elite u19 elite u17 UTAGloria LT Cermei

Cermeianii, întinși serios de juniorii UTA-ei în a doua săptămână de pregătire!





Confruntată și ea cu destule modificări la nivel de lot în această iarnă, Gloria Lunca Teuz Cermei a început seria partidelor amicale cu juniorii Academiei UTA, participanți în ediția 2020-2021 a Ligii Elitelor. Ambele dispute desfășurate pe sinteticul de pe „Motorul” s-au încheiat la egalitate (3-3 cu UTA 2004, respectiv 1-1 cu UTA 2003), semn că divizionara terță mai are destul de muncă, poate inclusiv la capitolul achiziții.

Deocamdată, au fost perfectate transferurile de la Pecica ale mijlocașilor Sergiu Popa și Florin Mateucă, dar și a fundașului stânga/central de la Lugoj, Cătălin Horcea. În rest, vorbim despre juniori, cel mai important nume fiind cel al Mihai Miclean. Portarul Viitorului se transfera în vara lui 2019 la FC Eindhoven, grupare din prima ligă olandeză, însă nu s-a acomodat acolo și s-a întors la Arad. Miclean are acum 17 ani și șe bate pentru titularizare între bututurile cermeiane cu un alt fotbalist al Viitorului, Andrei Deak. Adrian Stoianovici (20 de ani, ex. Unirea Slobozia) e și el o achiziție importantă pentru banda dreaptă a defensivei, pentru ca Robert Ursoi (17 ani, de la UTA) să fie la prima aventură la o echipă de seniori.

Patru goluri date juniorilor UTA-ei, dar tot atâtea încasate

Revenind la cele două amicale cu juniorii în  „roșu-alb”, Flavius Moisă a folosit următoarea formulă de joc: Miclean (Deak) – Stoianovici (Rotar), R. Iuga, A. Sabău (Ionuț Pop), Horcea ( Mihai Ivan) – S. Popa (Ursoi), Salka (Al. Lazăr) – Păulin (fotbalist sosit în probe nereținut în lot) (Mocan), Țurcanu (Mateucă), Șimăndan ( L. Bodri) – Radu Popa (Al. Catanzariti, aflat doar în pregătiri cu Cermeiul).

În primul test, cel de miercuri cu UTA 2004, la 3-3, au înscris R. Popa, Țurcanu și Lazăr, respectiv Lingurar, Mareș și Babiciu. Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș au trimis pe teren următorii jucători: Blaga (Malița) – Codrea (Manoilă), Roșu (Opriș), Andrei (Clipotă), Varga (Cohuț) – Mihai (Ungureanu), Bulza (Botoroagă), Sarkozi (Șerengău), Mario (Mare) – Nagy (Mihai), Lingurar (Babiciu). „Test reușit cu o echipă bună de Liga a 3-a. Ne-a interesat acomodarea la efort, suntem la început, am suferit la organizare, pase, lucruri normale. Am testat efortul, a fost unul bun, dar și alte teme pe momente de apărare și atac. Intră, într-un cantonament de o săptămână pe plan local, la Hotel Subcetate, cu două antrenamente pe zi, având ca scop principal <<încărcarea>>. Apoi, vom disputa câte două meciuri pe săptămână, cu Pecica, Crișul, Sântana, Lipova, Socodor, Ineu și UTA 2005”, a precizat Dinu Donca, antrenorul liderului seriei de Vest a Ligii Elitelor Under17.

Vineri, Cermei – UTA 2003 a fost 1-1, după golurile semnate Țurcanu, respectiv Irimia. „Suntem la etapa antrenamentelor specifice, dar și a meciurilor amicale, sâmbăta viitoare jucăm cu Lipova. Mai avem nevoie de atacant de careu, e doleanță a nostră încă din turul campionatului și încă nu am rezolvat nimic. Mai avem nevoie și de un portar mai experimentat, discutăm cu Gârlea și Cristea”, a concluzionat Flavius Moisă, antrenorul principal al cermeianlor.

FOTO: Costel Șerban









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button