UTA Arad

Mingea în terenul Primăriei! Bîlcea: „Patru probleme de rezolvat pentru ca stadionul Francisc Neuman să poate găzdui și meciuri oficiale ale echipelor naționale”





În urmă cu o săptămână, odată cu amicalul dintre reprezentativele U19 ale României și Serbiei (scor 0-0) noua arenă „Francisc Neuman” a intrat în circuitul internațional. La Arad, a fost prezent chiar  Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care a avut mai multe discuții cu autoritățile locale, județene, dar și reprezentanții cluburilor afiliate la FRF.

Dintre toate aceste întrevederi, cea cu primarul Călin Bibarț pare să fi fost cea mai importantă. Ca și proprietar al arenei de 14 milioane de euro, municipalitatea a fost informată de Burleanu că în vară un reprezentant al UEFA poate ajunge la Arad pentru omologarea stadionului și pentru meciurile oficiale ale „tricolorilor”. Doar că pentru astra trebuie rezolvate urgent niște probleme.

Din postura de secretar al Comisiei pentru tineret și sport din cadrul Parlamentului României, Sergiu Bîlcea e la curent și cu acest subiect, deși, inițial, a fost provocat pentru o discuție despre buget. „În momentul acesta, așteptăm viziunea Ministerului și Sporturilor pentru următoarea perioadă și în funcție de acestea vor fi fixate niște priorități. La nivel fotbalistic, din punctul meu de vedere, e esențial ca România să facă față provocărilor de la Campionatul European din vară. E un eveniment major, foarte mediatizat și trebuie să iasă totul bine. Dacă ne referim la Arad și la stadionul pentru care ne-am zbătut și ne zbatem permanent să-l includem în circuitul echipelor naționale, atunci sunt câteva chestiuni ce trebuie atacate și rezolvate. Sigur, ne-am bucurat de organizarea meciului dintre selecționatele de juniori ale României și Serbiei, dar țintim și mai sus. În acest sens, am aflat că președintele FRF, Răzvan Burleanu, în discuția sa cu domnul primar, Călin Bibarț, a invocat patru probleme înainte ca arena să fie omologată și pentru partidele oficiale ale <<tricolorilor>>. Un reprezentant al UEFA e așteptat în luna iunie la Arad, iar până atunci ar fi de rezolvat următoarele: definitivarea organigramei personalului de la stadion de către administratorul Recons, partea cu infiltrațiile la vestiare în urma precipitațiilor abundente, îmbunătățirea calității gazonului și funcționarea ca la carte a sistemelor de irigație și degivrare. Dacă toate acestea se vor rezolva până în vară, Aradul s-ar putea bucura din toamnă de meciuri oficiale ale echipelor naționale, până la urmă un lucru firesc la investiția făcută de autorități în stadionul Francisc Neuman”, ne-a mărturisit Bîlcea.

Tot deputatul arădean a mai precizat că la nivel de cluburi sportive, CSM Arad și CSȘ Gloria ar putea fi „descentralizate”, în sensul în care vor intra în subordinea administrației locale.

FOTO: Ciprian Petcuț

4 comentarii

  1. Toate sint ideii bune dar ce ziceți dacă stadionul ar fi închis în ALB ROȘU așa cum era in proiectele publicate…..sau acel GARD care ne da impresia de turmă închisă…..vezi Cluj Arena….Craiova…..ați face un pas în fața foarte mare

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button