UTA Arad

Balint nu îi mai menajează pe arbitri: „E al treilea meci în care sunt în lumina reflectoarelor, să centreze și să dea tot ei cu capul”





Singurul penalty obținut de UTA în acest sezon a fost cel din meciul tur cu Dinamo, după faultul clar al lui Puljic asupra lui Denis Rusu. În toamnă, golul lui  Hora a fost decisiv pentru destinația punctelor, la fel cum și reușita din această seară a lui Sorescu,  tot de la punctul cu var, a înclinat balanța în favoarea „câinilor roșii”.

Cătălin Popa a pedepsit pe bună dreptate intervenția cu  mâna în careu a lui Florin Ilie, dar  același arbitru și asistentul mai bine plasat, George Neacșu, au trecut  cu vederea cotul lui Puljic în figura lui Roger, fază petrecută în careul oaspeților. Apoi, în a doua repriză, același Puljic îl ia cu fulgi cu tot pe Albu în 7 metri, însă Popa a considerat utistul finalizase deja faza cu o reluare peste poartă. E genul de fază în urma căreia, cei de la Botoșani au primit un penalty tot într-un meci cu UTA, atunci când Iacob l-a atins pe Roman după ce acesta dăduse mingea în aut de poartă. Una peste alta, „roș-albii” au strâns nu mai puțin de penalty-uri împotriva lor.

La finalul partidei, Laszlo Balint, care de obicei era diplomat, nu i-a mai menajat pe arbitri. „Ce penalty a fost cel din care s-a dat gol? Eu nu am vorbit niciodată de arbitraj dar este al treilea meci în care arbitrii sunt în lumina reflectoarelor. E normal acum două etape cu FC Argeș să avem eliminare la Benga în condițiile în care era 0-0 și doream să atacăm și să câștigăm meciul? S-a dezechilibrat aiurea meciul. Etapa trecută, la Iași, avem penalty clar ca lumina zilei la Antal. Astăzi, din punctul meu de vedere se dă sau nu se dă penalty, eu zic că  nu se dă, dar să spună specialiștii. Și tot ei pot spune că avem penalty super clar neacordat la Roger, care e lovit cu totul. Despre ce vorbim? Haideți să fim un pic corecți, să ne respectăm. Dar vin domnii arbitri și ați văzut ce s-a întâmplat, păi atunci să centreze și tot ei să dea cu capul. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și la FCSB unde, la fel, meciul – practic – a fost dezechilibrat de un penalty, cum s-a întâmplat și astăzi. O să tac, asta e, vorbesc de echipă, mergem în continuare, vedem ce avem de făcut pentru etapa următoare”, a spus Laszlo Balint la flash-interviurile de după meci.

Vorbind efectiv de desfășurarea ostilităților, antrenorul arădenilor a adăugat: „E foarte greu când începi meciul de la 1-0 împotriva unei echipe bune precum Dinamo. Am încercat, ne-am creat ocazii. Poate că aici am păcătuit foarte mult, fiindcă am avut niște situații mari de a marca și nu am reușit să o facem. Este problema noastră cea mare. Vedeți că ajungem în fața porții, ne creăm ocazii, cel puțin în ultimele meciuri am stat foarte mult în jumătatea adversă, am pus presiune pe adversar, dar nu dăm goluri. Nici la fazele fixe nu am fost atât de periculoși pe cât ne-am fi dorit, cu toate că am avut câteva lovituri libere foarte bune. Asta este foarte frustrant, nu știu ce să le spun băieților în vestiar. Este al cincilea meci în 20 de zile, se adună oboseală, se adună dureri, au probleme musculare mulți dintre ei. Și joci un asemenea meci…E sport, este fotbal, se poate întâmpla să pierzi, dar măcar când pierzi să știu că o facem din cauza prostiei noastre, nu din cauza altor interferențe. Suntem echipa din Liga 1 împotriva căreia s-au dictat cele mai multe penalty-uri”.

În final, antrenorul „roș-albilor” a susținut că echipa sa e pe o pantă ascendetă ca și prestații, dar s-a plâns și de calitatea gazonului de la Arad. „Am jucat bine astăzi, nu suntem bine cu rezultatele. Ceva se întâmplă, e clar că avem nevoie de mai multe goluri dar din punct de vedere al jocului suntem pe o pantă ascendentă, iar moralul jucătorilor  e și el bun. Condițiile în care jucăm acasă sunt rușinoase, terenul pe care jucăm este cume este. Cinci meciuri în luna ianuarie cred că nu au mai fost niciodată în istoria fotbalului românesc. Niciun fel de problemă, jucăm, asta este. Mergem și la Clinceni unde am văzut ce probleme au fost la ultima etapă, când au jucat Clinceniul acasă. Încercăm să ne facem treaba cât putem de bine și încercăm să recuperăm punctele pe care le-am pierdut astăzi. La fel cum ne-am mobilizat la Iași, am strâns rîndurile tot după o înfrângere dureroasă acasă. Așa o să facem și acum”, a concluzionat Gyuszi Balint.

UTA joacă joi, de la 15, la Clinceni, în cadrul etapei a 21-a a Ligii I.

FOTO: Ciprian Petcuț









21 comentarii

  1. Se știe prea bine, se vede din prima etapă, nu avem antrenor care se pricepe la atac, el fiind un fost fundaș, ca fotbalist.” Îl citez pe Radu…Voi nu vedeti ca nu stim ataca?! ”
    Nesiguranța, frica jucătorilor, neasumarea de responsabilități duce la o SINGURĂ CONCLUZIE: nu există scheme, trasee de joc pentru atac.
    UTA joacă o rușine de fotbal!
    Nu este suficient să își motiveze jucătorii, ei mai trebuie să aibe încredere că stăpânesc foarte bine atacul,deoarece l-au exersat foarte bine!
    IACOB, NICIODATĂ NU VEȚI FI SUSȚINUȚI DE SUPORTERI CU ASEMENEA JOC EXECRABIL, DIN CAUZA NEPROFESIONALISMULUI ANTRENORULUI!
    NU ȘTIE SĂ ANTRENEZE ATACUL.

    0
    0
    1. ba tu chiar esti destept ! VEZI CA GYUSY chiar este proaspat detinator al LICENTEI PRO! tU UNDE AI LICENTA LA havard!?

      0
      0
  2. Un aspect foarte important !!! Cu cine se lupta UTA in play-aut pt. evitarea retrogradarii ? Ei ,una dintre aceste echipe este FC. Arges !!! Din ce localitate sunt cei trei arbitrii care au arbitrat-o pe UTA ? Din JUD. ARGES , 2 din PITESTI si unul din Campulung Muscel !!!

    0
    0
    1. Un aspect la fel de important domnu Nelu… Daca UTA era arbitrata de Ovidiu Hategan, functie de jocul prestat azi, esti sigur ca bateam? 🙂

      0
      0
      1. Daca UTA avea un arbitraj corect,nici nu trebuia sa fie Hategan, nu pierdea astazi.Chiar si cu jocul destul de inefficient in atac.

        0
        0
  3. SE poate spune cel mult ca dinamo a jucat pragmatic,au inscris dintr-un penalty care ar fi foat acordat de 1 arbitru din 10! Si acela este acest ,popa,tot acest arbitru l-a eliminat pe Rosu in partida cu Steaua si deasemenea a acordat penalty echipei oierului becali altfel nu stiu daca ne-ar fi batut 11 contra 11!Asta este ADEVARUL SUPARA SI DOARE dar ramane doar ptr AMINTIRE! HAIDE UTA,una dintre campioanele Provinciei!

    0
    0
  4. Mai DORULE !!! Daca era HATEGAN precum spui tu, el acorda cele 2 penaltyuri negresit . Ca, a jucat UTA. slab, dinou te contrazic pt. ca, in primul rand asa cum spui tu ca, a jucat UTA prost , UTA. trebuia sa primeasca 2 penaltyuri CLARE de tot si la hentul lui Ilie, nu stiu care arbitru dadea asa ceva la o faza banala in care el nu joaca mingea cu mana ci ii cade pe mana din saritura !!! Sa mai stii ca baietii nu au jucat asa de rau cum sustii tu ,mai ales pe un teren foarte , foarte greu , mocirlos !!!

    0
    0
  5. Cu Gyuszi antrenor nu vom știi NICIODATĂ să facem faza ofensivă.
    Jucătorii vor fi organizați defensiv și atât!
    Uta va juca urât, vor fi puși jucătorii pe cu totul alte posturi, pe care nu dau randament, Roger Jr în loc să stea în gura porții centrează slab…
    Treziți-vă!

    0
    0
  6. Sa judecam drept, la Ilie, a fost penalty clar, ba mai mult, Ilie a dus mina catre minge( la Iasi a iesit aiurea…de neinteles ! , ca si cind premeditase). La a doua atingere cu mina , a lui Ilie, mingea i-a sarit din picior in corp, aici nu se da penalty. La Roger se putea da penalty. Dar…nu arbitrul face ca UTA sa aiba cel mai slab atac sau sa piarda mereu !. Nu arbitrul e de vina ca UTA paseaza ( de 20 de ori, pe meci)…inapoi lui Iacob,…ca sa o dea el „tare si inainte” ( ce ne-am fi facut fara Iacob ?). Nu exista joc de atac, si nu de ieri de azi. Nici in B nu castigam fara eforturi mari. dar ceea ce se intampa acum, , la Arad, din Play off , incoace, e chiar penibil 1/13 victorii,( unic in istoria clubului), prea multe infrangeri. Balint nu are onoarea sa isi dea demisia, salariul lui e bunicel, rezultatele …NU , Meszar nu are capacitatea de a-l da afara,si postul sau…e caldut, asa ca avem ” drum lin inapoi, in B”. Asta inseamna sa stai intr-un impresar, care are si antrenorul si jucatorii sub contract. Sincer, nici nu mai vad un antrenor capabil sa ii invete rapid, pasa si driblingul, iar la un joc deschis, cu mingea pe jos, Erico,Benga si Ilie ramasi singuri…sint…pericol public, ei dau randament doar cu aparare supraaglomerata,…” la gramada si pe sus”. Sa nu vezi ca Rus este jucator ..cel mult de liga a doua.sa il tot pui rezerva pe Buhacianu- cu Dinamo a jucat…in dreapta – sa nu vezi ca ai toti tinerii la mijloc,pe margini , ca nu stiu …cu mingea, si ei au involuat, si ii mai si lasi mult , in teren, sa nu vezi ca unii se dau accidentati,..la greu,… e clar interes pesronal si prostie profesionala. Cei care l-au luat in brate pe Balint ( conducere si suporteri) se feresc sa recunoasca dezastrul, nu uitati, la UTA se plateste mai bine ca la Clinceni, Targoviste, Iasi, sibiu. Ce nu-i la UTA …e clar …nu exista profesionalism si mult…masochism…prea multi vad negrul gri,… ba unii il vad …alb. Stiu ce se va scrie la comentarii…

    0
    0
  7. Da Cosmin, ai perfectă dreptate !
    „Nu exista joc de atac, si nu de ieri de azi. Nici in B nu castigam fara eforturi mari, dar ceea ce se intampa acum, la Arad, din Play off , încoace, e chiar penibil 1/13 victorii,( unic in istoria clubului), prea multe infrangeri.”
    Licența PRO nu te face antrenor!
    Nu te poți baza doar pe Erico care îi cere lui Roger Jr să execute cornerul la bara a doua, echipa trebuie să aibă anumite trasee în ATAC , să existe demarcări, să existe MULT MAI MULTE PASE FILTRANTE, atunci crește și plăcerea de a juca fotbal și DISPARE NEÎNCREDEREA ȘI NEASUMAREA DE RESPONSABILITĂȚI!
    Suporterii în acest moment ar putea susține brandul UTA, performanțele, istoria, dar în nici un caz jocul actual, complet haotic, fără orizont.
    Gyuszi ar putea colabora cu alți antrenori cunoscători ai fazei ofensive, că e vizibil că echipa tehnică de lângă el, nu îl influențează într-un mod pozitiv.
    Felul de exprimare diferă, dar toți care scriem aici ne dorim un singur lucru, ca UTA SĂ JOACE UN FOTBAL FRUMOS ȘI EFICIENT!

    0
    0
  8. Cine a jucat un pic de fotbal, stie cam ce se intampla in teren si ce nu se vede sau nu se aude la TV. Cand arbitrul te penalizeaza, aiurea, cu un 11m in minutul 8, cand nu-ti acorda 2 lovituri de la 11m clare ca lumina zilei, iti da doar faulturi pe la 30-40m, voi acuzati UTA si antrenorul ? Sa fim seriosi si cu capul pe umeri ! Eu am stiut ca asa va fi. La fel au patit-o si cei de la Medias. Prin 2003, la un meci cu Argesul, arbitrul le zicea la ai nostri: „voi acuma v-ati trezit ? ” Pai s-am marit numarul de echipe din liga 1 ca sa scape Ciocanul, voi ce credeti ?

    0
    0
    1. A fost penalty clar la Ilie, ba chiar el a dus mana spre minge, (faza o poti revedea oricand). Si daca revezi meciul numara si de cite ori s-a pasat spre Iacob…care a degajat lung. A gasi scuze la lipsa de profesionalism a lui Balint..imi pare trist. Si Balint si unii suporteri…vor muri cu UTA de gat, nu din dragoste,…cit din….lipsa de vedere

      0
      0
  9. Nu căutați scuze, arbitrii, terenul, condițiile meteo… cu toate că nu îmi place în ce hal arată gazonul de pe Francisc Neuman.
    Dacă echipa exersează la antrenamente tranziția pozitivă, în care fiecare știe foarte clar ce are de făcut, nu prestezi un asemenea joc indiferent de factorii perturbatori.
    Labilitatea psihică nu își face loc dacă ești profesionist.
    UTA a jucat 20 de meciuri de când a promovat, câte v-au plăcut?
    Majoritatea celor care comentează aici, au făcut fotbal și/sau alte sporturi și știu că atunci când exersezi mii de ore fazele de atac, devii eficient.
    Mode a început de două jocuri să greșească deoarece nu are cui pasa, ceilalți jucători nu ies la pasă, sunt fricoși și dezorientați.
    Pentru meciul cu Academica, vor fi apți de joc toți fotbaliștii, oare antrenorul UTA-ei își va pune amprenta în sens pozitiv asupra jocului?
    „Ilie Poenaru , antrenorul de 42 de ani a fost surprins cu o cască în ureche, vorbind la telefon, în timpul examenului pentru Licența Pro”, va da piept cu Gyuszi Balint cu Licența Pro.
    Oare cine va avea echipa mai eficientă?
    Vom vedea…
    Eu încă mai sper ( cu toate că tot mai puțin pe zi ce trece) că UTA practica un joc ofensiv și cerebral.

    0
    0
    1. Ilie Poenaru- din cite am aflat eu-, nu a a fost prins cu casca in ureche ci i-a contrazis pe Stoichita si Ioanovschi ( care azi e la Arges) in examen. Cu sau fara diploma de la FRF, Ilie Poenaru A ARATAT ca stie sa antreneze. Nu il poti compara cu Balint. Am si eu de intrebat ceva : 1. in cite meciuri , cu Balint UTA a castigat la 3 goluri diferenta, la cite cu doua si la cite cu unul…din total ( o statistica …cu Balint). Ca in prima liga , la Arad, am castigat un singur meci 2. de ce UTA are cel mai sclab atac din prima liga \? Chiar sint curios daca ati studiat chestiile astea !

      0
      0
  10. A FOST HOTIE PE FATA CE SA MAI, S-A VAZUT CLAR LA TV. Ca, CALIN POPA A FOST PRO MINAMO !!! MINAMO NU A MERITAT VICTORIA , DOAR CU AJUTORUL ARBITRULUI !!!

    0
    0
  11. Cu tot cu play-offul din liga 2 pe teren propriu avem urmatoarea linie de clasament:1 victorie,4 egaluri si 8 infrangeri golaveraj 11-24,deci am facut 7 puncte din 39 si nu am jucat acasa cu fel de fel de balauri de echipe,cea mai rasarita fiind Craiova.Astea sunt cifrele reci,seci cum vrem sa le spunem,nu putem cauta tot timpul scuze in alta parte.Este un parcurs pur si simplu penibil,pai 7 puncte se puteau face si fara antrenor pe banca.Ilie a facut destule greseli si in liga 2,nu e jucator de liga 1 sub nici o forma,Rus cu tot respectul pt el ca e aradean si pune suflet nu are fata de liga 1,orice atacant cat de cat mai rasarit marca si la Iasi cand a scapat spre poarta si ieri cu Dinamo la voleul ala.A fost dat afara Ursu care mai misca ceva si a fost tinut in lot Rosu care nu imi amintesc sa fi facut un meci cat de cat mai bun de cand a venit la noi,poate cu exceptia partidei de la Iasi.Poate imi explica cineva care a fost logica folosirii lui Bustea pe postul de fundas stanga,cand erau apti si Simo si rusul si expunerea lui aiurea in fata unui jucator ca Sorescu.S-a insistat iarasi cu Ilie care e clar depasit de evenimente cand putea fi retras Albu ca fundas central.Sunt niste chestii care se vad si de pe luna dar se pare ca singurul care nu le vede e antrenorul.

    0
    0
    1. Multumesc Cata, statistica ta e sugestiva. Ar mai ramane de vazut statistica cu victoriile in B si A in gestiunea Balint. Eu am facut-o, ea arata ca UTA castiga foarte greu acasa, ori cu cine joaca. Asta e chestie de antrenor, iar antrenorul lui UTA vorbeste frumos, despre cei care critica jocul ( suporteri) spune ca ei nu pricep fenomenul, ca incearca sa distruga, dar Balint este incapabil sa faca , la UTA un joc de atac….cit de cit eficient, UTA are cel mai slab atac si are jucatori buni.. De acord cu Cata cind spune ca Rosu nu are nici un meci acceptabil la UTA, e lent, e ineficient, si bine platit… dar l-au scos…pe Ursu, care ..mai misca. Chestie de antrenor, chestie de impresar, chestie de conducere …nepriceputa

      0
      0
  12. Nu pricep, deci sunt un nepriceput, ce e greu de inteles ca nu aveam voie sa castigam meciul cu ciocanul-dinamo ? Nu ma feresc sa spun ca il apreciez pe dl. Balint, care este om ca fiecare dintre noi si cu bune si cu rele. Doar doua observatii: De cateva etape se vede o scadere puternica de forma la Simo si Albu si cei adusi dupa promovare sunt doar nume, pe bani multi, si care nu ne ajuta la nimic. Apoi, pasele inapoi spre portar isi au explicatia lor: sa ai un portar cu un joc de picior atat de bun si sa nu incerci sa-ti creezi un avantaj din asta, ar fi mare pacat. Ramane vesnica problema, nu numai a noastra: cine sa fie sau de unde sa aduci un mijlocas de creatie ? Poate stie marele impresar, care a adus ce vedem, numai ce trebuie NU.

    0
    0
  13. Domnule GYUSZI !!! Daca tot declari ca, problemele echipei este ineficienta atacului de a da goluri, atunci pune-i domnule sa exerseze la antrenamente cu multa insistenta suturile la poarta , sa se inteleaga mai bine intre ei in fata portii,fiecare sa stie ce are de facut , se vede clar ca, in fata portii , parca baietii se panicheaza , se pripesc si se rateaza ocazii mari de tot si asta o sa coste echipa UTA !!! Lucrati mai mult , insistati pe acest aspect !!! Vine play-aut si atunci sa vezi lupta mare pe puncte pt. evitarea retrogradarii si daca nu rezolvi acest aspect foarte important, UTA noastra o sa aiba probleme mari si nu vreau asta !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button