Arhivă articole

Una rece, alta caldă pentru juniorii UTA-ei în „fieful” celor de la CFR Cluj! Portarul Blaga a ajuns la spital

Astăzi s-a reluat Liga Elitelor, cea mai puternică competiție rezervată juniorilor U19 și U17. Academia UTA a început tare, cu o deplasare la Cluj, pentru disputele cu echipele campioanei CFR. Ambele partide s-au disputat pe terenul Victoria din Someșeni și nu au oferit surprize.

Reușita lui Rotea nu a fost de ajuns

La nivelul echipelor mari, „feroviarii” au o generație ceva mai bună decât a arădenilor și au respectat calculele  hârtiei. S-au impus cu 2-1, singura reușită a elevilor lui Costel Bogoșel și Mihai Petcuț fiind semnată de Rotea, care a profitat de o degajare eronată a portarului advers și a marcat plasat (min. 38). Scorul pauzei era 1-1, căci ardelenii deschiseseră scorul în minutul 26. Golul de trei puncte al gazdelor a venit destul de repede în partea a doua, în minutul 56, după o execuție imparabilă de la marginea careului. Arădenii au forțat egalarea, dar aceasta nu a mai venit și „roș-albii” par să piardă definitiv contactul cu plutonul fruntaș.

loading...

UTA U19: Roșca – Dănilă, Popa, Bortiș, Puta, Ronai, Borcea, Bokse, Mercioiu, Rotea, Negoescu. Au mai jucat: Maxim (60), Onișor (65), Monea (77). Rezerve: Tirian, Cleuță, Maier.

Execuțiile lui Nagy au „provocat” golurile utiste

Chiar dacă au avut, la rândul lor, un meci complicat utiștii de la Under 17 au obținut toate punctele la prima lor apariție oficială în 2021. Ca și în partida anterioară, tot „feroviarii” au dezghețat tabela, însă și mai repede, în minutul 10. Treptat, vizitatorii au preluat frâiele partidei și au obținut meritat egalarea, cu 10 minute înainte de pauză. Norbi Nagy a reluat cu capul după un corner, portarul a respins pânâ la Lingurar, care a făcut 1-1.

Fază horror în minutul 52. Portarul arădean Blaga s-a ciocnit cu un adversar și ambii jucători au primit îngrijiri aproape zece minute. De altfel, cei doi fotbaliști aveau să ajungă la spital la finalul disputei. Fiind echipa mai legată, UTA și-a accentuat presiunea în ultimele 10 minute, dar Șerăngău a ratat un penalty obținut de Boiț. Se părea că trupa lui Donca, Ungur și Boroș va lăsa pe drum două puncte, când Nagy a prins un șut bun, portarul Clujului a respins din nou greșit, iar Rareș Pop a fost la locul potrivit pentru punctul victoriei: 1-2  (min. 87)! La final, jucătorii și staff-ul utist i-au dedicat victoria portarului Cristi Blaga care s-a ales cu nouă copci la arcadă și o pauză de două săptămâni.

UTA U17: Blaga – Codrea, Mihai, Roșu, Sarkozi, Pele, Bulza, Șerengău, Pop, Nagy, Lingurar. Au mai jucat: Tirian (55), Pașcalău (57), Boiț (57), Mare (78). Rezerve: Ungureanu, Opriș, Varga.
Au marcat: Lingurar (35), Pop (87).

Săptâmâna viitoare competiția continuă cu prima etapă a returului, iar juniorii Academiei UTA se deplasează la Miercurea Ciuc, unde formațiile Csikszeredei ocupă locul 1 la Under 19, respectiv locul 2 (după UTA, la 3 puncte) la U17.

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.