Fotbal judetean

Șimăndanii au pretenții importante în mini-campionatul Ligii a 4-a ce ar trebui să înceapă peste o lună: „Podiumul ne face cu ochiul”





În primăvara/vara anului trecut, în debutul pandemiei de coronavirus, primul eșalon județean a încercat să revină pe gazon măcar pentru un play-off care să decidă campioana. Situată pe locul 6 în momentul „înghețării” din luna martie, Șoimii Șimand spera să joace în compania echipelor cu pretenții, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Victoria Zăbrani a fost decretată campioană de Comitetul Executiv al AJF, iar Liga 4-a nu s-a mai reluat nici în toamnă.

Deși numărul de cazuri de infectare cu COVID rămâne mare, grupările din primul eșalon județean, având și speranța dată de autorități că protocolul pe sănătate va deveni mai puțin strict la nivelul fotbalului amator, trag tare să revină în iarbă. La rândul ei, Șoimii Șimand a demarat pregătirile fără mari noutăți de lot. Mai degrabă la plecări găsim doi titulari ai liniei mediane. „Cristi Sulea a ales Socodorul, iar Raul Caba, Sântana. De la Curtici a sosit Denis Ursoi, dar am și reușit să-l convingem pe Ionuț Rus să ni se alăture. E un atacant de 28 de ani care a crescut la Atletico și UTA și a fost plecat în străinătate. De la Sântana a mai venit juniorul Gabi Balint, un fundaș dreapta de perspectivă, dar – bineînțeles – am mai promovat niște copii și din pepiniera noastră”, spune Jany Ruska, antrenorul jucător al Șoimilor.

Șimandul încheie cea de-a două săptămână de antrenamente și va susține și meciuri de verificare. Adversarii bătuți în cuie sunt Păuliș, Felnac, Socodor și Pâncota. „Ne pregătim serios de reluarea campionatului, căci chiar vrem să jucăm și să ne clasăm cât mai sus în clasament. Chiar și podiumul ne face cu ochiul”, mai susține Ruska, ajutat de tatăl său, Ioan Ruska, pe banca „șoimilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button