Stranieri aradeni

Hațegan arbitrează din nou în Europa după așa-zisul scandal de la Paris, Marinescu și Kovacs completează brigada arădeanului!





La o zi după ce UEFA a dat verdictul final în privința „oficialilor” români de la partida din Liga Campionilor, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, Ovidiu Hațegan află că se întoarce să arbitreze și în Europa. Evident, din delegația „centralului” arădeanu nu vor mai face parte rezerva Sebastian Colțescu, suspendată până în luna iunie de UEFA și nici tușierul Octavian Șovre, avertizat pentru comportament inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.

În locul celor doi, în brigada ce va fluiera meciul din optimimile Europa, dintre Slavia Praga – Glasgow Rangers, au intrat asistentul Vasile Marinescu (București), plus Istvan Kovacs,  ca și cel de-al patrulea arbitru. Singurul punct fix al brigăzii lui Hațegan rămâne suceveanul Sebastian Gheorghe.  Începând cu fazele eliminatorii ale acestei ediții de Europa League, partidele beneficiază și de arbitraj video. Astfel, în camera VAR pentru acest joc se vor afla doi italieni, Marco Di Bello – arbitru VAR și Paolo Valeri – asistent VAR.

Partida în care se vor duela Nicolae Stanciu și Ianis Hagi este programată joi, 11 martie, de la ora 19:55 și va transmisă în direct de Digi Sport2. De asemenea, tot joi, de la aceeași oră, va avea loc și meciul tur dintre Manchester United și AC Milan. Observator de meci al acestei partide va fi Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, meciul fiind transmis de Digi Sport 1.

Ce s-a întâmplat la Paris în urmă cu trei luni?

Vă reamintim că la partida de pe 8 decembrie, dintre PSG și Istanbul Basaksehir, rezerva Sebastian Colţescu şi tușierul Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului arădean, Ovidiu Haţegan, pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Webo. Jucătorii ambelor echipe au reacţionat, considerând că termenii folosiţi de arbitri români au fost rasiști. Meciul de pe „Parc de Princes” s-a oprit şi s-a disputat a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button