Baschet

„Verde” pentru turneul LBNF de pe Mureș cu FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare cap de afiș: „Întâlnim o fiară rănită, cu jucătoare foarte bune, dar ne bazăm pe valoarea colectivă”





Dacă weekendul trecut s-a dat verdictul și pentru ediția 2020-2021 a Cupei României, cu Sepsi Sfântu Gheorghe câștigătoare cu 83-55 în fața Universității Cluj pentru al șaptelea trofeu din istoria clubului, de vineri până duminică revin meciurile din Liga Națională de Baschet Feminin. Sălile de sport din Brașov, București (Agronomia) și Arad găzduiesc cele trei turnee, reflectoarele fiind ațintite spre Polivalenta din orașul, în special pentru derby-ul pentru locul 2, FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare. Nici CS Universitatea Cluj-Napoca nu va fi victimă sigură în fața celor două echipe, pe când CSU ACS Rookies Oradea va pierde – probabil – la scor toate întâlnirile.

În aceeaşi formulă, cele patru echipe se întâlneau anul trecut, la Satu Mare, atunci când arădencele cedau în derby-ul cu CSM, 59-50. Situaţia stă puţin diferit acum, mai ales că recent lotul de pe Mureș a primit o infuzie importantă de valoare și experiență prin transferul americancei Porsche Poole. Așadar, „galben-albastrele” pot emite pretenţii la revanşă, dar – totodată – sunt foarte conectate și pentru „duelul” de duminică cu someșencele, finaliste ale Cupei.

Bulj: „Apărare bună și deștepte în ofensivă”

Important este că Aradul abordează cu tot lotul valid turneul ce începe mâine după amiază. Dincolo de faptul că vizează succese pe linie, Hadzovic și colgele sale vor face tot posibilul să le bată pe sătmărence la peste 9 puncte diferență, în așa fel încât să aibă și avantajul  confruntării directe. Lucru extrem de greu, dar nu imposibil. „Va fi o săptămâna dificilă pentru noi pentru că avem trei jocuri foarte grele, mai ales al doilea cu Satu Mare dar și cel de-al treilea cu Cluj. În prima parte a campionatului am fost foarte aproape să câștigăm la Satu Mare și am avut un meci greu cu Clujul. Acum cred că echipa mea este pregătită, dar trebuie să o luăm pas cu pas, primul joc este cu Oradea, trebuie să le respectăm pe acele tinere jucătoare și să câștigăm. Al doilea joc, cel cu Satu Mare, este foarte important. Nu trebuie să facem aceeași greșeală ca în tur. Avem șansa de a câștiga dacă vom avea o apărare bună și deștepte în ofensivă. Cred că avem o șansă, o luăm pas cu pas. Important este să câștigăm la orice scor, iar dacă avem șansa de a ne învinge adversarele o diferență de zece sau nouă puncte vom face acest lucru. Dar, pentru mine este foarte important să facem un joc bun, să încercăm să câștigăm. Cu Clujul, ne amintim că am avut un meci foarte tare, am câștigat de abia în ultimele 30 de secunde. Pentru asta trebuie să fim foarte, foarte puternice și ca mentalitat. Nu va fi un joc ușor, au jucătoare mobile și periculoase, dar sperăm să câștigăm”, spune Bogdan Bulj, antrenorul principal al FCC Baschet Arad.

Urban: „Până la ultima picătură de energie”

În ultima lună de zile, lucrurile au luat o turnură pozitivă în tabăra FCC-ului. Universitatea Aurel Vlaicu Arad s-a alăturat proiectului, iar faptul că orașul nostru organizează două turnee în decurs de două săptămâni, după ce anul trecut nu a izbutit asta, iar la Arad a revenit, după trei ani, americanca Porsche Poole, sunt semnale clare că cea mai titrată grupare din orașul nostru dorește să facă din nou performanță. „Va fi un turneu foarte bun din punctul meu de vedere, pentru că avem parte de echipe puternice, două dintre ele au și fost la turneul final al Cupei României. Cred că și noi trebuia să fim acolo, dar sorții nu ne-au surâs. Va fi un turneu care pe care. Noi avem un mic avantaj pentru că jucăm în sala noastră cu peste o mie și ceva de inimi în tribună. Fetele au și spus că simt căldura fanilor de la distanță. Aceștia le transmit zilnic prin mesaje și prin social media încurajările de care au nevoie. Cred că suntem pregătiți pentru Satu Mare și Cluj. Diferența între cele trei echipe și Oradea e destul de mare și nu cred că, fără lipsă de modestie, problema învingătoarelor se va pune doar în partidele dintre noi, Cluj și Satu Mare. Pentru echipa noastră, duelul cu Satu Mare va fi decisiv, dacă putem să spunem asta. CSM-ul este o fiară rănită după pierderea Cupei, o să vină să își demonstreze investițiile și valoarea individuală a jucătoarelor sale. Doar că eu mă bazez foarte mult pe valoarea colectivă. Avem o echipă sudată, îmi place să cred, puternică, care niciodată nu cedează. Vom face tot ceea ce ne stă în putință să luptăm până la ultima picătură de energie pentru a ne apropia victoria și în meciul cu Satu Mare și în meciul cu U Cluj, cu toate că vor fi niște meciuri foarte disputate. Nu ne gândim să câștigăm la 10 puncte cu Satu Mate, deși e frumos să sperăm în asta. Dar, recunoaștem că este foarte greu. Noi vrem să câștigăm, dacă se va întâmpla la peste 9 puncte, ar fi perfect”, precizează Marcel Urban, președintele FCC Baschet UAV Arad.

Și de această dată, fanii arădencelor s-au întrecut pe ei, iar după acele inimi galben-albastre, Sala Sporturilor Victoria va fi împânzită cu mesaje de dragoste postate pe câteva bannere.

Programul complet al turneului 6 LNBF, de la Arad:

Vineri, 26 februarie

CS Universitatea Cluj-Napoca – CSM Satu Mare – ora 16:00

FCC Baschet UAV Arad – CSU Rookies Oradea – ora 18:30

Sâmbătă, 27 februarie

CSU Rookies Oradea – CS Universitatea Cluj-Napoca – ora 16:00

CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad – ora 18,30

Duminică, 28 februarie

CSU Rookies Oradea – CSM Satu Mare – ora 16:00

CS Universitatea Cluj-Napoca – FCC Baschet UAV Arad – ora 18:30

Așadar, toate partidele „galben-albastrelor” vor începe de la ora 18:30 şi vor fi transmise în direct pe site-ul clubului arădean

FOTO: baschetarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button