Arhivă articole

Păcurar și Donca – pe bancă și la Mediaș, lângă Laszlo Balint! Cum și-a văzut „principalul” utist elevii de la televizor și ce spune despre absențele cu Gazul?„Calvarul” izolării a luat sfârșit pentru Laszlo Balint marți dimineața. Au fost trei zile pline pentru antrenorul „roș-albilor”, care și-a reîntâlnit față în față jucătorii și a condus un ciclu săptămânal complet înainte de deplasarea UTA-ei la Mediaș. Deocamdată, neavându-i alături pe „secunzii” săi, dar având pe mai departe ajutorul lui Cristi Păcurar și Dinu Donca, cei care i-au dat o mare mână de ajutor și lui Gabi Vasiliu, înaintea partidei cu FC Botoșani. „Mă bucur să sunt din nou alături de băieți, că am intrat în acea rutină zilnică. Medical am fost foarte bine, am făcut o formă foarte ușoară a bolii, cu excepția primei zile și a primei nopți când am avut simptome de răceală. În rest, 13 zile nu am simțit această infectare, am avut energie, dar am suferit din punct de vedere emoțional. Am fost blocat în casă, am văzut la televizor antrenamentele și meciurile. A fost greu și pentru mine și pentru băieți, mai ales în săptămâna pregătirii meciului cu Botoșani, când responsabili pe teren cu pregătirea au fost Gabi Vasiliu, Cristi Păcurar și Dinu Donca. Chiar aș vrea să le mulțumesc și pe această cale că au venit alături de noi să ne ajute, o fac și în această săptămână și vor veni cu noi și la Mediaș”, a spus Laszlo Balint la conferința de presă ce precede confruntarea de sâmbătă, cu Gaz Metan.

Puncte câștigate cu Chindia și Botoșani, îl doare eliminarea din Cupă

Întrebat despre bilanțul partidelor disputate fără el pe bancă (1-2 în Cupă, la Cluj, 1-1 la Chidina și 0-0 cu Botoșaniul) Balint a punctat următoarele: „În primul rând, mă doare foarte tare eliminarea din Cupa României, dar am trecut deja peste  acel moment nefericit, trăgând  – bineînțeles – concluziile necesare. Cât despre cele două remize din campionat eu zic că, în contextul meciurilor, eu zic că sunt două puncte câștigate. Chiar dacă am avut ocazii importante la Chindia și dacă am fi marcat mai repede poate am fi încercat să și câștigăm, nu trebuie să uităm că am egalat, practic, la ultima fază a meciului. Apoi, împotriva celor de la FC Botoșani, o echipă foarte bună în special de la mijloc în sus, cu jucători care pot destabiliza oricând orice apărare, precum Keyta, Ogenda , Al Mawas și chiar Rodriguez, unul dintre cei mai buni mijlocași din Liga 1, e bun și un punct. Cu toate că dacă am fi profitat mai mult de momentul de posesie și mai ales am fi fructificat măcar una dintre cele două ocazii mare pe care ni le-am creat poate obțineam și mai mult. Este clar că suferim în continuare la atacul pozițional, la finalizare, sunt vechile noastre probleme, dar am încercat și în această săptămână să ne îmbunătățim jocul sub toate aspectele”.

Și-a citit jucătorii pe ecranul televizorului

Rugat să facă un exercițiu și să se pună în locul unui suporter pentru a evalua, din fața televizorului, prestațiile lui Hora sau Antal cu Botoșaniul, Balint a adăugat: „Nu voi face niciodată asta, pentru că eu sunt antrenorul echipei UTA și vorbesc doar din această postură. Sunt obligat să antrenez această echipă, să repar și să îmbunătesc jocul ei și să iau mereu cele mai bune decizii privind jucătorii pe care-i trimit pe teren. În schimb, aș vrea să mă opresc asupra aspectelor pozitive cu care am rămas după ce am vizionat meciurile la televizor. Anumite reluări live m-au ajutat să identific anumite problemele. Din prim-planurile jucătorilor, fiindcă îi cunosc, mi-am dat seama desprea starea psihică a fiecăruia dintre ei. Iar la pauza meciului de la Chindia le-am spus, prin video, că le văd figurile de foarte aproape și ele sunt sugestive. Mi-am dat seama de trăirile pe care le-au avut și am putut să îi scutur puțin. Nu mi-aș fi dorit să fac acest lucru, dar oricum a fost ceva constructiv. Mă bucur că au reacționat și au realizat și ei cât contează detaliile de natură psihică și emoțională în randamentul lor pe teren”.

Are încredere în toți jucătorii din lot: „ Sunt sigur că toți vor demonstra că merită să îmbrace tricoul acestei echipe”

Pentru deplasarea de la Mediaș, UTA își numără fotbaliștii cu profil defensiv. Iacob și Benga mai au de stat o săptămână în casă pentru a scăpa de COVID, Albu s-a accidentat la inghinali și va încerca sa revină doar la meciul cu CFR, Erico este suspendat, iar Roumpoulakou va ieși din izolare doar vineri, când echipa pleacă spre Mediaș. În aceste condiții, cel mai probabil se va reface cuplul de fundași centrali din Liga 2-a, Melinte – Ilie și se va apela la trei juniori, atâta timp cât și Petre este 100% apt. „Nu există titulari la UTA. E adevărat că Benga și Erico au cele mai multe minute ca fundași centrali, dar asta nu înseamnă că nu am deplină încredere și în ceilalți fotbaliști din lot, care pot evolua pe posturile respective. Chiar și la portari, Dragoș Balauru practic a debutat pentru UTA în acest campionat în locul lui Iacob și și-a făcut treaba foarte bine. Sunt sigur că toți vor demonstra că merită să îmbrace tricoul acestei echipe. În ceea ce privește juniorii, vă reamintesc că am mai început unele meciuri cu trei, în condițiile în care aveam și soluții de seniori. Atâta timp cât fotbaliștii sub vârstă demonstrează prin valoare că merită să fie titulari nu am nicio problemă cu vârsta lor. Pentru mine un jucător de 18 ani este ca unul de 32. Așa că pot fi titulari mai mult de doi la Mediaș, de ce nu?, a mai punctat Laszlo Balint.

Delegația utistă va pleca mâine, după antrenamentul de dimineață, spre Mediaș. jocul cu Gaz Metan, din cadrul etapei cu numărul 25 a Ligii 1 e programat sâmbătă, la ora 12,30.

4
0

Un comentariu la articolul: “Păcurar și Donca – pe bancă și la Mediaș, lângă Laszlo Balint! Cum și-a văzut „principalul” utist elevii de la televizor și ce spune despre absențele cu Gazul?

  1. Despre UTA , colegele de serie spun că e o echipa greu de ,,apucat”. Din propriile frământări , munca, și evenimente la zi , a apărut un stil incomod pentru adversari. Păcat că mulți dintre jucători lipsesc din motive diferite și succesiunea pe post scade din valoarea inițială. Echipa poate și trebuie să țină balonul cat mai mult în careul advers ,ajutind o apărare. care joacă mai puțin. Cheia partidei ar fi evoluția celor din linia 1 Un gol de început a lui Petre ar ,,aprinde” Gazul la tensiune și nervi. De fapt în puține cuvinte UTA ,trebuie să fie și mai incomoda , decât în calcule medieșene . BAFTA. !!

    38

    0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.