UTA Arad

Balint nu înțelege de ce UTA trebuie să joace la trei zile, iar derby-ul FCSB – CFR e programat doar vineri: „Mă mir, cele două echipe dau cei mai mulți jucători la națională”





După ce a jucat sâmbătă seara cu FCSB, UTA e nevoită să deschidă etapa intermediară  marți seara, contra celor de la CS U Craiova. Laszlo Balint nu înțelege raționamentul programării făcute de televizuni și LPF, atâta timp cât derby-ul campionatului, dintre echipele ce dau cei mai mulți jucători „sub tricolor” se joacă doar vineri, când, de exemplu, Adi Mutu își așteaptă elevii „sub arme” începând de miercuri.

Nu înțelege raționamentul programărilor făcute în „intermediară”, dar: „Ne-am adaptat”

Până la urmă, „Bătrâna Doamnă” nu dă niciun fotbalist la naționala mică (Adi Petre e doar pe lista adițională), în timp ce Craiova are doar doi, pe Vlădoiu și Cîmpanu. Câți fotbaliști dau, în schimb, primele clasate? Nu mai puțin de 9, care vor ajunge la lot doar sâmbătă, pe 20 martie! „Vorbeam cu Toni Petrea înainte de meciul de la Arad și mă mir puțin că ei  joacă vineri aceeași etapă ce se întinde pe parcursul a  șase zile. Nu știu cât de normală este această situație, ținând cont că această etapă a fost devansată în special pentru echipele naționale. Ori, din ce știu eu, FCSB și CFR Cluj dau destul de mulți jucători către echipele naționale și joacă acolo aproape de reunirea lotului sau chiar puțin după. În fine, nu sunt eu în măsură să contest sau să aprob deciziile pe care le iau responsabilii de la televiziuni și de la Ligă. Acesta este programul, ne-am adaptat și încercăm să facem tot posibilul să ajungem pregătiți din toate punctele de vedere la ora jocului de la Craiova. Vrem să ne scutura și din punct de vedere mental, pentru că a fost destul de frustrant să parcurgem meciul din etapa trecută. Trebuie să ne recuperăm din punct de vedere fizic pentru că este o perioadă în care a trebuit să gestionăm foarte bine refacerea jucătorilor. Iată că avem în față și acest drum de șase ore cu autocarul, dar în ciuda acestor impedimente eu am încredere că băieții se vor mobiliza și vom face o figură frumoasă mâine seară”, a spus antrenorul „roș-albilor”.

„CFR, FCSB și Craiova sunt dintr-o altă clasă!”

La un moment dat, arădenii au luat în calcul și deplasarea în orașul din Bănie cu un charter, după modelul echipelor importante din Liga 1. Chiar craiovenii au venit în tur la Arad cu o cursă specială, la fel ca și CFR Cluj, de altfel, în urmă cu zece zile. „Deocamdată nu suntem nici la nivelul celor de la Craiova, nici la nivelul celor de la FCSB sau CFR Cluj. Probabil că în momentul în care clubul o să dispună de posibilități financiare o să organizăm astfel de deplasări cu un charter. Și tot atunci, cu siguranță dacă vom fi la un alt nivel și în ceea ce privește structura lotului. Asta e, deocamdată nu ne permite drumuri de câteva zeci de minute, așa cum au făcut craiovenii în tur și acum CFR Cluj, plecând înapoi imediat după meci. Eu am convingerea că aceste trei echipe de care vorbim (n.a. Craiova, CFR și FCSB) sunt dintr-o cu totul altă clasă față de celelalte echipe participante la acest sezon de Liga 1. În primul rând din punct de vedere al bugetului, apoi din punct de vedere al condițiilor de care dispun și bineînțeles și al lotului pe care l-au aliniat”, a mai afirmat Balint.

Anunță mai multe schimbări în primul „11”: „Prospețime, motivație și dorință”

Tocmai pentru că unii jucători își recuperează mai greu energiile, dar și pentru că randamentul lor nu a fost foarte ridicat, „principalul” arădenilor va face, probabil, cel puțin 5-6 schimbări în formula de start pentru partida cu Craiova. Două sunt forțate de suspendările lui Isac și Hora, dar sunt și alți fotbaliști vizați pentru a trece pe bancă. „Împotriva celor de la FCSB am jucat mai bine de o repriză în inferioritate, iar efortul depus a fost considerabil, a fost mult  consum energetic. De asemenea, vine acest meci împotriva unei echipe care cu siguranță ne va face să suferim și din punct de vedere fizic și acolo va trebui să stăm foarte bine dacă vrem să obținem ceva din acest joc. Dar, sper să aducem un plus de prospețime pentru că avem soluții. La nivelul lotului vor fi anumite modificări, unele cauzate de suspendări altele pentru că ne dorim să aducem un plus de prospețime la nivelul primului 11, pentru a crește nivelul jocului atât din punct de vedere individual cât și colectiv. Dar eu mai sper ca jucătorii care intră să vină și cu un plus de motivație și de dorință”, a mai punctat Gyuszi Balint.

Nu fac un caz din conflictul verbal Ilie lui Shlyakov: „Situații ce apar pe fond de frustrare”

Lotul arădenilor a plecat în jurul orelor amiezii spre Craiova la bordul autocarului clubului fără Mociu, Roumpoulakou, Tescan și Mociu (rămași acasă din rațiuni tehnico-tactice), Bustea (accidentat), Roșu (suspect de COVID) și cei doi suspendați, Isac și Hora. Totodată, vorbele dure adresate de Ilie lui Shlyakov spre finalul disputei cu FCSB au fost date uitării și unitatea vestiarului nu a avut de suferit sau cel puțin asta susține Balint: „Nu cred că trebuie să facem un foarte mare caz de dsicuția dintre Ilie și Evgheni. Am spus-o și imediat după meci, sunt situații care apar pe un fond de frustrare, pe marginea rezultatului. Apar asemenea discuții, sunt lucrurile reglate atât între ei cât și la nivelul grupului, deci nu trebuie să facem caz. Nu este nici un fel de problemă, toată lumea este în aceeași barcă și vâslește aceeași direcție”.

Așadar, Craiova – UTA e meciul ce deschide etapa cu numărul 28 mâine, de la ora 19, în timp ce FCSB – CFR e programat de abia vineri, de la ora 20,30.









4 comentarii

  1. Nu intelege nimeni programarile, da’ noi si cand am avut 1 saptamana la dispozitie am pierdut.Asa ca:
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  2. Putin ciudata decizia de a deplasa doar doi portari , sper doar sa nu avem ghinionul ghinioanelor si sa fim pusi in ipostaza de a apela la al treilea portar…care nu va fi prezent

    0
    0
  3. Discutii au fost intre jucatori,poate uneori critice…dar asa se intampla la rezultate mai slabe,la orice echipa,chiar si de top mondial…E normal…Chiar si la granzii UTA-ei,demult…Se intalneau la o bere,o sueta..spunea toata lumea ce avea pe inima unul fata de altul si totul se ingropa strict intre ei,dar apoi mancau pamantul…Si erau probleme mari in anii 70,cu viata extrasportiva….
    Am promovat,cam cu greu,cu emotii,dupa un parcurs frumos,considerat absolut clar….Cu totii am sperat la inaltimi,dar putini am ramas cu picioarele ancorate in realitate…Nu cu granzii trebuia sa ne incordam muszai,cu toate ca au venit niste puncte, ci ma frustreaza punctele pierdute,abordabile, cu unele care ne zambesc acum de deasupra noastra,posibil condamnate la retrogradare initial….Nu doresc sa compar UTA mea cu Astra,Chindia,Arges,echipe care intr-adevar au greutati si iata-le…La noi e mare pericol…Doar un pas-doi,gresiti..si suntem pe topogan…
    Ma tot intreb,stiind ca exista salarii la zi,prime de victorie,dar oare penalitati de contra-performanta,amenzi,nu exista???Sau blocari de salarii???Pai cum???Da…dar nu numai UTA joaca fara noi,spectatorii….abonatii,cel putin..,galeria foarte importanta….Pai in deplasare o au,adversarele???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button