Arhivă articole

Balint, verigă în lanțul erorilor din finalul meciului cu FC Argeș: „Ar fi trebuit să intervin în acea euforie de la bancă, dar am fost și eu prins în ea”

Deși au trecut două zile de la eșecul de coșmar cu FC Argeș și peste alte două urmează un nou meci oficial, cel de la Iași, ecourile se sting greu în rândul taberei utiste. În zece oameni, arădenii au înscris pentru 1-0 în minutul 86, dar piteștenii au întors rezultatul în numai trei minute. Dincolo de importanța punctelor, maniera în care s-a contura eșecul și-ar putea pune amprenta pe moralul echipei „roș-albe”, care e chemată să miște clasamentul în fața unei contracandidate din „zona roșie”.

„O înfrângere din care trebuie să îmvățăm”

După analiza pe care a promis că o va face în noaptea și ziua ce a urmat dureroasei înfrângeri, Laszlo Balint și-a asumat o parte din vină pentru momentele de black-out din jocul echipei sale. „Sunt anumite chestii, aspecte în care aș fi putut să intervin și eu. Acum, la rece, pot spune că – poate – echipa a rămas cumva ancorată în euforia golului de la Voluntari și acest lucru s-a transferat și în tot ce s-a întâmplat în meciul de acasă cu Piteștiul. Dar acum nu era minutul 93, era 86, 87 și – probabil – că aici ar fi trebuit să intervin în acea euforie de la bancă. Ar fi trebuit să atenționez jucătorii că mai era destul timp de jucat. Este clar că și eu am fost prins cumva în euforia acelui gol. Mi-am dorit foarte mult ca echipa să marcheze, îmi doream foarte mult ca punctele să rămână la Arad, dar sunt lecții pentru toți. Nu este nimic pierdut, este o înfrângere dureroasă, dar o înfrângere din care trebuie să învățăm, fără să mai vorbim prea mult despre ea. M-aș bucura tare mult să trecem cu toții peste ce s-a întâmplat acum două-trei zile, pentru că e important să transferăm absolut toate energiile către ce trebuie să facem în perioada imediat următoare. Meciurile se succed cu repeziciune fantastică într un ritm absolut nebunesc, băieții fac eforturi considerabile să își revină tot timpul după efort și fizic și mental. Nu este deloc ușor pentru nimeni implicat în fenomen, nici pentru noi, ca antrenori. Dar, sunt convins că o să ieșim cu bine din această perioadă, mai ales noi avem acea experiență din Liga a 2-a a grupului din vestiar. Este sudat, este puternic, băieții se sprijină, se ajută reciproc, semnalele sunt pozitive”, a menționat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Concentrarea până la ultimul fluier, lecția învață cu „alb-violeții”

Concluzia celor întâmplate cu „alb-violeții” a venit și ea. „Într-adevăr a fost o zi un pic mai dificilă pentru că a trebuit să și analizăm aspectele care au dus la acel final. Până în minutul 86, cifrele arată că am reușit să facem un joc bun, pe care l-am controlat de multe ori chiar și în inferioritate numerică. Băieții au depus un efort considerabil, din păcate a venit acea perioadă de după marcarea golului în care s-a întors roata, cum se spune, după succesul cu Voluntari. Bineînțeles că ce s-a întâmplat ultima etapă e dureros, e frustrant pentru că – practic – am avut jocul în mână, chiar dacă am marcat foarte târziu. Momentele ce au urmat trebuiau gestionate un pic mai bine din punct de vedere mental, din punct de vedere al concentrării. Sunt lecții, fiecare meci, fiecare săptămână, pentru mine ca antrenor sunt experiențe, indiferent de deznodământ. Învăț din absolut fiecare meci pe care îl joacă echipa pe care o antrenez și încerc să îi fac și pe băieți să înțeleagă anumite lucruri care se întâmplă. Indiferent că vorbim de lucruri pozitive sau lucruri negative. Noi trebuie să fim inteligenți și să învățăm din absolut tot ce se întâmplă ca să putem progresa, pentru că asta este esența până la urmă. Până la urmă, important este că băieții au înțeles că lucrăm la menținerea concentrării și trebuie să comunicăm mai mult în teren, pentru că a fost un aspect care a cântărit destul de mult la faza primului gol. Uneori, sunt detalii mici care, însă, de multe ori fac diferența. Dar, am băieți inteligenți, cu experiență, în vestiar, care conștientizează potențialul grupului, potențialul echipei. Așadar, și contra celor de la Pitești am făcut un joc consistent, chiar dacă nu ne-am creat foarte multe ocazii, pentru că și FC Argeș a interpretat o partitură defensivă destul de bună. Una peste alta, nu rămânem agățați în ceea ce s-a întâmplat sâmbătă, încercăm să gestionăm foarte eficient ziua de astăzi, ziua de mâine, în așa fel încât miercuri să fim la un nivel bun. E important să avem prospețime, pentru că e o perioadă în care și acest detaliu este foarte important. Bineînțeles, mai trebuie să avem și motivarea și determinarea la un nivel maxim, căci și aici se va face diferența”, a adăugat Gyuszi Balint.

Parcursul de acasă nu conferă liniște

Imediat după meci, tehnicianul arădenilor a declarat că situația începe să fie îngrijorătoare. Astăzi, Balint a detaliat: „M-am referit la situația legată de meciurile de pe propriul teren. Avem un parcurs care nu are cum să ne confere liniște. Bineînțeles că ne dorim să spargem acest blestem, ghinion, nici nu știu cum să-i zic. Dar, până la următorul meci pe propriul stadion avem această deplasare din care vrem să scoatem maxim. Gândurile noastre pentru deplasarea de la Iași sunt legate doar de victorie, transfărmând toate sentimentele grele care ne-au încercat după meciul de la de acasă împotriva celor de la FC Argeș în energie pozitivă. Mergem cu încrederea că avem această abilitate de a crede în potențialul nostru și a face un joc inteligent”.

Nu-și irosește energiile pe arbitri

„Capitolul FC Argeș” nu se poate încheia și fără câteva considerații asupra arbitrajului, respectiv a felului în care „centralul” Flueran a gestionat cartonașele galbene, lăsând dubii mari și în dreptul eliminării lui Alex Benga. „E adevărat că au fost anumite decizii care m-au nemulțumit și în febra meciului am intervenit și am avut anumite reacții, dar este clar că arbitrajul nu a influențat destinația celor trei puncte, pentru că ne-am bătut singuri. Asta este realitatea, punctele respective le-am pierdut noi, nu arbitrul. Au fost anumite decizii, eliminarea lui Benga putea fi interpretată, dar și acolo greșeala respectivă a venit în urma unei situații de joc destul de simple gestionată greșit. În fine, sunt lucruri pe care le-am discutat atât individual, cât și colectiv cu băieții, au reacționat foarte bine. Cât despre mine, eu cred că sunt îndeajuns de inteligent încât să-mi păstrez energiile pentru ce am de făcut cu echipa si pentru munca mea și mai puțin pe arbitri și arbitraje”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

Contra Argeșului, UTA a pierdut cel de-a cincea partidă stagională pe teren propriu, la care se adaugă trei remize. Doar Chindia a plecat fără punct(e) de la Arad.

FOTO: Ciprian Petcuț

2
2

20 comentarii la articolul: “Balint, verigă în lanțul erorilor din finalul meciului cu FC Argeș: „Ar fi trebuit să intervin în acea euforie de la bancă, dar am fost și eu prins în ea”


 1. Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/sportar1/public_html/wp-content/plugins/wp-user-avatar/includes/class-wp-user-avatar-functions.php on line 487
  Tirsin spune:

  Cred că vom pierde la Iași, Pancu pe unde l-a prins pe Balint l-a bătut, lipseste si Hora care a fost decisiv la victoriile din deplasare, noroc că vine dinamo in weekend si mai facem si noi o victorie pe propriul stadion! Că dacă nici pe dinamo nu îi batem atunci ar trebui să ne lăsăm de fotbal!

  7

  9
  1. Doar crezi dar nu ești sigur…UTA pierde nu va scoate nici un punct cu Iașiul. Nu știu dacă mai facem 9 puncte pina la final.Retrogradare scrie pe noi. Cu Balint antrenor nu poți mai mult. Poate rămîne în cadrul clubului dar nu că antrenor.

   7

   16
   1. Dimitri tu chiar esti utisti sau te plictisesti foarte tare? Nu stiu cum ti-e viata dar trebuie sa fie foarte trista de ti-a casunat asa pe echipa asta si pe antrenor.

    4

    1
   2. Dimitri…. daca tu esti asa sigur ca UTA pierde de ce nu-ti pui casa la pariuri ba saracie? De unde apareti toti ma cand UTA pierde? suporteri de carton, vai de capul vostru. Mai usor cu lamentarile si cu critica, pentru ca deocamdata dupa primele 3 etape din retur avem 4 puncte in timp ce dupa primele 3 meciuri din tur aveam 3 puncte, asa ca mucles.
    Du-te te rog si lasa tu UTA in pace daca e asa slaba cum zici tu si sustine si tu Real sau Barcelona.
    Mi-as dori ca Balint sa ramana antrenor la UTA si daca retrogradam de pe ultimul loc, numai ca sa te umpli tu de ura.

    4

    3
  2. E foarte posibil să urmeze două,,x”-uri.Așa nu vor fi,,valuri” și e o situație ,,win-win” 🙂

   3

   3
  3. Domnilor UTA joaca mai bine in deplasare . Iasiul trebuie sa atace pentru ca stau foarte prost in clasament dupa UTA au meciuri grele. Daca suntem atenti organizati si nu facem greseli individuale in aparare ii putem prinde pe contraatac si sa inscriem. Si ei au probleme de efectiv ca si noi iar jucatori noi au maxim 2 meciuri jucate la echipa deci nu se cunosc asa de bine. Nu conteaza ca nu este hora il avem pe Antal care este mai bun decat hora. Iar in aparare cu siguranta va juca bustea in locul lui simo pentru ca rusul inca nu poate juca din cauza ca are probleme cu documentele.

   1

   2
 2. Suporterii își doresc fapte, nu vorbe.
  Să se vadă acel spirit de sacrificiu, fotbaliști cerebrali și eficienți.
  Mai sunt 12 meciuri și trebuie să adunăm multiplu de 3 puncte și să vorbim mai mult ( și să sărbătorim ) după etapa 30.
  Haide UTA !

  17

  0
 3. Antrenor tânăr ,Balint a strâns câteva episoade dramatice cam cat Iordănescu și Jenei la un loc !! Jucători vor și muncesc dar o mana nevăzută le ia punctele muncite. De data asta semnal negativ chiar de la antrenor. A dat liber la o bucurie ,care a creat ideea de joc încheiat. Din prea mare tensiune ,uitând că Argeșul e ,,mortul” care se poate întoarce de la groapa.!! Mai sunt destule puncte și meciuri.Cu acest lot se poate supraviețui și Balint e chemat la idei noi de echipa ,odată cu reveniri în lot. Surprinde o lipsa prelungita la Bustea , și chiar Melinte. Oameni care ies din ritm pe margine. La cate greșeli au făcut unii ,merita încercați și restul. Inclusiv Evgheni . Hai UTA. !!

  9

  0
 4. La Iași, s-ar putea reuni trupa de „comando” din Liga II și anume:
  Iacob, Melinte, Ilie, Tomozei, Bustea, Miculescu, Buhăcianu, Isac, Cipri Rus, cu nou- veniții Mode și Roger Jr.
  Cred că ar fi omogeni, deoarece au jucat foarte mult împreună.
  Le-aș mai da posibilitatea unora să se gândească cum să prevină greșelile.
  HAI UTA !

  7

  1
 5. Gyuszi, trebuie să vă ridicați de la pământ, sunteți obligați. Trebuie să reveniți din nou la acea atmosferă și încredere de după meciul cu Voluntari. Va fi greu dar nu imposibil. Grijă mare după aceea să nu mai dormiți în ghete. Succes la Iași!
  Zicea Roly odată: „De aceea e fotbalul frumos că îți dă mereu șansa să te ridici”. Poate nu l-am citat corect, dar cam asta e esența.
  Sincer spun, am crezut că veți defila în returul acesta după felul cum ați început și golul lui Roger jr. Dar până m-am dus să beau apă s-a făcut 1-2.

  9

  0
 6. Pacat , mare pacat de aceste 3 puncte pierdute, puncte care pot cantarii greu de tot atunci la sfarsit cand se va trage linia. Poate ar fi fost mai bine sa nu marcam defel ,am fi fost mai concentrati si am fi luat poate un punct . Cinci minute ca-n armata trebuia sa fim mai inteligenti. Incredibil cum isi bat joc jucatorii ei de ei insusi .

  6

  0
 7. Balint cand primește ultimatum cand vom fi matematic retrogradati sau nu are fixat obiectiv in contract

  4

  3
  1. După ce retrogradăm,atunci va primi ultimatum. El va pleca împreună cu Apostu și cu jucătorii iar suporterii vor rămîne a cu rușinea rezultatelor și cu banii luați.

   8

   5
  2. Balint,nu a avut nici macar obiectiv imediat de promovare,nu s-a pronuntat aceasta definitie,sau speranta…De ce vorbesti prostii????Era vorba de perspectiva,de cladire….De reluat din nou incercarea de a ajunge sus?De ce esti rau?Te-ai fi gandit ca esti aici?Jucatori,stabilitate,clasament….Tu vezi cam cum se desfasoara campionatul?

   4

   2
 8. Nu exista asa ceva!Euforia ne-a luat pe toti,sa fim sinceri in primul rand cu noi insine,spectatorii TV,deopotriva,pentru ca inca nu am inteles cum de unii au avut acces in sectorul abonamente….Ciudat…ma rog….Nu aici este cuiul lui Pepelea….
  Intr-adevar,o veriga slaba,recunoscuta,de negestionare crasa de situatie a fost Mister Balint,din pacate,cu mare regret,fiind un mare sustinator al dansului…Bucuria ar fi durat 30-50 secunde,in 10 oameni,apoi baricade peste baricade,antijoc,nu conta ,doar scopul….
  Nici in ruptul capului nu pot intelege,incepand cu acel meci la Ripensia,cand ne-a prajit soarele si primeam apa cu portia,fara dopuri,calda,la pet-uri ca am incercat sa tinem 70 minute de un avantaj de 0-1…Nu s-a invatat nimic…Si nu numai….Gestiune falimentara…Acum,in schimb,cu totul altceva….Este conditie fizica,nu mai vezi crampe,jucatori diversi pe posturi si nu esti in stare sa tii 7 minute avantaj?….Ba mai mult….am avut impresia ca nu l-au mai ascultat jucatorii,care deja se uitau la prima de victorie….Mai putin si sarea pe gramada adunata de fericire, inclusiv Popa,parintele de la biserica din vecinatate,fac haz de necaz…
  Nu este o tragedie,neaparat,dar este ceva de tinut minte,de invatat,cu toate ca am mai spus-o….Meciul se termina cand echipa adversa s-a urcat in autocar….Nu este nici o inmormantare….ci un capitol trist din care trebuie invate multe si marunte…
  Rari sunt antrenorii care joaca rolul de dictatori si la nevoie, psihologi,tati,parinti,sotie calma,nutritionisti,cei care vad absolut tot,inclusiv firul de par de pe gratarul sec din meniu…Nu este absolut deloc usor….Stim si intelegem(unii dintre noi)….
  Raman la ideea ca se poate mult mai mult….si va fi!

  2

  3
 9. UTA,prin istoria sa,greu incercata,a avut si momente mult mai grele decat acum….Ar trebui sa privim pozitiv,paralel cu ce se intampla acum…Mister Balint spune si declara ca are un grup unit,dar nu este tocmai asa…E de fatada….Salariile sunt diferentiate,titularii de asemenea…E greu sa-i impaci pe toti,deopotriva,cand aduci personalitati care vor sa joace…Unii sunt calmi,altii se vor titulari…Cine decide?Ce sa-i explici unui fost Vladut Morar,unui Nelut Rosu,poate si Hora?Cine i-ar explica unui Benga,ca nu ajuta cu cartonasele rosii directe,mai mult incurca decat ajuta?Ce folos ca joaca bine,ca apoi ne lasa in 10?Si nu prima data?Nu exista scuze…..Pareri de rau,din toata inima…Banul curge,salariul vine,eu cu drag muncesc…cica….Pe asa ceva,gratuit,trebuie sa li se traga din salariu…Punct!
  Ca cine va decide gafele lui Mister Balint,asta nu mai stiu…Hmmmm…

  2

  1
  1. Mereu m-ai enervat dar la articolul asta chiar ai comentarii obiective..din surse sigure la uta nu sunt doar baietii de vestiar, s-au format bisericuțe, invidii si certuri de Dambovita..

   1

   0
 10. DOMNULE BALINT NE AM SATURAT DE COMENTARIILLE MATALE ANTRENORUL COCO DUMITRESCU NU A VORBIT IN TOATA CARIERA DANSULUI CAT A COMENTAT BALINT IN SCURTA PERIOADA LA UTA NU MAI COMENTATI NIMIC CI VORBITI IN TEREN A -TI FACUT NUNTA DUPA GOL CU ARGESUL DA VA LIPSESTE EXPERIENTA LUI DUMITRESCU . ADUCETI CAT MAI REPEDE APARATORI CENTRALI BENGA ESTE GROPARUL ECHIPEI . DECI FAPTE NU PALAVRE.

  2

  0
 11. avem o echipa in liga 1 avem jucatori si lot bunicel acum daca nu gestionam bine situatia putem pierde tot !

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.