UTA Arad

Noul ministru al Tineretului și Sportului le dă speranțe suporterilor UTA-ei: „Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar…”





Odată cu alagerile pentru Parlamentul României, Guvernul României și-a schimbat și el componența. După luni bune cu Ionuț Stroe la cârmă, Ministerul Tineretului și Sportului are un nou șef, în persoana lui Eduard Novak, ciclist profesionist, care își propune să reprezinte țara la Olimpiada de anul viitor. „Sincer, îmi doresc să participi la Tokyo şi să obţin o medalie. Eu cred că totul depinde de cum ne prioritizăm timpul. Pentru mine prioritatea acum este ministerul şi sportul românesc, după care în trei-patru luni să îmi pot face o echipă, să văd exact în ce direcţie să o luăm, care sunt proiectele reale în care să investim, şi, desigur, să mă şi pregătesc în paralel pentru Jocurile Olimpice. Acum, dacă nu o să pot să obţin rezultate la proba de şosea, eu cred că pe pistă, la 4 km, pot să mă pregătesc. Eu îmi doresc să fiu un exemplu şi ca ministru şi ca sportiv, pentru că şi pe mine, când eram copil, m-au ghidat marii campioni ai României”, a spus Novak într-un interviu pentru agenția de presă.

Recent, ministrul Tineretului și Sportului, a făcut declarații interesante și în legătură cu posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane, chiar începând cu luna ianuarie 2021. Totuși, ministrul recunoaște că revenirea fanilor în tribune depinde în mare parte de Ministerul Sănătății, care trebuie să aprobe o astfel de decizie, dar și de numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate zilnic pe teritoriul României. „Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar nu ține doar de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc să putem cât mai repede să dăm o șansă sportului să se desfășoare în condiții normale, dar pentru asta avem nevoie de oameni sănătoși în România”, a declarat Eduard Novak, la Digi 24.

Speranțele renasc pentru suporterii UTA-ei care  nu avut acces noua arenă „Fancisc Neuman” decât cu ocazia tururilor organizate de Primărie în vară, dar și la primul antrenament al favoriților acasă, în vară, înainte de disputa cu FC Voluntari. Nu de puține ori, Laszlo Balint a susținut că rezultatele slabe de pe teren propriu ale echipei sale se datorează lipsei fanilor din tribune. „Roș-albii” au câștigat o singură partidă acasă din stagiunea de toamnă, 1-0 cu Chindia Târgoviște, din cadrul rundei cu numărul 8. Patru înfrângeri și două remize au mai bifat arădenii în turul campionatului Ligii la fotbal pe arena din Calea Aurel Vlaicu.

5 comentarii

  1. Oameni sănătoși in Romania sunt multi, raționali și fără logică sunt mulți,nu înțeleg articolul,pus degeaba noi nu am avut fotbal cu spectatori nici când „acest virus frumos promovat „,nu era la cote maxime,poate sunt prea subiectiv sau direct dar nu tot ce zboară se mănâncă,nu spun mai multe sa pot vorbi și mâine pe sport Arad,eu zic că până în martie (cel puțin),nu vom fii lăsați în tribune…era mai frumos un articol cu posibile achiziții,nu acesta.

    0
    0
  2. Eu cred ca ianuarie nu intra in discutie. Realist este din play off si play out. Undeva prin aprilie cand deja va fi facuta si a doua etapa de vaccinare. Deocamdata sunt doar idei.

    0
    0
  3. Cine poate sti?Absolut toti gandesc acelasi lucru,doar ca nimeni nu si-ar asuma raspunderea faptica…
    Aplaudacii politicieni,promit multe,cu stelute(de mare)….Nici nu a intrat bine vaccinul,ca deja se discuta de relaxare in avans….Se redeschid scoli,cica,se intra in HORECA,la pierderi,despre suporteri,doar sperante….vise….

    0
    0
  4. ,,SABLONUL” general nu e la îndemână miniștrilor ,și nici macar la specialiștii în sănătate autohtoni . Privirile trebuie îndreptate spre ,,frontul” de lupta occidental,unde banii oamenilor au creat adevărate religii . Afara de sport și teatre sau film ,religie la ei e și mersul in fiecare zi a octogenarului la păhărelul de wisky ,cu prietenii de aceiași contingent !!!

    0
    0
  5. Noul ministru la sport spune…textual : „… Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar nu ține doar de mine, ține și de Ministerul Sănătății. …”. Deci una e sa vrei…alta e ca tu sa si decizi. Nu vad posibila reluarea intrarii pe stadioane, in Romania, pina la scaderea importanta a ratei de transmitere a bolii, si pina la un numar rezonabil de vaccinari,…poate prin martie am putea vorbi despre asta…e parerea mea. Tot ce am putea spera ar fi ca FRF sa genereze cumpararea vaccinului englezesc sau rusesc si sa vaccineze fotbalisti si staful…ar fi un teribil ajutor, dar nu il vad realizbil, ca romanul…este un fricos in asumarea unei responsabilitati

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button