Arhivă articole

Handbalistele Crișului au început să „migreze” după retragere echipei din Liga Florilor: Extrema Taivan a ajuns tocmai în prima ligă franceză!

Liga Florilor s-a reluat cu etapa a 7-a fără Crișul Chișineu Criș. Noua administrație a orașului din județul nostru le-a sistat finanțarea handbalistelor pregătite de Narcis Cîtu și au informat Federația că retrag echipa din competiție. Pe de altă parte, situația contractuală a jucătoarelor încă nu a fost sută la sută clarificată, mai puțin a celor care au optat deja pentru alte formații și au avut nevoie de acte.

Printre handbalistele care au părăsit deja Crișul se numără Bianca Cherecheși și Sabine Klimek, care țintesc promovarea din seria B a Diviziei A în tricoul celor de la CSM Deva, având printre contracanditate noua echipă a Annei Ivanenko, CSM Târgu Jiu. Tot în Divizia A, dar în seria C, a ajuns cealaltă ucraineancă din lotul Crișului. De fapt pentru Andryiana Naumenko e vorba despre o revenire la Slobozia, echipă ce a renunțat de bună voie la locul din Liga Florilor. În elită ar putea să continue, însă, interul Reka Tamas, ofertată de viceliderul la zi, Măgura Cisnădie.

De departe, cel mai bun transfer l-a prins extrema Andreea Taivan. Fosta campioană mondială cu echipa națională U18 (în 2014), handbalista de 23 de ani a ajuns în prima ligă franceză, la JDA Dijon. Mai sunt handbaliste ale Crișului curtate de echipe din străinătate, dar acestea se gândesc încă de pe acum la suma pe care un club din România ar trebui să achite (aproximativ 2500 de euro) în cazul în care ar dori să le „repatrieze”.

În rest, handbalistele care au semnat contracte cu Crișul Chișineu Criș în vara anului trecut au rămas deocamdată pe loc. Ele au fost plătite până în data de 15 noiembrie și-și așteaptă și restul banilor.  Până una alta, clubul a achitat amenda de 10 mii de lei pentru retragerea din Liga Florilor și caută formele legale prin care să stopeze plata handbalistelor. Cert este că toate rezultatele obținute (eșecuri pe linie) de „alb-albastre” la cele două turnee la care au participat în Liga Florilor au fost anulate.

În paralel, însă, noua conducere a CS Crișul Chișineu Criș a înffințat recent și trei secții noi, aflate în curs de organizare. Este vorba despre atletism, tir cu arcul și…biliard, în timp ce secția de handbal este „amenințată” cu reorganizarea din vară.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.