Arhivă articole

Executate pe propriul parchet și finala rămâne un miraj: FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare 43-64Speranțele baschtebalistelor arădene și ale suporterilor săi într-un succes cu CSM Satu Mare nu au avut acoperire și pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria. Fomația din nordul țării s-a impus într-o manieră cât se poate de autoritară: 64-43 (23-9, 14-15, 12-14, 15-5), având în permanență avantaj pe tabelă, uneori și la 18-19 puncte diferență. Și asta în timp ce „galben-albastrele” oricum ar fi trebuit să se impună ele la cel puțin 10 puncte distanță pentru ca victoria să aibă efect și asupra podimului LBNF. Nu a fost cazul și, după cele văzute în această seară, probabil Sepsi Sfântu Gheorghe se va lupta pentru titlu tot cu sătmărencele.

Apele s-au despărțit, practic, încă din primul sfert, ba chiar chiar primele 7 minute, când Satu Mare avea deja 21-5 pe tabelă. De altfel, arădencele au avut un „run” negativ de aproape 4 minute fără punct marcat și oricum nu au reușit să treacă de pragul celor 10 puncte până la finele primului sfert: 9-23!

Chiar dacă și-a mai revenit puțin după prima pauză mică, FCC Baschet UAV Arad nu a pus cu adevărat în pericol supremația în joc deținută de sătmărence. Având-o pe Cuic-Pop în zi de grație la aruncări din orice poziție și de la orice distanță, elevele spaniolului Miguel de Jesus Lopez Alonso și-au păstrat la respect adversarele. Ecartul de 8 puncte a fost cel mai mic și a fost înregistrat în minutul 27: 44-36!

Altfel, Aradul nu a ieșit total din joc pe mâna pivoților săi, Karakasevic și Beadle, în timp ce extremele au rămas datoare. Exemplul de ineficiență l-a dat Dora Ardelean, care s-a aflat 22 de minute pe teren, a avut și multe aruncări, câteva chiar de trei puncte și nu a reușit nici măcar un punct.

Așadar, chiar dacă au fost din nou încurajate de fani la intrarea în Sală, înaintea derby-ului, baschetbalistele de pe Mureș și-au demonstrat limitele în fața unei echipe bune, scumpe, construită și în acest an pentru a se bate până la capăt cu Sepsi pentru lauri.

Marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Karakasevic 13 puncte, Beadle 12, Armanu 6, Hadzovic, Fodor 3, Akathiotou 3, Poole 2.

Satu Mare: Cuic – Pop 27 de puncte, Bright 15, Goss 15, Solopova 4, Covile 2, Huțanu 1.

Turneul de la Arad se încheie mâine cu meciurile: CSU Rookies Oradea – CSM Satu Mare (ora 16:00), respectiv CS Universitatea Cluj-Napoca – FCC Baschet UAV Arad (ora 18,30), meci în care trupa de pe Mureș nu mai are voie să greșească dacă vrea să

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.