UTA Arad

Balint și-a atins scopul în Ungaria: „Am câștigat fără gol primit și nu avem probleme medicale majore, achiziițiile au venit cu plus de determinare și calitate”





UTA a început anul cu un succes previzibil contra celor de la Szeged 2011 în amicalul disputat în această după-amiază, în orașul maghiar. Atacul și-a făcut treaba peste graniță, reușitelor „veteranilor” Hora și Rus alăturându-se și cea a lui Roger jr., jucător transferat de la FC Riga în această iarnă.

Din nou un grup puternic (și) cu noile achiziții

Brazilianul prezentat drept un „decar” clasic la sosirea la Arad a preluat numărul 9, de la Alex Ioniță și chiar și postul acestuia în teren, având în vedere că Laszlo Balint l-a trimis lângă Hora în sistemul de joc 4-4-2. Totodată, Liviu Antal a fost trimis în banda dreaptă astăzi, deși s-a descurcat foarte bine și în avanposturi în Lituania, la Zalgiris. În schimb, Modestas Vorobjobas și-a luat rapid locul lângă Alex Albu în centrul liniei mediane cu o primă evoluție pozitivă. „E clar că noile achiziții au nevoie de o perioadă de adaptare. Mă bucur că au venit cu acel plus, în primul rând de atitudine, de determinare și, bineînțeles, de calitate. Ușor-ușor se va vedea aportul lor prin prestații și rezultate, e foarte important că s-au integrat repede în colectiv și e foarte important că și colectivul i-a acceptat și i-a adoptat foarte repede. Din punctul ăsta de vedere cred și sper că vom deveni din nou un grup foarte puternic și că asta va fi principala noastră armă în această primăvară”, a menționat Laszlo Balint.

Hrezdac, din nou pe gazon: „Are nevoie de încredere și curaj”

Dincolo de rezultat (3-0), antrenorul arădenilor susține că: „Ne-am atins obiectivele și mă bucur pentru acest lucru. Am reușit să câștigăm fără gol primit, e în principal ceea ce ne-am propus pentru acest meci. Era o primă și o ultimă repetiție pentru noi înaintea debutului în acest sezon de primăvară, un debut extrem de dificil. Am știut că o să jucăm pe o suprafață foarte bună aici, la Szeged, mă bucur tare mult că am reușit să terminăm cu toții sănătoși acest meci, chiar dacă la Albert Voinea a fost o mică problemă. Am preferat să îl scoatem înaintea finalului meciului, dar nu e nimic grav. Așa s-a întâmplat că a apărut pe teren după foarte mult timp pe gazon și Denis Hrezdac, care – însă – are nevoie de o intrare treptată de tonus. Am preferat să nu riscăm cu el dându-i prea multe minute, dar e clar că are nevoie de încredere și curaj, pentru a redeveni, ușor-ușor, acel jucător care a fost momentul în care a îmbrăcat tricoul UTA-ei în Liga 2-a. Dar, totodată, trebuie să muncească pentru a-și ridica și el nivelul și a-și atinge obiectivele personale în primul rând și apoi să ne ajute și pe noi pe termen lung”, a adăugat Balint.

Atmosfera de neîncredere din luna decembrie trebuie dată uitării

Peste două zile, UTA intră în cliclul săptămânal pentru pregătirea primei partide oficiale a anului, una extrem de complicată contra celor de la Viitorul, ultima campioană a României înainte de hegemonia CFR-ului. „Mai este o săptămână în care încercăm să punctăm absolut orice detaliu ce trebuie punctat în vederea pregătirii meciului cu Viitorul. Un meci foarte dificil, evidența arată că am avut probleme în ultima perioadă din toate punctele de vedere. Ne dorim să scăpăm de acea atmosferă de neîncredere care a domnit cel puțin în luna decembrie și sunt convins că vom reuși pentru că i-am văzut pe băieți cum au revenit la treabă în noul an. Avem încredere că vom face, în primul rând, un joc consistent. Îmi doresc să creștem nivelul jocului și – bineînțeles – să obținem un rezultat bun, pentru că situația în clasament este foarte, foarte echilibrată. Orice rezultat pozitiv te poate sălta câteva locuri, la fel în cazul în care, Doamne ferește, intervine un rezultat negativ putem  aluneca în zona fierbinte a clasamentului, ceea ce nu ne dorim sub nicio formă”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

O presiune fantastică din punct de vedere fizic

Pentru prima oară în istoria sa, Liga 1 repornește la drum în prima decadă a lunii ianuarie, fără ca participantele să beneficieze, ca în vară, de altfel, de o perioadă completă de pregătire. „E important să fim sănătoși, în primul rând și să abordăm cu curaj și cu încredere toate meciurile. E adevărat că este o perioadă atipică pentru toată lumea, pentru că nu-mi aduc aminte să fi început atât de repede campionatul la nivelul ligii întâi și nici să existe un program  atât de aglomerat. Este o provocare pentru toată lumea, e clar că vor fi și terenuri grele. Mi-e clar că din punct de vedere fizic jucătorii vor fi puși sub o presiune fantastică, dar este important să ne facem treaba cum trebuie și să ieșim cu fruntea sus după fiecare meci, indiferent de rezultat”, mai consideră Balint.

Fundașul lateral, ultima achiziție a iernii?

După transferul atacantului Albert Voinea, UTA mai rămâne interesată doar de transferul unui fundaș lateral, cel mai probabil de picior stâng. „Încă nu s-a încheiat campania de achiziții, nici nu ne grăbim. În compartimentul ofensiv, eu cred că am reușit să aducem jucători buni, jucători pe care eu i-am dorit. Acum posturile pe care căutăm întăriri, ca să  creăm concurență mai mare, sunt cele de fundași laterali. Nu vrem să aducem orice jucător care ni se propune, căutăm să identificăm cele mai bune soluții, în așa fel încât să putem să ridicăm nivelul echipei”, a încheiat tehnicianul arădenilor.

Vineri, 15 ianuarie e ziua în care „Bătrâna Doamnă” o așteaptă pe Viitorul pe arena „Francisc Neuman”, în cadrul etapei cu numărul 17 a Ligii 1. Meciul începe la ora 17.









12 comentarii

  1. Avem nevoie de dubluri pe ambele posturi de fundas lateral. Bustea ar fi un castig ca mijlocas de banda.

    0
    0
  2. Gyuszi, n-aveți de ce să nu fiți increzători. Sunteți în grafic si pentru play-off și pentru cupa Roamâniei. Atenție la ultima pasă că e păcat să duci mingea până la careu si acolo pasă greșită. Nu mai accepta chestia asta de la jucători.
    Antal e peste Hora cu 5 clase.

    0
    0
  3. Pressing nu stim sa facem contra pressing la fel . V-au scos aia din pase de cateva ori ca pe papusari . Slab stam la capitolele astea .

    0
    0
  4. Un prim câștig e pregătirea fizică a celor veniți. Integrarea e. ușurată.O altă treabă jocul oficial. Vedem titulari pe cei aduși credem cu ceva eforturi. Cheia meciurilor se muta la o mai. atenta aparare. . Și Balint pleacă de la ideea de a primi cat mai greu ,și cat mai târziu gol. Trebuie apărată zestrea de puncte și adunate puncte ,,de sudoare și atitudine ”. BAFTA. !!

    0
    0
  5. Ce terenuri au cei de la szeged masă de biliard după atatea ploi… Așa terenuri am avea si noi nevoie pt un club profesionist cum se pretinde UTA a fi!!

    0
    0
  6. In momentul de fata UTA. are o echipa promitatoare dupa acest joc, ramane ca, in cel mai scurt timp relatiile de joc sa fie cat mai bune de la meci la meci . Le urez sanatate si mult succes in meciurile tari si dificile care urmeaza si sa adune cat mai multe puncte in acest retur pt. a sta cat mai confortabil in play – out s-au de ce nu in play-off !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0
  7. Tare a-și vrea sa vedem posesie a mingii nu sa nu se lege 2 pase,mingea se pierde foarte repede și ce era mai grav se pierdea in propria jumătate!Fara supărare am jucat cel mai urat fotbal dintre toate echipele din liga 1 pana la pauza de iarna!Sper sa avem un joc legat cu pressing , in viteza,combinații,suturi la poarta!

    0
    0
  8. Sa scrie aici cine nu i-a urmarit pe cei nou veniti,in mare parte,ochii nostri au fost pe ei,logic….Peste medie sunt cei proaspeti sperati,integrati….Bun,sa consideram,nici sparing partner-ul nu a fost de un nivel,calibru peste cele dorite,dar vezi un maxim plus de exprimare,alta edificare…Am vazut linii dense,urcate,compacte,joc de atac,incercare de constructie,cu pase de finalizare…Multe…dar ne-au si prins si ei de 2-3 ori descoperiti….pe niste nesincronizari care in campionat ne-ar costa mult….Nu este nici o tragedie….Aratam bine…Nu sunt persoana care ma extaziez imediat,dar Modesta a zburdat…pur si simplu….Iar Roger,mereu pe dublajul sau,sau invers,de parca ar fi jucat impreuna de foarte mult timp….Prind si copiii mai mare curaj..Oroian,Denis Rusu,Miculescu,cand primesc pasa direct pe ceafa…Da,mai rateaza,probabil ca nu sunt obisnuiti cu asa ceva….Hai sa vedem…E de bine…..

    0
    0
  9. Stiam si banuiam ca site-urile miticiene de sport, vor arunca spre UTA,cacat,dejectii…Cum de UTA s-a deplasat la un amical in Ungaria,fara probleme la revenire si pe FCSBecali ii paste carantinarea…..Ce frustrati…..Ce jegosi….Ultima speta….

    0
    0
  10. Vorobjovas este un cistig major pentru echipa, imi aminteste foarte mult de Mircea Petescu. Ne mai trebuie unul ca el sau un geniu sclipitor gen Budescu sau Eric linga el. Ar fi garantia cupelor Europene dupa foarte multi ani.
    https://www.libertatea.ro/sport/mircea-petescu-are-alzheimer-1670798

    Am impresia ca Roger este jucatorul inteligent de care aveam nevoie ca aerul la lovituri libere din preajma careului, probabil o solutie pentru cornere precis executate pentru Benga si Erico.

    Antal util, citeva verticalizari bune, ramine sa se familiarizeze mai bine cu coechipierii si viziunea lui Balint.

    Voinea este golgheter in liga 2, asa cum au fost si Buhacianu sau Ciprian Rus. Nu trebuie sa ne pierdem speranta, alaturi de Hora sint toti trei jucatori de mare valoare cu un simt nativ al golului , cu potential imens, dar … trebuie GASITI si ALIMENTATI permanent cu pase inteligente pe culoare aerisite, de la mijloc sau direct din spate, pe contra-atac, trasatura unica, specifica si dovedita a UTA- ei ca o echipa foarte periculoasa in jocurile din deplasare atit in Liga 2 cit si in Liga 1.

    De urmarit si transferat jucatori de la Szeged, foarte multi dintre ei capabili (cu tehnicitate inalta) sa joace dintr-o atingere.

    Atentie la gafele din aparare aparute in prima repriza. Iacob este dupa mine cel mai bun portar din Liga 1 la jucat mingea cu piciorul, practic al cincilea aparator (foarte bun!) evident un avantaj enorm adus apararii , dar n-as incuraja sau exagera pasa inapoi la portar. Potential de gafe majore.

    Dezamagit un pic de lipsa asezarilor la sut din afara careului si statistica suturilor pe poarta. Nu poti inscrie fara o gramada de suturi pe poarta. Orice atac pozitional cu posesie prelungita in jumatatea adversa trebuie sa aiba ca scop final sutul pe spatiul portii, altfel ai risipit efortul fizic de a aduce mingea in preajma careului de 16 m.

    Un alt capitol deficitar au fost centrarile, mai multe ca altadata dar, care nu au gasit pe nimeni in careu. Centrarile trebuie aduse la 11 m iar cei care trebuie sa loveasca mingea cu capul trebuie sa ajunga la 11 m la momentul centrarii. La fel si in cazul centrarilor pe jos sau la semi-inaltime, care ar trebui alternate mai mult in functie de profilul, pozitia si preferinta atacantului care asteapta centrarea.

    0
    0
  11. Mor miticii de ciudă, înainte să comenteze aiurea mai bine s-ar informa că accesul frontier e încă deschis … Suntem cumva izolați de lume? .. cei ce muncesc și trec zilnic granița ce fac? Ar trebui să stea toți în izolare și carantină atât în Ungaria cât și România indiferent de direcție/tranzit… Problema gravă este că UTA este terfelită în scandalurile lor mediatice

    0
    0
  12. Nu am vazut meciul, deci,…nu pot vorbi despre jucatori,..doar citeva comentarii, la ce spune Balint. 1. „..Ne dorim să scăpăm de acea atmosferă de neîncredere care a domnit cel puțin în luna decembrie „- UTA a castigat un singur meci acasa, in tot turul si ” a trait” din 3 victorii neasteptate,…in deplasare. UTA nu prea a jucat fotbal, acasa…a jucat simplist, cu „..tare si pe-a doua”, fara eficienta, de aici neincrederea in ceea ce putem.. Problema va fi ca UTA sa incerce sa tina de minge, sa incerce un joc prin progresie cu pase.Vom putea ? Nu mi-as baga mina in foc, ca Balint poate schimba brusc si eficient, sistemul. Ca am batut o echipa de liga a doua ungara, ca nu am luat gol….e nesemnificativ. A fost doar o readaptare la miscare. 2. Balint spune :”… Mi-e clar că din punct de vedere fizic jucătorii vor fi puși sub o presiune fantastică…”.. UTA in tur a inceput nepregatita fizic, multe etape dupa 60 minute echipa a scazut in organizare , nefiind bine pregatita fizic. Sper sa nu se mai repete, toti pleaca de la acelasi nivel, nu am mare incredere in preparatorul fizic de la UTA. Inca ceva : toti jucatorii under 21 ( Isac, Oroian,Miculescu, Rusu, Tescan, Hrezdac ) sint mijlocasi, de aici si o oarecare lipsa de valoare a mijlocului, si der consistenta in joc, mai ales ca Balint i-a tinut, mereu, mult timp in teren pe ambii. Cum Antal joaca pe parti laterale, ma gandesc ca va trebui si Balint sa schimbe repede un tanar sub 21 ani. Despre Vorobjobas si brazilian nu ne putem pronunta dupa un singur meci si ala cu unii mai slabi, dar sper sa fie utili ambii. Oricum la ei…nu exista variante de rezerva, ceea ce e rau. Cum Vorobjobas joaca mijlocas central, linga Albu, Isac pare ca va sari din schema, se va incepe cu doi la mijloc, sau unul la mijloc, unul in atac. Sint necesari , ..” ca aerul”.. 2 tineri pe postul de fundasi de margine, ma mir ca clubul nu s-a gandit la cineva …din zona macar ( ca Rusu…adus de urgenta, de novoie..a corespuns). Primul meci, cu Viitorul va fi infernal. Si Viitorul are nemultumiri , dar echipa lui Hagi paseaza bine, are buna disponibilitate la efort si citiva jucatori foarte buni. Rednic va vrea sa bata la Arad, sper ca UTA sa poata rezista bine socului.Cum fotbalul nu este chioar sah sau matematica este posibil ca UTA, prin buna organizare sa aiba rezultate, dar va fi…infernal. Succes.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button