam al anului viitor. Programat inițial în perioada 18-31 ianuarie, Australian Open va începe la data de 8 februarie 2021. Jucătorii vor sosi în Australia între 15 și 17 ianuarie și vor fi nevoiți să urmeze o perioadă de 14 zile de carantină, în care vor fi testați de minimum cinci ori pentru COVID-19.

Organizatorii de la Melbourne au anunțat un program infernal pentru jucătorii care vor participa la Australian Open. De-a lungul celor două săptămâni de carantină, jucătorii vor fi testați de cinci ori în camerele lor din hotel: în ziua 1, 3, 5, 10 și 14. După prima testare negativă, acestora li se va permite să se antreneze cu un alt jucător, între ziua 2 și ziua 7. Ulterior, dacă primele trei teste sunt negative, jucătorii se pot antrena în grupuri de patru persoane. Toți jucătorii vor avea dreptul la 5 ore pe zi în afara camerei de hotel: două ore petrecute pe terenul de tenis, două la sala de forță și una pentru a mânca.

În schimb, va fi permis accesul spectatorilor. Organizatorii au pus în vânzare bilete pentru un sfert din locurile de pe principalele arene din complexul în care se desfășoară turneul. Mai mult, aceștia speră ca până la ora începerii competiției, să poată permite intrarea a unui număr mai mare de oameni, în condiții de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button