UTA Arad

Derby-ul Vestului – „interzis” și în optimile Cupei României! UTA e singura prim divizionară din urna B și poate juca cu oricare dintre echipele de top din România!





„Bătrâna Doamnă” își află, mâine, adversarul din faza optimilor de finală ale Cupei României, unde a ajuns după succesul cu 2-0 contra celor de la FK Csikszereda Miercurea Ciuc. UTA este una dintre cele patru formații aflate în urna B, singura din Liga  1, așa că poate da peste marile forțe ale elitei, FCSB, CS U Craiova sau Dinamo. Pe de altă parte, derby-ul Vestului, cu ASU Poli, e exclus, din moment ce și timișorenii sunt în aceeași urnă cu „roș-albii”. Optimile Cupei se joacă între 9 și 11 februarie.

Împărțirea pe urne s-a făcut în funcție de rezultatele obținute de combatante în 16-imi. Dacă ele au eliminat din competiție o formație din urna A, i-au luat locul la tragerea la sorți, de mâine, de la ora 12, de la Casa Fotbalului, dar dacă au eliminat tot o echipă din urna B atunci au rămas acolo. Bineînțeles, dacă o calificată în optimi a fost în Urna A de la început, ea rămâne acolo și la tragerea de sorți de mâine. Asta e pe scurt regula după care s-au format cele două urne, total dezeechlibrate ca și număr de formații, 12 cu 4, după cum urmează:

URNA A

  1. UNIVERSITATEA CRAIOVA
  2. AFC ASTRA
  3. AFC BOTOŞANI
  4. SC FC FCSB SA
  5. AFC CHINDIA TÂRGOVIȘTE
  6. AFC TURRIS-OLTUL TURNU MĂGURELE
  7. AFC FARUL CONSTANŢA
  8. CS GAZ METAN MEDIAŞ
  9. ACSM POLITEHNICA IAŞI
  10. SC DINAMO 1948 SA
  11. FC PETROLUL PLOIEȘTI
  12. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ

URNA B

  1. AFC UTA ARAD
  2. ACS VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU
  3. ACS ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA
  4. AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAŞI

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna A se grupează între ele (4 jocuri).

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Tragerea la sorți de mâine, va fi transmisă live pe YouTube FRF TV și Facebook Cupa României.









6 comentarii

  1. Ce distribuire tampita a urnelor , doar mintile iluminate de la FRF puteau debita asemenea enormitati. Logic era ca cele 16 echipe sa fie impartite functie de locul ACTUAL ocupat in clasament in doua urne egale , iar partidele sa se joace pe terenul echipelor mai slab clasate

    0
    0
    1. Ori ca in Anglia, toate la gramada, si pica oricine cu oricine. Faza cu urne valorice in cupa nationala taie din farmecul competitiei.

      0
      0
  2. Totul e gândit pentru reprezentarea internațională. Se evita prin aranjamente ,aparent logice, pătrunderea în faze avansate a cluburilor modeste. Nu că celelalte ar rupe gura târgului , dar pot ,,atenta” la bani de UEFA. Ca un răspuns la ,,facaturile” de pe aici ,forul european a pregătit o a treia competiție ,,Conference League” unde vom merge și noi. Un fel de Daciada !!!

    0
    0
  3. Iar pare o incercare de a directiona cumva competitia…In cateva ore,deslusim si noi Quiz-ul….:-))))Daca….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button