Superliga

Șoc în Liga 1: Astra riscă să fie exclusă din campionat! Trei dintre fotbaliștii giurgiuveni ar fi încălcat regulamentul WADA



Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1, după ce trei dintre fotbaliștii ei ar fi apelat la o terapie interzisă de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

Trei fotbaliști sunt vizați: Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto. Aceștia sunt jucătorii giurgiuvenilor surprinși cu perfuziile-n venă în pozelele publicate în toamnă la o clinică din București!

”Ioniță a povestit când a fost audiat că a avut parte de două flacoane, efectuate în întregime, la fel ca și Fatai și Takayuki. Ceea ce înseamnă terapie interzisă”, scrie gsp.ro.

Dani Coman, președintele grupării patronate de Ioan Niculae, a avut o ieșire nervoasă într-o discuție cu fotbalistul. „Ești un trădător, asta ești”, i-ar fi spus Coman, în timp ce fotbalistul s-a apărat spunând că nu vrea să-și compromită cariera cu o suspendare de lungă durată.

Kehinde Fatai și Takayuki Seto riscă acum câte 4 ani de suspendare, după ce-au refuzat să colaboreze, în timp ce Ioniță ar putea scăpa cu o suspendare de 12 sau 15 luni, notează sursa citată.  Astra Giurgiu nu are voie să plătească fotbaliștii pe timpul suspendării

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat în septembrie 2020 şi a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore şi există suspiciuni că acea cantitate a fost depăşită.

După o decizie definitivă, LPF și FRF vor fi nevoite să o excludă pe Astra din Liga 1! Ce ar presupune un refuz din partea LPF și FRF de a o scoate pe Astra din Liga 1, așa cum indică în mod clar legea mondială antidoping? Explică un avocat cu cazuri la activ pe legislația în domeniu: În acest caz, România ar fi exclusă din cupele europene, iar naționalele noastre n-ar mai avea drept de participare la nicio competiție fiindcă, practic, LPF și FRF ar încălca protocolul semnat cu WADA și care e ratificat de UEFA și FIFA”.

Coman: „N-a fost o acțiune colectivă. Îi vom da în judecată pe fiecare în parte”

Contactat de către ProSport, Dani Coman, președintele clubului giurgiuvean, a explicat în noiembrie 2020 situația și a amintit chiar despre posibilitatea ca Astra să ceară daune jucătorilor. „Clubul nu are voie să plătească fotbaliștii pe perioada suspendării. Aveau două luni restante, înainte de asta, este adevărat. Astra, însă, a fost înțelegătoare, chiar dacă jucătorii ne-au lăsat într-un moment dificil. Clubul nu a cerut daune, deși avea acest drept, mai ales că pe Alex Ioniță s-a plătit și o sumă de transfer. Vom vedea cum vom rezolva situația în viitor”, a declarat Dani Coman, în exclusivitate pentru ProSport.

Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga 1, după dezvăluirile fotbalistului Alex Ioniță la ANAD,. Preşedintele Dani Coman (41 de ani) ar fi avut o ieșire necontrolată la adresa jucătorului legitimat la echipa pregîtită de Eugen Neagoe, dezmințită însă de oficial. Președintele giurgiuvenilor l-ar fi sunat pe jucător, după ce acesta a recunoscut că a folosit metode interzise şi a povestit totul cu lux de amănunte la ANAD. „A fost o discuție de 2 minute, nu l-am făcut trădător! Eu vorbesc civilizat cu toată lumea. Avem acte doveditoare de la doctor că au luat doar 100 mililitri, nu mai mult. Dacă el a scris altceva cu pixul, e fix treaba lui! E adevărat doar că l-am sunat pentru a-l întreba ce s-a întâmplat. Mai mult, Ioniță este un jucător pentru care eu am făcut toate demersurile pentru a ajunge la Rapid”, a declarat Dani Coman la Radio Sport Total FM.

„N-a fost o acțiune colectivă, n-am știut ce au făcut ei! Îi vom da în judecată pentru că nu am putut să ne folosim de serviciile lor pe timpul campionatului, pe Alex Ioniță s-au dat și bani de transfer. Nu suntem solidari cu ei, a fost o acțiune personală lor. Nu vi se pare suspect că aceste știri apar chiar acum? I-aș ruga pe cei de la CFR Cluj să înceteze cu mizeriile astea! Dacă sunt bărbați să fie bărbați… Pe teren!”, a tunat Dani Coman, cu aluzie la meciul de peste 48 de ore. CFR Cluj – Astra Giurgiu se joacă joi, ora 20.00, pe arena din Gruia.

Rămâne un singur loc pentru retrpgradarea directă?

Dacă ancheta ANAD va dovedi jucătorii Astrei au încălcat regulamentul, formația patronată de Ioan Niculae riscă serios să fie exclusă din Liga 1. Pe cale de consecință, doar echipa situată pe locul 15 la finalul play-outului va retrogada direct în Liga 2-a, iar cele de pe 13 și 14 vor merge la baraj. UTA ar putea fi direct interesată, ținând cont de faptul că e în zona periculoasă a clasamentului.









4 comentarii

  1. Doamne ajuta stiu ca nu e frumos sa te bucuri de necazul altuia dar asa ne putem salva de la retrogradare. Sa speram ca decizia vine cat mai repede si sa zboare din campionat. De trisori nu avem nevoie in campionat.

    0
    0
  2. Eu zic ca fan Utist
    nu are logica sa sufere jucatorii de urma celoi 3 irensponsabili!!
    si nu avem.nevoie de echipe scoase din campionat sa ne salvam!
    noi trebuie sa aratam ca suntem o echipa competitiva!!
    si trebuie sa fim Fair Play nu sa ne bucuram pt problemele altuia!!

    0
    0
  3. Nimic nu e intamplator…azi e si sentința definitivă pt securistul nicolae care probabil va merge multi ani la mititica . Astra adio..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button