UTA Arad

După campioana en-titre, urmează liderul la zi în Liga 1 pentru UTA! Balint: „Să transformăm în energie pozitivă frustrarea că nu avem un parcurs bun acasă!”





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a intrat în seria de foc din finalul sezonului regulat, când se decid – practic – locurile de play-off și play-out, cu un eșec intern: 0-1 cu viceliderul CFR Cluj. Tot acasă joacă arădenii și mâine seară (ora 20) cu FCSB, echipa ce-și privește de sus toate contracandidatele, poate rivalul numărul unu din Liga 1 al suporterilor arădeni, înfrățiți cu CSA Steaua.

Echipa lui Gigi Becali nu a mai vizitat Aradul din septembrie 2007, când tabela vechii arene „Francisc Neuman” s-a oprit la scorul de 1-1, meci în care Ioan Hora (foto), actualul golgheter al arădenilor, era integralist pentru UTA. În anii petrecuți de trupa „roș-albă” în Liga 2-a, FCSB a pus la păstrare trei titluri de campioană, jumătate din cele adjudecate de adversarul de săptămâna trecută a trupei lui Laszlo Balint.

Balint: „Să credem în șansele noastre!”

Chiar antrenorul arădenilor vorbește despre o formație bucureșteană axată pe câștigarea trofeelor și favorită la titlu în acest sezon. „Suntem în fața unui nou meci pe propriul stadion, un meci dificil împotriva unui adversar care nu mai are nevoie de foarte multe prezentări. FCSB e o echipă care se bate an de an pentru trofee în România și în acest sezon, din punctul meu de vedere, are șanse mari pentru obținerea titlului de campioană. A avut un parcurs foarte bun, au în componență jucători cu calitate. Toată lumea cunoaște aceste detalii și rămân la convingerea că e foarte important ceea ce vom reuși noi să facem. Avem încă regretul că, deși am avut momente în care am etalat un fotbal destul de bun cu CFR, nu am reușit să scoatem un rezultat pozitiv. Dar vreau să cred că vom transfera, vom transforma acest sentiment de după meciul cu CFR în energie pozitivă, în foame, așa cum le-am transmis băieților. Al vrea ca UTA să arate foame de fotbal sâmbâtă, foame de rezultat, foame de performanță. În plus, se știe că parcursul nostru de pe propriul stadion nu ne mulțumește, ba, mai mult, ne provoacă o stare de frustrare pe care, repet, trebuie să o transformăm în energie pozitivă.  E important să credem în șansele noastre, pentru că avem potențialul să punem probleme oricărui adversar din Liga 1, indiferent că este vorba de FCSB sau CFR. Am demonstrat asta inclusiv etapa trecută și sper din tot sufletul să avem și calitatea de care este nevoie pentru a scoate un rezultat bun împotriva unei echipe precum FCSB”, a spus Balint, care nu va putea pe un singur fotbalist mâine, atacantul Vali Buhăcianu (suspendat).

„O echipă mare câștigă și când joacă mai puțin bine”

Când a bătut-o în tur pe UTA, formația „roș-albastră” avea o serie pozitivă în Liga 1, după care randamentul său a mai scăzut. Dincolo de rezultate, care – per ansamblu – au rămas pozitive (echipa din Capitală are trei succese la rând fără gol încasat), cel puțin exprimarea ofensivă a bucureștenilor a lăsat de dorit. Nu mai departe de etapa trecută, elevii lui Petrea au marcat de abia în prelungiri golul de trei puncte contra Mediașului. „Dacă mă raportez strict la ultima lor partidă, evidența spune că nu au făcut un joc foarte eficient. Dar, au reacționat ca o echipă mare, au crezut până în ultimul moment și o execuție individuală a adus punctele în contul lor. Așadar, cred că acest pragmatism e apanajul unei unei echipe mari, care câștigă chiar și atunci când joacă mai puțin bine. Acest lucru trebuie să ne țină pe noi într-o stare de alertă maximă, pentru că nu neapărat calitatea jocului aduce punctele. S-a demonstrat asta nu o dată și nu numai în România. E foarte importantă eficiența, e foarte important pragmatismul și sperăm să fim noi cei care reușim să fim astfel sâmbătă”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Moruțan și Tănase, principalel pericole pentru poarta utistă

UTA a scăpat de Man, fostul golgheter al lui FCSB, care a înscris inclusiv în meciul dintre cele două echipe, însă Gyuszi Balint a identificat și alte pericole:  „FCSB are jucători care pot să compenseze foarte bine această absență a lui Man. Este un Moruțan care poate juca atât în compartimentul ofensiv, în acea linie de 3, cât și inter. Bineînțeles, vorbim despre Tănase care, iată, și când dacă joacă  mai puțin spectaculos rămâne eficient, foarte pragmatic în momentul în care ajunge la finalizare. Deci nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de așa-zisa formă mai puțin bună a adversarului de sâmbătă. E adevărat că în ultima perioadă FCSB marchează mai puțin, însă nu trebuie să cădem capcană și să lăsăm vreun moment garda jos în meciul cu ei. Chiar dacă, să spunem, FCSB este nu se poate exprima la adevăratul potențial în momentul de față, trebuie să știm cum să speculăm anumite aspecte care vin și din acest echilibru care domnește în competiția Ligii 1. De multe ori, micile detalii fac diferența și eu îmi doresc să reușim să îndreptăm acele mici detalii în favoarea noastră, în așa fel încât la sfârșitul meciului să putem bucura”.

 

Petrea s-a conformat: „Ne-am împărțit lotul în două”

„Roș-albaștrii” vor deplasa un lot mai subțire din punct de vedere numeric pentru partida cu arădenii, având în vedere faptul că mai mulți fotbaliști din lotul primei echipe au fost trimiși chiar de patronul Becali la FCSB II pentru a evolua în derby-ul cu Steaua. Aceștia sunt Octavian Popescu, Perianu, Șut, Pantea, Simion, Niță, Oaidă și Nedelcu. „Avem o listă cu jucători care pot participa și la jocurile echipei a doua, din Liga a III-a,și am considerat că pentru acest meci să împărțim oarecum lotul în două. Dar, pentru noi este foarte important meciul de la Arad de mâine seară și trebuie să-l câștigăm”, a transmis Petrea.

„Dornici și încrezători să ne păstrăm prima poziție”

Mâine, trupa antrenată de Toni Petrea va evolua pentru prima dată pe noul „Francisc Neuman”, având obiectivul de a-și păstra primul loc în clasament. „E o deplasare lungă la Arad, iar UTA e o echipă bună, cu dublă motivație, în primul rând sunt destul de aproape de accederea în play-off, iar în al doilea rând au câștigat un singur meci pe teren propriu. Cred că motivația și ambiția lor va fi foarte mare. În ceea ce ne privește, mergem acolo încrezători, dornici să ne păstrăm prima poziție, să câștigăm și să mai adunăm trei puncte în clasament. Nu vom menaja pe nimeni în vederea meciului cu CFR, ne interesează să câștigăm acest meci, căutăm să aliniem cel mai bun 11 posibil. Nu știu ce ne va aștepta ala Arad din punct de vedere al terenului. Din ce am înțeles nu a nins, dar e posibil să plouă la ora jocului. Nu contează condițiile meteo, important e ca noi să facem tot ce depinde de noi pentru a câștiga acest joc” a”, a mai afirmat tehnicinul „roș-albaștrilor”.

Formații probabile:

UTA: Balauru – Peteleu, Erico, Benga, Shlyakov – Isac, Vorobjovas – Antal, Roger, D. Rusu – A. Petre.

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Miron, Radunovici – Vână, Ov. Popescu, Olaru – Moruțan, Fl. Tănase, Fl. Coman.

Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj) – Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei).

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău).









4 comentarii

  1. Ma ia cu frica….Sunt tot mai multe probleme tehnice aparute la rateul de stadion….Acum si cu curentul sub limita de absorbtie,consumabile,la care ENEL raspunde clar…Ne putem trezi oricand in bezna totala..Incet,incet,ies multe lucruri la suprafata…Proiecte nerespectate,haotice..da-i sa mearga,dar ce are???

    0
    0
  2. Fuge Gigi după 2 iepuri, sperăm să nu prindă niciunul,fără Man nu prea mai arată grozav FCSB,daca avem atitudinea corectă și nu acordăm prea mult respect adversarului colaborat cu un joc bun nu cred că vom pierde,hai UTA!!!

    0
    0
  3. La FCSB ,fara subiectivism,o apărare de loc 8,9 . Toți cu care au jucat ,au pus probleme. Și încă mari. Mijloc definit ca și compartiment de creație ,aproape absent. Mereu modificat ,mereu blamat. Atacul ia puncte. În zi buna ,anihilați cu greu. Totuși fara Man ,trăiesc o derută firească prin dispariția omului ,,locomotiva” Sigur că sunt supramotivati ,cu un titlu pe masă iar jucători ca Moruțan ,dar mai ales acest Tănase ,cu norocul ascuns ba în ghete ,ba în cap. Fără. handicapul punctelor pierdute acasă ,UTA ar arata fotbal aproape de spectacol. Striviți psihic caută modele viabile. Primul meci cu adevărat de tripla. Noi credem in prima cifra ,adică 1. BAFTA. !!

    0
    0
  4. HAI BAIETII !!! HAI CA, SE POATE !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button