UTA Arad

Utiștii au tras concluziile eliminării din Cupă: „Nu am respectat competiția? Total fals, dar am preferat să avem grijă de sănătatea jucătorilor”; Albu a suferit în fața televizorului





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a produs una dintre surprizele neplăcute ale optimilor de finală ale Cupei României. Arădenii au cedat la Cluj, împotriva divizionarei secunde, Universitatea și au pierdut șansa să aspire la un loc în fazele superioare, cu atât mai mult cu cât în cursă au mai rămas alte trei echipe de Liga 2-a și doar o singură formație din zona play-off a Ligii 1 – Universitatea Craiova.

Regretul eliminării e mare

De altfel, însuși Alin Pînzaru, „secundul” care îi ține locul pe bancă lui Laszlo Balint (infectat cu COVID) suține că:  „Văzând tabloul echipelor calificate în sferturi, regretul ratării acestui obiectiv este mai mare.Într-adevăr, ar fi fost o conjunctură favorabilă pentru noi. Deși nu ar trebuie să ne intereseze, nu am fost singurii care am pățit-o, au fost și alte echipe de Liga 2-a ce s-au ridicat peste cele de Liga1. Poate a contat și programul acesta încărcat al nostru, asta e rămânem cu regretul că nu am rămas și nou pe acest tablou interesant. Asta de acum, ne axăm doar pe campionat, să adunăm puncte în continuare e singurul obiectiv rămas în picioare”.

Alt context decât în 16-imi, la Miercurea Ciuc

Pe de altă parte, Pînzaru nu e de acord cu cei care susțin că UTA nu a respectat competiția Cupa României prin echipa ce a aliniat-o, miercuri, pe Someș. „Total fals, ne doream un parcurs cât mai lung în Cupă. Dacă vă aduceți aminte, în meciul din 16-imi jucat la Miercurea Ciuc, am aliniat tot ce am avut mai bun la momentul respectiv, însă situația era cu totul alta. Parcă aveam 5-6 zile de refacere între acel joc și următorul meci de campionat, nu trei ca acum. În plus, lotul era la alt nivel din punct de vedere fizic, pe când acum în 26 de zile au fost șapte jocuri oficiale. S-a resimțit o stare de oboseală la nivelul lotului și am preferat, cumva, să avem mai mare grijă de sănătatea jucătorilor pentru ca <<a la long>> avem mare nevoie de ei. De fapt, avem nevoie de toată lumea, iar pentru cei care au avut minute mai puține a venit aceast șansă să joace în Cupă. Nicidecum nu a fost lipsă de respect din partea noastră. Sper ca prin odihnirea celor care au jucat în etapa trecută și nu au participat la meciul de Cupă să avem prospețimea care o așteptăm la meciul de la Chindia”, a adăugat fostul „principal” al Brăilei.

„Deranj, tensiuni, supărare, așa e când se pierde”

Fiindcă nu a spus o dată că-și dorește ca UTA să se bată pentru Cupă în acest an și, indiferent de situație, nu suportă înfrângerile, probabil Laszlo Balint nu și-a menajat elevii prin intermediul aplicațiilor online. „Deranj mare e mereu când se pierde. Toată lumea e supărată, sunt tensiuni. E bine că vin jocurile la trei zile, se uită repede ceea ce s-a petrecut sau ar trebui să se uite repede pentru a ne conecta doar la miza următorului joc. E clar că mortul la groapă nu se mai întoarce. E clar că am comunicat și la Cluj și comunicăm mereu cu Gyuszi, poate el a văzut lucrurile și altfel de la televizor, punem cap la cap situațiile, unghiurile și căutăm împreună situațiile optime. Dar, cel mai important este ce înțeleg jucătorii înainte de meci, pentru că lucrurile pe parcursul jocului sau la pauză se pot schimba foarte, foarte puțin. Poți trasa anumite idei, poți face anumite schimbări tactice, dar ca și mesaj în timpul jocului e destul de greu. Ei sunt în febra jocului, iar eu vorbesc ca și fost jucător în fotbal și știu cum e. Așa că e important cum pregătești meciul cu 3-4 zile înainte, nu prea poți schimba în câteva clipe ce ai antrenat într-o săptămână”, mai susține Alin Pînzaru, care are sarcini clare din partea lui Balint: „Nu neapărat conduc eu echipa, mai degrabă susțin ceea ce antrenează Gyuszi, îi oferim ajutorul nostru. Nu am schimbat foarte mult la capitolul pregătire, avem cu toții sarcini precise ca și până marți, când am aflat că Gyuszi este infectat. Băieții se ocupă de partea de joc, iar eu doar stau pe margine și în anumite momente ale jocului mai transmit anumite indicații. Dar credeți-mă, toată lumea știe ce are de făcut, păstrăm principiile pe care le-am tot antrenat. Cu mine sau fără mine pe margine, mergem pe aceeași linie”.

Albu și-a ros unghiile în fața televizorului

Unul dintre titularii utiști menajați la Cluj a fost Alexandru Albu. Mijlocașul a ieșit cu ușoare probleme medicale de pe teren în meciul cu Hermannstadt și nici măcar nu a fost inclus în lotul ce a pierdut calificarea în sferturi pe „Cluj Arena”. „A fost o frustrare pentru că nu am putut fi lângă echipă, cred că inclusiv colegii mei care au rămas în tribună au simțit asta. Nu ne-a ieșit jocul, adversarul și-a făcut temele, a jucat ce a antrenat. Adică să ne prindă pe contraatac și la faze fixe. Ne pare rău că nu ne-am calificat, pentru că ne doream, aveam acest obiectiv. Acum e important meciul cu Chindia, nu trebuie să ne mai gândim la ce a fost. Nu sunt eu în măsură să comentez evoluția colegilor care au jucat la Cluj, dar cred că avem un lot echilibrat. Cei care au jucat mai puțin în campionat sunt la același nivel cu noi, cei care am jucat mai mult. Dar de asta nu îți poți da seama după un meci, sau după 10-15-20 de minute. A fost o zi proastă pentru unii, nimeni nu joacă bine în toate meciurile. Îmi pare rău că nu am putut juca miercuri, pe mine, care am urmărit jocul la televizor, cred că m-au auzit toții vecinii, mă mir că nu mi-au bătut la ușă. Ce a fost a fost, important e acum să ne axăm pe ce putem face mâine”, a spus Albu despre eșecul cu Universitatea.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

9 comentarii

  1. Dacă nu vrei in Cupa ,nu înseamnă că nu o respecți !! Se recunoaște că semnalul era de trecerea timpului în cazul de opoziție consistenta. Și ea a venit. Nu rezultatul supăra. Maniera de joc și ,,travestiul” echipei în haine de liga inferioara. Adevărat că alte sunt grijile echipei. și nu trebuie luat de buna o declarație prea optimista. Dar de umilințe ,trebuie ferita și echipa și suporterul. Speram la Buftea în potențialul de lupta de deplasare. Un. teren neutru ,și două echipe cu realizări .BAFTA !!!

    0
    0
  2. Subiectul principal nu este daca ati respectat sau nu competitia; prin simplul fapt ca v-ati prezentat la meci, dovedeste ca se respecta intrecerea. Si, personal, nu a deranjat, formatul echipei – statisticile arata ca majoritatea echipelor aliniaza o echipa cu mai putini titulari in competitiile de genul acesta. Ce a fost inadmisibil, a fost prestatia unor jucatori, indiferent daca sunt rezerve sau nu; nu te poti prezenta in halul acesta in fata unei echipe de esalon secund(si nici aia, intre primele din campionatul Ligii a 2-a). Daca iti respecti, cat de cat, profesia de fotbalist, pai mananci terenul, la propriu si la figurat, cu o echipa de esalon inferior. Aici, dl. Panzaru, este buba. Cel putin la nivel sportiv, din postura de rezerva ar fi trebuit sa fii mai proaspat – asta referitor la scuza ca avem meciuri din 3 in 3 zile.

    0
    0
  3. Dacă nu scoateți puncte cu chindia degeaba ați menajat jucătorii.
    Locul din clasament va permitea o abordare mai responsabilă în cupă,sa sperăm că noi suporterii ne-am înșelat și ați gestionat bine această săptămână.
    Referitor la diplomația din declarația lui Albu as dori să-i spun că jocul cu U’ Cluj îl cam contrazice, adică nu toți jucătorii sunt la același nivel, selecția continuă….

    0
    0
  4. Domnul pinzaru ne pot spune ‘’abureste “ bine: in primul rand cauta scuze la eliminarea din cupa daca alte echipe din prima liga au iesit la noi de ce ar fi o problema? Pai este o problema domnule pinzaru pentru ca pe noi ne intereseaza toate trofeele si toate competitile daca erati la braila poate era alta treaba asa UTA din cauza voastra a iesit din cupa punct. Al doilea lucru domnul pinzaru ne zice ca doreau un parcurs cat mai lung in cupa pai daca era asa in meciul cu sibiul jucati cu echipa a doua si la cupa cu prima asa jucatori asa zisi titulari erau odihniti si sansele sa castigati erau mai mari. Si al treilea lucru domnul pinzaru ne zice ca vin meciurile din trei in trei zile si vom uita de aceasta rusine. Eu zic ca suporteri nu vor uita niciodata aceasta rusine dumneavoastra poate da dar noi nu pentru ca pe noi ne intereseaza doar UTA. Deci pentru toate prostiile pe care a spus domnul pinzaru la aceasta conferinta de presa cred ca isi merita locul pe lista repetentilor.

    0
    0
  5. Cred că din vară revenim pe motoru. In cel mai bun caz jucam baraj, dar dacă ne-a batut u cluj , cu petrolul sau rapid nu avem nici o șansă! Chiar si rivalii de la asu poli au aratat un joc mai consistent ca noi in meciul cu astra.

    0
    0
  6. Am ratat un culoar foarte favorabil,cu asa sansa de a castiga a 3 cupa din istorie,nu ne vom mai intalni degraba,o sa vedeti(sper sa n-am dreptate).De aproape 40 de ani nu au mai fost in sferturi 4 echipe din liga a 2 ,plus ca nici cele din prima liga nu sunt cine stie ce.Doar ca noi constientizam tarziu aceste lucruri,mai erau doua meciuri si se putea juca finala,pacat !

    0
    0
  7. Pot spune ca si-au batut joc mai aveau 4 meciuri pentru ca semifinala se joaca tur retur si se juca intr-o cupa europeana plus a 3 cupa prosti intrau in istoria UT-ei asta e pacat mare pacat sa speram ca vor castiga sau sa faca egal cu chindia ca daca nu de chiar ca am pierdut o ocazie unica si merita sa plece toti acasa.

    0
    0
    1. …eu unul spun că UTA va pierde mâine cu 3-0 .UTA are jucători valoroși dar nu este pregătită pt Liga I pentru cá nu are cine o pregáti nu avem antrenor,cred că Balint trebuie sa se gândeascá sá-si facă bagajele dupá meci.Echipa joaca după ,,chipul și asemănarea lui,,.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button