UTA Arad

UTA și FCSB, în litigiu pentru 150 de mii de euro din procentul cuvenit pentru transferul lui Man la Parma?





FCSB nu a fost niciodată leală în relația cu UTA, născută după transferul lui Dennis Man la formația bucureșteană în vara anului 2016. În primăvara lui 2017, fiindcă mijlocașul ofensiv se apropia de a zecea prezență în Liga 1 în culorile „roș-albastre”, din directivele patronului Gigi Becali acesta a fost tras pe linie moartă și chiar trimis să joace la „satelitul” din eșalonul trei. Astfel, patronul lui FCSB evita să-i achite „Bătrânei Doamne” clauza de 100 de mii de euro, prevăzută în contract, pe lângă suma de transfer de 300 de mii de euro și încă o clauză de 100 de mii de euro la debutul fotbalistului arădean în echipa națională de seniori. De menționat că toate aceste sume au fost împărțite egal de către UTA și Atletico, cluburile ce au contribuit la creșterea lui Dennis Man.

UTA, pe plus după transformarea clauzei de 100 de mii în procentul de 1% la următoarea vânzare a fotbalistului

Până la urmă, Alexandru Meszar,  cel care are ultimul cuvânt atât la Atletico Arad, cât și la UTA, a lăsat de la el și pentru a nu întrerupe ascensiunea lui Man și acceptat doar 20 de mii de euro din partea celor de la FCSB, dar a câștigat un procent, de la 10 la 11%, la suma cuvenită dintr-un posibil transfer. După ce internaționalul român a fost vândut la Parma, în Serie A, pentru 11 milioane de euro (plus două de bonusuri destul de greu de atins), acel 1% se dovedește foarte important, căci el se cuantifică în 104.500 de euro. Adică mai mult decât suma anterioară, fără să uităm și cei 20 de mii de euro încasați în 2017.

Becali nu a acceptat înfrângerea și a venit cu o contraofertă pentru UTA

Doar că Gigi Becali nu a conceput faptul că a fost „tradus” de către conducerea arădenilor și a venit cu o „inginerie”. Profitând de faptul că lucrurile nu sunt foarte clare privind procentele din taxa de solidaritate, dar și clubul ce trebuie să o achite direct formațiilor la care a fost legitimat Man între 12 și 23 de ani, patronul Stelei i-a pus pe masă lui Alexandru Meszar un acord. „Am primit o adresă de la FCSB în care sunt întrebat dacă sunt de acord cu 998.438,35 de euro. Ei îmi spun că restul până la suma de 1,21 milioane de euro, adică echivalentul a 11 la sută din 11 milioane de euro, va fi plătită de Parma. Totuși, nu pare o propunere de înțelegere în trei pentru că de pe adresă lipsește Parma”, a recunoscut cel care o conduce pe UTA din 2013 pentru gsp.ro.

Meszar realizează că a „mușcat-o”, dar merge în Instanță

După câteva zile, însă, Meszar și-a dat seama că iese pe pierdere dacă acordul cu FCSB rămâne în picioare. „Cred că am mușcat-o pe data asta. Realizez că trebuia să primim 1.149.000 de euro de la FCSB, adică 11 la sută din 10,45 de milioane de euro, plus solidaritatea de la Parma, adică încă 211.000 de euro. Pierdem în jur de 150.000 de euro. Probabil, vom ajunge cu ei în litigiu”, mai spune șeful „roș-albilor” pentru aceeași sursă.  Așadar, se anunță o bătălie în instanța sportivă pentru o sumă importantă pentru un club ca UTA, aflat la primul an în Liga 1 după 12 ani și care primește tot mai puțini bani de la autoritățile locale.

Ce este taxa de solidaritate și ce grupări arădene beneficiază de ea?

De la 1 ianuarie 2021, FIFA a complicat și mai mult lucrurile, schimbând regulamentul, când vine vorba despre taxa de solidaritate. Acum, calculul legitimării pe un an nu se mai face în funcție de sezonul competițional, ci în funcție de anul calendaristic din viața jucătorului. Teoretic, un calcul făcut pe zilele de legitimare până în momentul vânzării lui Man la Parma ar trebui să distribuie solidaritatea astfel: ACU Arad (club la care Man a fost legitimat între 2009 și 2011 cu toată grupa de copii de la Atletico) – 45.650 de euro, Atletico Arad – 53.900 de euro, UTA – 157.850 de euro și FCSB – 242.000 de euro. Acești bani trebuie virați direct de Parma în conturile cluburilor din cariera lui Man, cu mențiunea că odată cu desfințarea lui ACU cei 45.650 de euro ajung în conturile FRF, care – însă – nu-i vor putea utiliza decât pentru proiecte legate de copii și juniori.

12 comentarii

  1. MESZAR pacalit de BECALI cu o suma de 150 euro din transferul lui MAN la Parma !!! Meszar anunta ca, va merge in instanta pt. a se judeca pt. acesti bani !!!

    0
    0
  2. Cioban nesimțit ! Dar totuși,la asemenea nivel cum poate un om sa se ,,fraierească “ sau sa o ,,muste”? Se vede ca domnul Meszar nu e încă ancorat la realitatea fotbalistică de un nivel mai înalt decât grupele de copii și juniori .

    0
    0
  3. oierul loveSte din nou! intr-o tara in care justiTIa se face cum se face se poate merge si in instanta dar se stie cine castiga! haide UTA!

    0
    0
  4. Gruparea FCSB ,e penală ea însăși. Lumea îl luă în râs pe acel Talpan de la adevărata Steaua. Patronii FCSB ,pușcăriași ,evazioniști cu acte . Sentimental și medical ,marii bandiți se dau de ceasul morții și au probleme la sume mici Marele actor Beligan ,a vrut să-l cunoască și el pe Becali. Prostul a crezut că e și el un geniu !! De fapt maestrul a vrut să vadă cum arată pe viu un Harpagon ,frate bun cu Hagi-Tudose. !!

    0
    0
  5. Domnia si prostia se plateste ! Asta e ! Blestemat sa fie acela care mai face afaceri cu ciobanul ! Toata lumea stie cine este acel individ, cum poti sa mai faci afaceri cu el ? Nu am avut nici cea mai mica indoiala ca o sa traga pe sfoara UTA. Cine se amesteca in laturi, il mananca porcii !

    0
    0
  6. Domnia si prostia se plateste ! Asta e ! Blestemat sa fie acela care mai face afaceri cu ciobanul ! Toata lumea stie cine este acel individ, cum poti sa mai faci afaceri cu el ? Nu am avut nici cea mai mica indoiala ca o sa traga pe sfoara UTA.

    0
    0
  7. Fără să caut polemica, hai sa fim seriosi!!! Jucătorul a plecat de la Arad acum 4 ani jumătate. După atâta timp UTA, fără să mai facă absolut nimic ia 1 milion practic!!!!! În contextul in care miticii dau tonul, nu merita proces pentru 150 mii, mai ales că la UTA dacă rămânea Man niciodată nu valora atât.

    0
    0
  8. Dar un contract trebuie respectat? Ca despre asta e vorba! Daca legile s-au schimbat trebuie sa spuna legiuitorul sau instanta noua situatie.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button