UTA Arad

Situație inedită la UTA, staff tehnic reîntregit și tot lotul valid: „Sunt pus în dificultate de a alege primul 11 și jucătorii de pe bancă, automulțumirea nu există!”





Între accidentări, suspendări și infectări cu COVID, UTA a avut mereu cel puțin trei-patru fotbaliști scoși din circuit de la debutul returului Ligii 1. Albert Voinea a stat pe margine cele mai multe săptămâni, iar între timp a și debutat pentru „roș-albi” în acest sezon, în remiza (0-0) cu FC Botoșani. Ultimii fotbaliști care au scăpat de COVID sunt Florin Iacob și Alexandru Benga, iar stafful tehnic s-a reîntregit și el odată cu revenirea la antrenamente ale „secuzilor” Zanfir și Pânzaru și preparatorului Fizic, Alexandru Radu.

Aprecieri pentru Păcurar și Donca

Așadar, din această săptămână, Cristi Păcurar și Dinu Donca au fost degrevați de responsabilitățile avute la prima echipă și-și văd mai departe de treabă la Academie. Cu ei pe margine, în spatele lui Gavi Vasiuliu și Laszlo Balint, UTA a cules 4 puncte, cel de acasă cu FC Botoașni, plus succesul de la Mediaș. „Le mulțumesc încă o dată lui Cristi Păcurar și Dinu Donca pentru faptul că mi-au sărit în ajutor în momentul în care am avut nevoie de aportul lor. A fost o perioadă cumva atipică, nu a fost ușor pentru niciunul dintre cei doi antrenori de la Academie să se adapteze la cerințele muncii la nivel de Liga 1 într-un timp atât de scurt și tocmai de aceea aprecierile și respectul meu merg către ei. Ne-au ajuat într-un moment dificil și lucrurile s-au desfășurat conform planificării, conform așteptărilor. Iată că încheierea colaborării scurte cu ei s-a terminat fericit, am reușit să câștigăm la Gaz Metan Mediaș. E un aspect pozitiv că există această unitate în cadrul clubului. Iată că avem antrenori care s-au descurcat foarte bine în momentul în care s-a apelat la ei”, a precizat Laszlo Balint.

Dubii în dreptul lui Benga, Iacob și Albu

Chiar dacă, probabil, nu va conta pe Iacob și Benga decât în caz de forță majoră în meciul cu CFR Cluj, antrenorul arădenilor e fericit să-i vadă pe toți 26 de jucători din lot la muncă. „Din fericire, în acest moment absolut toată lumea este în regulă din punct de vedere medical. E adevărat că avem jucători care au ieșit de puțin timp din izolare și cel puțin la Benga lucrurile sunt un pic mai complicate. E un fotbalist de câmp care nu s-a antrenat deloc în ultimele două săptămâni și revenirea sa după infectarea cu COVID trebuie să se facă în etape. Vom vedea exact și situația lui Iacob, dacă va fi sau nu pe bancă. Ar mai fi un mic dubiu și la Albu, care în ultimele două zile s-a antrenat cu echipa, dar care a și lipsit o bună perioadă de timp de la antrenamente, având un program separat. Și la el există cumva aceeași discuție în ceea ce privește capacitatea fizică, nu neapărat cea medicală. Așadar, și în cazul său rămâne să vedem în ce măsură îl vom folosi și dacă da, de la început sau va intra pe parcurs. Una peste alta, mă bucură faptul că fiind toți apți voi avea bătăi de cap în ceea ce privește convocarea lotului pentru meciul împotriva celor de la CFR. Bineînțeles că și alcătuirea primului <<11>> îmi dă bătaie de cap pentru că am ajuns în momentul în care trebuie să mă gândesc foarte bine pe cine aleg. Sunt mulți jucători în formă, care arată poftă de fotbal, este o problemă plăcută pentru mine atunci când sunt pus în dificultate de a alege primul 11 și jucătorii de pe bancă”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

„Am demonstrat nu o dată că ne putem bate de la egal la egal cu absolut orice adversar”

Întrebat dacă există și pericolul automulțumirii, ținând cont de faptul că pentru o nou promovată UTA se află poziționată în clasamentul Ligii 1, Gyuszi Balint a fost ferm: „Niciodată în vestiar nu va fi automulțumire, tot timpul jucătorii pe care îi voi antrena eu vor avea determinare, motivație sau cel puțin asta îmi doresc. Acum încercăm să rămânem pe această linie. Din punctul meu de vedere, rezultatele bune pot aduce doar o motivație suplimentară și încredere în propriile forțe că putem mai mult. Deci din punctul acesta de vedere sub nicio formă nu va apărea superficialitatea sau automulțumirea. Noi suntem foarte motivați să creștem, în primul rând, de la meci la meci. Bineînțeles că în momentul în care vom reuși să creștem atât în ceea ce privește exprimarea individuală a jucătorilor și apoi, mai ales, în ceea ce privește exprimarea colectivă a echipei, vor veni și rezultatele. Sunt convins de asta, mai ales că am demonstrat nu o dată că ne putem bate de la egal la egal cu absolut orice adversar din prima ligă. Bineînțeles că au fost și meciuri mai puțin reușite, dar am încercat să trecem peste ele și să tragem învățămintele de rigoare”.









Un comentariu

  1. batem CFR -ul si ramanen acolo in carti ptr o premiera ptr fotbalul aradean! Insa sa nu uitam UTA este de 6 ori CAMPIOANA A ROMANIEI si avem in palmares si 2 Cupe ale Romaniei! UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button