UTA Arad

Shlyakov a debutat cu câteva faze cheie la UTA pe postul de fundaș stânga: „Este categoric un plus, a intrat foarte bine în joc”



UTA a pierdut trei puncte cu Dinamo, dar a câștigat un fotbalist. Rusul Shlyakov a adus un suflu nou la intrarea pe teren pentru echipa arădeană. Laszlo Balint a realizat că are destule probleme în banda stângă și l-a „uitat” pe Bustea la vestiare.

Evgenyi Shlyakov a intrat foarte motivat în joc,  început cu două-trei intrevenții la respect asupra adversarilor, după care a venit și aportul dat în atac. „Ne-am gândit că Bustea poate ajuta mult mai multe ucruri pe atacul pozițional. Din păcate, au fost anumite probleme în prima repriză, acolo cu acțiunile lui Sorescu și a trebuit să îl introducem pe Evgenyi. El a intrat foarte bine în joc, chiar a avut o ocazie, a participat activ la dezvoltarea atacurilor, a dat siguranță defensivei. Este categoric un plus, știam asta în momentul în care am discutat cu el, în momentul în care am negociat contractul, i-am și spus-o. Ne-am bucurat tare mult că am reușit să îl convingem să semneze cu noi și sunt convins că randamentul lui o să fie într-o creștere constantă de acum înainte”, a spus Balint despre înlocuitorul lui Bustea.

Inspirația nu a fost punctul forte al antrenorului principal și asta pentru că a lăsat să bată două-trei lovituri libere la poarta lui Eșanu doi mijlocași cu profil mai degrabă defensiv, Albu și Roșu și ambii au făcut-o extrem de slab. Asta în timp ce specialistul cornerelor, Roger jr, se afla și el pe gazon. „Din păcate, nici din fazele fixe, nici din aceste momente, nu am reușit să fim foarte periculoși. Am mai avut câteva situații, au fost de două ori, dacă nu mă înșel, acolo din 3-4 metri, o dată Albu și apoi Evgenyi, am dus foarte multe mingi în careul advers.  Aici am păcătuit, stăm foarte mult în jumătatea adversă și astăzi am pus presiune pe adversar cel puțin a doua repriză, dar rezultatele nu vin. Din punctul meu de vedere, cu excepția acelei situații de contraatac cu Sorescu în care a intervenit Iacob, Dinamo nu a contat. Felicitările mele pentru cei de la Dinamo, dar iată că este al doilea meci în care rezultatul final este influențat de o greșeală de arbitraj. Eu le doresc mult succes , dar cine știe poate în viitor se întoarce roata și UTA poate să spună același lucru”, a mai opinat Laszlo Balint.

Fără gol înscris pe parcursul primelor 86 de minute ale partidelor din retur, cu Dinamo, utiștii s-au văzut și alergând după o egalare ce nu a mai venit. „Am forțat până în ultimul minut chiar și în minutele de prelungire am fost acolo, în preajma careului. Am crezut că putem să marcăm cel puțin un gol, dar este foarte adevărat că pe un astfel de teren este extrem, extrem de greu să joci și apar  și problemele medicale. Albu a trebuit să iasă din cauza unei probleme musculare, sperăm să nu fie nimic grav. Asta este situația, este luna ianuarie, deja avem cinci meciuri jucate, este foarte greu în acest ritm. Băieții sunt supuși unei presiuni fantastice și din punct de vedere fizic și din punct de vedere mental. Sarcina noastră ca antrenori este să încercăm să îi aducem la un nivel optim din toate punctele de vedere la ora meciurilor. E normal ca în momentul în care începi meciul de la 1-0 penru adversar, trebuia să atacăm, fără a lăsa adversarii sa ne surprindă pe necontraatac. Campionatul este lung, mai sunt multe puncte puse în joc și nu avem timp nici să facem nuntă după victorii, nici să facem înmormântare după înfrângeri. Foarte important este să ne revenim foarte repede pentru că vedeți că meciurile se succed cu repeziciune și avem nevoie să ne revenim atât fizic, cât și mental și să mergem cu încredere la Clinceni să recuperăm punctele pierdute, a mai punctat antrenorul principal al „roș-albilor”

UTA a terminat ziua pe locul 11 în Liga 1, la cota 24 de puncte și o întâlnește, miercuri, pe Academica Clinceni, echipă situată pe loc de play-off de la cota celor 30 de puncte strânse.









15 comentarii

  1. ,,Cu toată dragostea ” suntem în afara judecăților tehnice. Trăim momente stranii . De ,,departe” gruparea pare echipa , ,,de aproape” e mai degrabă corabie fara cârma și ancora ,în voia valurilor . Jucătorii ,cu excepțiile de rigoare,au ceva fotbal in ghete ,dar rar pun in slujba celuilalt ce știu. La toate inceputurile partidelor e dat Melinte ,ca in realitate sa fie Ilie. Acum multe mișcări pe linia de fund ,care pare să,- l enerveze și mai rău pe Iacob ,devenit mijlocaș .!! La un astfel de parcurs ,un singur lucru ar liniști . Crearea unui. ,,flux” de jucători ,,dute-vino” permanent ,chiar în afara perioadelor de transfer din jucători liberi. Cu anumiți jucători actuali ,colaborarea a ajuns de toată jena.Am crezut că exageram ,pledând ca al doilea junior sa fie scos mai devreme. Iată că și comentatori TVpun degetul pe rana. Nu arbitrii te retrogradează ,ci deteriorarea relațiilor de joc fara soluții Miracole pe terenuri străine pot fi o soluție . Dar pentru cât timp ?? Rămânem cam singuri pe ,,marea” în furtună . Se pierd puncte la echipe care se apară 60 ,70 de. minute. Banii de pe Man ,în dreptul UTA ,merita căutați minim doi atacanți cu statura ,penetranti !!

    0
    0
  2. Era și cazul sa comentați albitrajul,ați făcut-o prea târziu,ce a pățit Mediaș la București nu v-am pus in gardă.
    Schimbarea lui Bustea, ineficientă,sa schimbi pe post un fundaș cu altul înseamnă că ai greșit primul 11.
    Când îl bagi pe Roșu așa târziu ce sa mai facă.
    Nu în ultimul rând trebuie să constatăm încă odată orezăria pe care jucăm, mulțumim primăriei pentru munca de calitate făcută din bani publici,rugativa sa nu cadă tavanele, plouă cam mult!!!

    0
    0
    1. Bustea nu e fundas! Daca Balint nu se opreste cu aceste experimente ne duce în liga a doua încet dar sigur.

      0
      0
  3. Shlyakov a aratat un plus de tehnicitate la pase pe spatii mici, comparativ cu degajari oriunde, la iesiri in tranzitie din faza defensiva spre faza ofensiva plus pasa inapoi din timp spre Iacob in situatii in care orice alt ceva ar fi insemnat asumarea unui risc. A colaborat bine cu Modesto si a aratat o buna pozitionare in teren atunci cind faza jocului a cerut-o. Este clar ca este o nuca tare si nu poate fi trecut usor pe partea stinga, dar atentie la fault-uri si cartonase. Focusul lui trebuie sa fie deposedare prin contactul cu mingea first ! Promite totusi si trebuie sa recunosc ca dupa ce-am vazut cu el pe internet la Tambov am fost un pic sceptic. Cu un pic de coaching in the right direction, poate progresa imens chiar si la virsta lui, si as merge mai departe afirmind ca fizicul sau l-ar recomanda chiar si pentru postul de fundas central-stinga, cu conditia ca citirea jocului, plasamentul, imbunatatirea vitezei de reactie si jocul de cap in duelurile aeriene ar putea fi armonizate de echipa tehnica a UTA-ei.

    Asta nu inseamna ca Bustea sau Roumpulaku nu sint jucatori de valoare ci mai degraba, ca pot fi impinsi ca mijlocasi de atac energizanti, de care momentan, avem mare nevoie. Simo exceleaza la centrari din stinga si un-doi-uri, Bustea are sut bun din afara careului si chiar un simt bun al portii din careul de 11 m. Desi Roger promite, fiind inca tinar, UTA are inca nevoie mare de un numar 10 veritabil , gen Budescu, cu talent, tinar si de buget mic pe care sa-l pregatim, slefuim, lansam in fotbalul mare Europen. Scouterii UTA-ei tebuie motivati substantial in a gasii acest talent pina in toamna. Nu ne mai putem permite sa-llasam pe pe Becalii sa faca 15.000.000 Euro pe spinarea noastra. Din suferinta trebuie sa invatam si sa nu repetam greselile din trecut.

    0
    0
  4. Forta in atac,punctul slab nerezolvat,un atacant tanar cu forta eficient ,un vis frumos ca uta sa si castige acasa,terenul e mizerabil,dar si adversarul a jucat in acaleasi conditii ,ma doare suferinta echipei ,dar trebuie sa indur cu rabdare si multa rabdare ne aparam ,dar nu marcam,speram intr o revenire si sa auzim si de eficienta atacatorilor.

    0
    0
  5. Gyuszi e sufletist și trebuie să rămână la echipă. Va face treabă bună dar trebuie răbdare.
    Cred că si el isi dă seama ca uneori greșeste.
    Eu l-aș fi jucat pe Albu fundași( nici vorbă de Ilie) si pe Rosu mijlocasi. Simo pe stânga si Bustea dă randament mijlocas dr.
    Acum s-a văzut lipsa lui Erico. Dacă era in teren la câte cornere si lovituri libere au fost, sigur dădea gol.
    Erico stie si sa se apere si să dea gol.
    Pacat de aceste meciuri de acasă care demoleaza tot ce câstigă afară. Se pare ca o mare vină o are acest gazon care trebuie schimbat urgent. Dar nu cu primaria. Va rugam nu-i mai lasati să dacă ceva pe-acolo. Totul iese aiurea.

    0
    0
  6. Se spune că „Dragostea e oarbă”… Cei care critică jocul UTA-ei, iubesc UTA și ei o au „tatuată în suflet” și își doresc să vadă victorii ale echipei favorite. Îl citez de domnul Ionescu Gavrilă : „Nu arbitrii te retrogradează ,ci deteriorarea relațiilor de joc fara soluții” .

    0
    0
  7. Dacă în fiecare zi de pregătire a meciului cu Academica, după „încălzire”
    se lucră aprox. 60 de minute pentru atac ( trasee puține și eficiente ) și circa 15 minute pentru apărare, nu există să nu se vadă o îmbunătățire a jocului în atac.
    Nu am vedea în majoritate incursiuni pe flancuri, ci și pase filtrante.
    De multe ori centrările sunt executate prost, jucătorii sunt greșit poziționați, iar cei din atac nu vin spre mingea trimisă în careul mic.
    Liga I este modestă comparativ cu campionatele din Italia, Spania etc, dar UTA are jocul cel mai lipsit de idei din primul eșalon.
    Sunt tot mai mulți jucători ai UTA-ei frustrați, principalul motiv este lipsa de clarviziune ofensivă și ar trebui lăsați cel puțin cu Academica, să vadă meciul ca spectatori,poate i-ar ajuta să vadă ce mai pot îmbunătăți pentru viitor.
    Cine a văzut fiecare meci al UTA-ei știe ce spun, există o nervozitate accentuată și o involuție la unii jucători și pentru faptul că nu joacă pe posturile lor.
    Dacă Roger Jr centrează, cine mai marchează?
    Dacă Roger execută pe poartă, e ok, dar dacă nu, atunci trebuie găsit un altul care poate executa centrări în forță.
    Cei care sunt plătiți pentru a pregăti echipa, vor răspunde în fața conducerii, pentru insuccesele repetate…eu vin cu o idee de poziționare în teren pentru meciul cu Academica :
    Balauru
    Evgheni – Erico – Benga – Simo
    Bustea ( Oroian ) – Mode – Miculescu ( Isac ) – Denis Rusu ( Vali )
    Hora ( Cipri Rus ) – Roger Jr ( Voinea )
    Iacob poate se mai liniștește; Bustea este prea lent pentru apărare; Miculescu este mai eficient inter;
    chiar și Vali ar fi mai periculos inter, ar avea situații mai bune de șut și i-ar crește încrederea…
    Nu mai dorim să fim supărați și pentru că a pierdut UTA, avem destule necazuri și așa…
    Ce mult ne lipsește un jucător de genul lui Bogdan Mara…

    0
    0
  8. Nu e timp de analize profunde la echipa. E supărare și nimeni nu are chef de morală Când mai trăia presa ,jucătorii erau sfătuiți să nu citească. Acum să nu se uite pe rețele de socializare. Probabil . Noi mai întoarcem pe toate fețele ce tocmai a avut loc..Aduci ceva bun lângă Albu ,Mode ,dar nu mai joaca chiar Albu ! Șuturi la el care nici la antrenamente nu sunt scuzabile. Unii confrați de aici sunt șocați de nervii lui Iacob. M-am uitat atent la el. El nu dirijează apărarea ,mai mult o încurajează ,cunoscând probabil fragilul moral al unui Benga ,Erico ,sau Ilie. Nimeni numai e lider la o apărare care nu demult a construit toată echipa !!

    0
    0
  9. eu am mai spuso tomozei si bustea nu trebuie jucati ca fundasi ar trebui jucati mijlocasi de banda ……..dinamo este ajutata de sus sa nu uitam cum iau salvat campionatul trecut clar sant ordine noi santem mici copii mia placut rusul in schimb cipri rus cu tot respectul nu are fata de liga 1…..forza uta

    0
    0
  10. Asa este MIKI !!! MINAMO a fost ajutata la acest joc cu UTA. de acest arbitru fara pic de rusine Calin Popa care si-a batut joc de munca baietilor,de efortul mare depus pe un teren foarte greu !!! Si CRACIUNESCU a spus azi pe DIGI Sport ca, a fost 2 penaltyuri fara niciun dubiu care trebuiau acordate , si acest om fara rusine a zis ca, ce sa le dau penaltyuri la UTA cand MINAMO trebuie ajutata !!! Uitati-va la meciul trecut al CAINILOR si vedeti ce rusinos au castigat in fata MEDIASULUI !!!Ce sa mai, CAINII sunt ajutati sa ajunga in play-off !!! Asta-i fotbalul in Romania, deaia nu avem rezultate pe plan international !!! Daca era VAR, aia din cabina, il transmitea lui Popica !!! Vezi ma omule ca, este 11m pt. UTA ,dar daca nu avem Var, arbitrii arbitreaza dupa bunul lor plac !!!

    0
    0
  11. Despre ce discutam,la o adica?Shylakov este mult peste oricine din lot,momentan,pe zona sa,dar si mai mult…Macar la minutele in care a evoluat si nu cred ca va mai pierde postul de titular….
    Ajung si eu sa cred,pana la urma,ca Amiralul flotei,Mister Balint,pe care il sustin total,din pozitie de doar simplu suporter,face niste greseli impardonabile,total depasit…Asta nu presupune ca i-as cere cumva demisia….nici vorba despre asa ceva(nu este calitatea mea de simplu suporter)..dar ceva nu gestioneaza bine…Nicicum…Nici nu mai stii ce sa crezi?Pe ce compartiment sa te bazezi,ce tactica sau sistem sa joci?Nu avem 2 meciuri consecutive,pe acelasi schelet,osatura?Asta trebuie sa dea de gandit…Suntem ca si racul…Un pas inainte,doi inapoi si in acest fel,e pericol….Maxim pericol….
    Cu toata consideratia si sustinerea,trebuie blocate primele si salariile!Imi pare rau sa scriu asta,dar este unica rezolvare momentana…Nu vad alta varianta,altfel vom discuta din nou despre ELEFANTI,pe la Sanatoriul UTA…Stiu ca nu le convine,dar asta este realitatea!Scuze!

    0
    0
  12. Cind aduci un jucator strain, il aduci sa il folosesti imediat…nu sa il „acomodezi”.Man a jucat la 3 zile de la sosire. Am inteles ca rusul este fundas dreapta, ca ar putea si pe stanga,..e altceva. Cum Tomozei e …prastie, nu de azi , de ieri, trebuia inceput cu rusul. In stanga, cum Simo era suspendat, acolo vajnica noastra conducere ( si talentatul nostru impresar)..nu au gasit un tanar , ca varianta, Bustea era singura solutie. In aparare, pe centru, fara Erico si Benga – nici ei teribili la iesirea cu mingea la picior, pe jos -, trebuia bagat Albu,…nu Ilie.. Am vazut, la Iasi, ce poate Ilie, l-am vazut si pe Melinte ( …astia doi,…nu ne mai pot ajuta). Mijlocul sta doar in Mode,uneori in Isac – doar distructiv- si in Albu , nici el mare pasator), dar Mode nu are cu cine pasa, poate doar cu Roger..Rosu, sa fim seriosi,…nu a facut nici un meci de tinut minte, Ursu…macar alerga, Rosu este si el…balast ( adus de Apostu). Mijlocasii nu stiu pasa, nu stiu tine de minge , nu se demarca, se ascund, paseaza lateral si inapoi. Daca au mingea o dau la fundasi, de la astia….la Iacob ( de vreo 20 de ori intr-un meci )… si…portarul degajeaza,…asta-i constructia ( ” tare si mai vedem noi”). In atac Buhacianu, cu Dinamo a fost trimis …pe dreapta, el ori e centru, ori in stanga.In concluzie,Hora… devine ” de sticla”, Rus…alearga..dar atata. Dl G Balint a facut o echipa ” prastie”, , incapabila sa tina de minge, de aia acasa pierde,. iar afara, stand ” la cutie”, cu noroc…in ultimile minute ne aparam disperat, si uneori dam si gol. Acasa ..asa nu se poate. Cu Balint nici un tanar nu a progresat, din contra, desi tine mereu, aiurea doi in teren. UTA este la rascruce, este aproape de prapastie…eu unul nu cred ca Balint poate schimba ceva in joc. Vorbeste frumos, dar ca antrenor nu produce…mai nimic. UTA nu este in ultimile 4-5 echipe din liga ca salarii..deci se pompeaza bani ( ba folosim si chartere)…fara a avea si efect in puncte. Sincer , cred ca nici conducerea nu stie ce sa faca…fiind legata de maint,… ca sta in antrenor si jucatori…toti cu un impresar. Vazandu-l pe Ilie , la Iasi, sau cu Dinamo mi-a zburat gandul ca.. poate…nu-s intamplatoare , enormele sale gafe. Zic si eu…dar o iesire aiurea la Iasi si 2 henturi, in careu,…toate… in primele 20 min…chiar trebuie sa te strofoci…sa le faci. Ceva trebuie facut, ceva trebuie schimbat..daca nu vrem sa fim ” BABA.”

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button