Arhivă articole

„Leoaicele” Olariu și Drăgan, chemate la naționala de tineret Ion Marin

Anul fotbalistic a început cu noi selecționeri la timona reprezentativelor tricolore de fete. Dacă senioarele sunt pregătite de acum de Cristian Dulca, echipa de tineret a încăput pe mâna lui Ion Marin. Tehnicianul de 65 de ani i-a luat locul regretatului Florin Bugar, care, pe lângă funcția de „principal” la AC Piroș Security Arad, antrena și naționala mică de fete.

Mutarea a fost confirmată chiar de către Mihai Stoichiță. Până nu demult păream cam misogini cu această zonă sportivă. Dar, acum văd că oameni cu experiență vor să lucreze aici. Am reușit să aduc un antrenor matur, care a făcut performanță atât în România, cât și în străinătate, Ion Marin. El se va ocupa de naționala U19 fotbal feminin, cu obiectiv de finalizare la Olimpiadă. Să le formeze și să le acomodeze pentru lotul mare. Ca antrenor, nu mai zic ca jucător, Ion Marin are campionate, Cupe, pe aici pe la noi, dar și două Cupe ale Asiei, cu Al Kuweit”, a spus președintele Comisiei Tehnice al FRF la Digi Sport.

Cel poreclit „Săpăligă” își începe efectiv la finalul lunii, când a programat la CNAF Buftea un cantonament de o săptămână (28 februarie – 6 martie) pentru „tricolorele mici”.  Convocările au fost deja trimise, iar două dintre ele le vizează pe fotbalistele Aradului, Magda Drăgan și Melisa Olariu. Ultima a fost în cirtuitul naționalei de tineret și sun comanda lui Bugar, pe când pentru Drăgan vorbim despre o premieră. „Ambele jucătoare au progresat mult în toamnă sub comanda lui Dan Cuedan. Melisa a fost folosită în atac și a marcat 6 goluri, iar Magda și-a adus și ea din plin contribuția la rezultatele bune ale echipei, din postura de mijlocaș de bandă”, susține Liviu Ilea, directorul sportiv al „leoaicelor”.

Cele două fotbaliste trebuie să se prezinte pe 28 februarie la Buftea având două teste anti COVID negative, făcute la interval de 4 zile unul de celălalt.

4
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.