UTA Arad

UTA îl ia pe Albert Voinea, golgheterul sezonului trecut al ligii secunde: „Sunt la o maturitate fotbalistică care îmi permite să mă gândesc la Liga 1”





Cel mai probabil în această seară, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc va oficializa relația cu Albert Voinea. Atacantul de 28 de ani s-a despărțit de câteva zile de divizionara secundă, Turris Turnu Măgurele, cu care a ratat promovarea în  Liga 1 dramatic, în ultima secundă a meciului cu Rapidul, când arădeanul Jorza a egalat la 1. Fotbalistul născut în Gorj (comuna Urdari) fusese transferat de teleormăneni iarna trecută, de la Ripensia, pentru 60 de mii de euro,  din postura celui mai bun marcator al Ligii a 2-a. Marcase 13 goluri pentru timișoreni, sezonul încheindu-l cu 15 reușite, dintre care una chiar împotriva UTA-ei, în play-off, la Arad. Și în tricoul lui „Ripi” înscrisese în sezonul trecut contra „roș-albilor”, în august, în succesul echipei sale cu 2-1 pe „Electrica”.

La despărțirea de Turris,  Albert Voinea a declarat pentru Liga2.ro: „Ideea este că s-a dorit reducerea salariilor, pentru că nu mai sunt șanse la play-off. Ni s-a propus reducerea salariilor, au fost discuții și fiecare cum a considerat de cuviință. Eu am ajuns la un numitor comun să reziliem contractul. Nu știu dacă echipa se va retrage, eu îmi doresc să continue. Îmi pare rău, relația mea cu Turris a fost bună spre foarte bună. Era altceva dacă promovam anul trecut, sau dacă aveam rezultate mai bune acum. Poate dezamăgirea de atunci, plus că acum nu ne așteptam să fim departe de play-off… Chiar nu știu de ce nu am fost mai sus în clasament, am fost o echipă foarte bună, au fost condiții bune pentru realizarea obiectivului, avem bază nouă”. Oarecum, fotbalistul impresariat de Bogdan Apostu a sperat la o mutare la o echipă din elită: „Sunt în așteptare de oferte, să văd ce oferte pot să apară. De asta se ocupă agentul meu, Bogdan Apostu, și sper să găsim cea mai bună soluție, fie la Liga a 2-a sau chiar la Liga 1. Eu sper și la Liga 1. Sunt la o maturitate fotbalistică care îmi permite să mă gândesc, cred că aș face față fără probleme la o echipă de play-out”.

În prezenta stagiune, Voinea a înscris 5 goluri în 11 apariții la Turris, echipă clasată pe locul 13 la finalul anului în Liga 2-a. Va fi a doua aventură a lui Voinea pentru o echipă din județul nostru, după cea de la Șoimii Pâncota, în Liga 2-a, în sezonul 2015-2016. Celalte formații din cariera sa au fost: Pandurii Târgu Jiu (pentru care a și debutat în Liga 1 în sezonul 2010-2011 cu doar 11 minute jucate), Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CS U Craiova, Metalul Reșița, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Târlungeni, ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii), CNS Cetate Deva, ACS Dumbrăvița, Ripensia Timișoara și, bineînțeles, Turris Oltul Turnu Măgurele.

După despărțirile de Ioniță și Morar, „Bătrâna Doamnă” avea o problemă de efectiv în avanposturi și a căutat un atacant care să se încredeze în bugetul de salarii. A apelat rapid la Voinea și pentru că Buhăcianu va lipsi de la primele meciuri ale returului, fiind infectat cu COVID. În plus, Cipri Rus are ceva probleme la mușchii inghinali, iar noul atacant ar putea primi minute chiar la amicalul de mâine, de la Szeged.

Poate se gândește că are mână bună cu golgheterii ligii secunde, ținând cont că Vali Buhăcianu a venit la Arad din aceeași postură (în tricoul celor de la Aerostar Bacău) în vara lui 2019.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI









26 comentarii

  1. Vai de mama noastră
    Întăriri din liga 2 !!!
    Sincer,la UTA noastră nu au voie decât jucatori impresariați de Apostu?
    Doar întreb,fără supărare

    0
    0
    1. Nu e rău voinea dar nouă ne trebuie un atacant care dacă are o jumătate de ocazie să marcheze sperăm să ne fie de folos .succes voinea și bine ai venit în familia Utei.

      0
      0
    2. Da buna intrebare si eu cred ca se exagereaza un pic cu Apostu. Cred ca UTA pierde multi jucatori buni care nu sunt impresariati de Apostu. Din punctul meu de vedere conducerea UT-ei greseste ar trebui sa colaboreze cu toti impresari si sa aduca la club jucatori care ne pot ajuta cu adevarat . Acest voinea oricum cred ca va fi rezerva lui hora deci nu stiu cat de mult va juca.

      0
      0
  2. Umpletiii conturile lui Apostu cu fotbaliști de genu!
    Atit sa fii de prost incit nimeni nu vede ce se întîmplă ?
    Cum sa aducem fotbaliști de liga 2 sa ne salvam
    Apostule,Apostule!!!
    Dar nu știu Balint care tot ne spune de calitate in calitate in jos cum accepta așa ceva ……sau poate cu interesez !

    0
    0
  3. Eu cred ca cel putin implicare va avea mai multa decat Vlad Morar. Ajutat si de noile achizitii poate va fi atacantul de care avem nevoie acum.

    0
    0
  4. Nu are nimic că vine din L II. E un jucător tehnic și foarte periculos . Hai Voinea și cu golurile la UTA.

    0
    0
    1. Voinea saracu’ a ramas in liga 2 dupa golul lui Jorza din ultima secunda a meciului Rapid-Turris din playoff-ul ligii secunde de anul trecut.

      0
      0
  5. Să ne gândim permanent și la bani ! Băiatul vine cu pretenții minime. În banii rămași mai pot intra și doi fundași. Daca da vreo 10 goluri ,altfel vor fi cheltuielile. Div. B la noi e o garanție când vedem că sute de juniori se chinuie prin C !! Jucător matur , obișnuit cu golul !!

    0
    0
  6. Dupa despartirea de Morar, UTA avea nevoie de un varf de atac iar piata de transferuri nu e foarte bogata in aceasta iarna. Din pacate nici Messi, nici Ronaldo nu sunt liberi de contract. Voinea e un jucator cu experienta si prieten cu golul. E evaluat momentan la $220 000. Haideti sa nu-i dam in cap pana merita.

    0
    0
  7. Si daca VOINA este impresariat de APOSTU ,care este problema ? Bine ca, s-a miscat repede si a putut sa il i-a pe acest baiat care dupa opinia mea este un jucator bun cu experienta chiar daca vine din liga2a, este bataios in fata portii si inscrie goluri de cate ori are ocazia, deci se merita o sa vedeti cei care sunte-ti pesimisti la prima vedere daca o sa aiba rezultate sa vedem ce o sa mai ziceti !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0
    1. I-ai făcut o descriere Nelule, de zici ca tu vrei sa îl vinzi la Uta….. dacă te întrebam ieri, cine e Voinea, răspundeai ca președintele de la Uta……

      0
      0
  8. Rusu a venit din liga a 3a, junior,dar s-a dovedit o achiziție inspirată.
    Încă UTA are in lot jucători care nu vor face mare lucru,deci nu sunt neapărat mai buni decât Voinea.
    Decât să avem atâtea comentarii negative ar fii mai interesant o discuție despre sistemul de joc pe care îl va aborda Balint având în vedere noile achiziții,ce ziceți de 4 2 3 1???
    Cu Ioniță și Ursu am anticipat 100%corect, adică doar la liga 2 vor putea juca,ce părere aveți despre sistemul anticipat de mine?

    0
    0
  9. Felicitări pentru achizițiile făcute până acum!
    Gyuszi, se vede că ești trup și suflet alături de UTA!
    Sunt convins că e foarte greu să faci atâtea achiziții, într-un timp foarte scurt.
    Fundașii laterali au fost deseori depășiți și sperăm să avem bucuria achiziției unor fundași a căror calitate principală, este viteza.
    Am ascultat conferința de presă cu ocazia prezentării lui Albert Voinea ( mult succes !!! ), în care ai menționat că achizițiile ofensive sunt încheiate.
    Nimeni nu știe mai bine decât antrenorul, dar dacă există concurență pe posturile din atac, oare nu ar fi benefic încă un coordonator de joc?
    Au fost făcute 5 achiziții bune, cu încă 3, (2 fundași laterali și bine ar fi, un coordonator de joc) ar fi 8 în total și cu toate că nu se vor vedea rapid relații de joc bine întipărite, sigur se va vedea un plus de determinare, calitate și eficiență.
    Tare mult ne-ar plăcea nouă suporterilor, ca UTA să aibe posesia mingii, să joace ofensiv și eficient.
    Cred în polivalența noilor veniți și le doresc mult succes!
    Cu sau fără incă un „mingicar”, cred că această campanie de achiziții ( încă în desfășurare ) este una dătătoare de speranță.
    Cred că locul 6 nu ne poate scăpa, la finele campionatului.
    Forza UTA !!!

    0
    0
  10. FLORINE !!! Trebuie sa avem incredere in acei jucatori care vin la UTA. Sa stii ca, chiar este un jucator bun de gura portii chiar daca este de liga2a . L-am vazut in multe meciuri pe unde a jucat si a facut-o bine. Ce mare descriere i-am facut ? Ca, este Ronaldo, Messi etc. ? Am spus ca, are niste calitati bune de atacant si poate ajuta UTA.si atat nimic mai mult !!!

    0
    0
  11. Dacă Balint la acceptat, înseamnă că este uitl echipei . In rest…..de jucator depinde dacă poate sa se folosească de șansa acordată !!! Doamne ajută…..UTA !

    0
    0
  12. Vezi pe YouTube, un rezumat din Pandurii-Turris 0-5 din 12.09.2020,
    în care primele două goluri sunt marcate de Albert Voinea.
    La 185 cm și 65 de kg, pare cam fragil, nu i-ar strica câteva kilograme de mușchi în plus, pentru a fi mai puternic.
    Poate fi o soluție și în jocul aerian.
    Dacă nu vor păcăli fotbalul și vor da dovadă de seriozitate, Liviu Antal și Albert Voinea, vor avea multe realizări la UTA.
    Mult succes!

    0
    0
    1. Numai că ce este îngrijorător, a tras un sut anemic pe lângă poartă și gata, gata să-i sară rotula de la genunchi. De acolo trebuia să fie gol, clar și bucurie de realizare nu accidentare. Of, of greu e fotbalul ăsta pentru unii…

      0
      0
  13. Succesul lui Voinea e și succes pt UTA! La nivelul nostru, sportiv și financiar e ok! Nume, vedete și ieftine și bune! Scuze ! Astea-s tiganisme! Speram sa ne stabiliza financiar, organizatoric- sa avem un gazon bun, conditii de recuperare, de forță, sa facem antrenamentele numai pe stadionul nostru,etc- și apoi să visăm la vedete. Sigur ca Balint stie de problema aparatorilor lateral, chiar și din aceste comentarii- dar dacă nu mai sunt bani la faraonu! Nici asta micu, nici tartorele de la Beljia!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button