Fotbal feminin

Puncte esențiale pe fondul oboselii acumulate în Cupă: Viitorul Arad – Academia de Fotbal și Tenis Măgura 2-1





După „corecția” suferită în Cupă cu „sora” mai mare de la Piroș Security, fetele de la Viitorul Arad a strâns rândurile pentru un meci crucial pentru ele în dorința de a ataca promovarea în Liga 2-a. Pe terenul din Livada, „roș-albele” au trecut cu 2-1 de Academia de Fotbal și Tenis Măgura, una dintre formațiile cu pretenții ale seri a II-a.

Gazdele aveau să culeagă roadele unui început de meci decis, în care le-a surprins pe sibience. Andrada Vanu și Mădălina Chiș, aceata din urmă direct la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, au dus tabela la 2-0 după numai 18 minute de joc. Mai mult, soarta partidei putea fi pecetluită dacă fotbalistele de la Viitorul nu s-ar fi jucat cu alte două-trei ocazii mari de gol.

Trupa din Cisnădie și-a mai revenit puțin după pauză, când au și beneficiat de ajutorul vântului, iar amfitrioanele nu au mai fost la fel de proaspete. Golul de 2-1 a venit, însă, destul de târziu, mai precis în minutul 81, din piciorul lui Chirilă, pentru ca arădencele să mai scape victoria ce o duce la cota 6 puncte, unde se află Gherla și Măgura.
Etapa viitoare, peste două săptămâni, Viitorul Arad se deplasează în vecini, la Timișoara, unde o va întâlni pe Juventus, „lanterna roșie” a seriei, care, astăzi, a cedat cu 12-0 la Baia Mare cu scorul de 0-12.

Formații:

Viitorul Arad: Meszaros – Cristea, Covaci, Dreucean, Calalb, Mihăieș, Mihuțiu, Chiș, Prunar – Guțu, Vanu. Rezerve: Covaciu, Ștefănescu, Buda. Antrenor: Valentina Haida Calalb
Academia de Fotbal și Tenis Măgura: Adam – Iosa, Tîrșină, Școpiu, Oana, Preda, Crețoiu, Dinescu, Constantinescu, Modol, Chirilă. Rezerve: Drăgoi, Drăgan, Armean, Frățilă, Voicu, Alexandra Lăcătuș. Antrenor: Cătălin Costea.
Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Alba) – Daniel Nistor (Zlata – Alba) și Alina Mihoc (Arad).

Calalb: „Dacă vrem mai mult trebuie încet, încet să ne punem la punct”

Așadar, Viitorul continuă să spere în promovare, dar e conștientă că mai este mult până departe. „A fost un meci foarte greu, dar ne așteptam la asta. Mai avem nevoie de pregătire pentru a putea a aborda mai liniștite orice partidă. Puteam să ne desprindem, dar am ratat, așa că e bine că am câștigat și la un gol diferență.  Suntem bucuroase, avem moral, ne dorim victoria și la meciul următor. Mai este de muncit mult, atât fizic cât și tactic. Fetele vin mai greu la antrenamente, asta se vede în joc. Este liga a treia, sunt la nivel amator, dar dacă vrem mai mult trebuie încet, încet să ne punem la punct”, a spus Valentina Calalb, antrenorul-jucător al arădencelor.

Catanzariti: „Dacă rezultatele ne ajută, vrem să promovăm”

Fost președinte al UTA-ei, Giovanni Catanzariti s-a întors în fotbal în urmă cu 6 ani prin „proiectul” Viitorul. Clubul e axat pe creșterea copiilor și juniorilor, iar echipa de fete este una dintre ambițiile omului de afaceri italian. „Am avut emoții, în prima repriză puteam să ne desprindem și să fim liniștiți, așa a ieșit un meci de luptă în repriza a doua. A intervenit și oboseala, miercuri ne-au întins serios în Cupă fetele lui Piroș, profesioniste și bine pregătite. S-a simțit tare acest lucru în repriza a doua, dar bine că am câștigat, suntem în grafic. Lotul este mai restrâns, e clar că mai trebuie aduse ceva fete, nu lucrăm demult împreună, mai trebuie timp să creștem ca joc și valoare, dar nu ne lăsăm. Implicarea mea este organizatorică și financiară, eu asigur și testările și tot ce trebuie pentru partide. În rest, se ocupă Valentina, e pricepută, știe ce trebuie să facă și o face bine. Dacă rezultatele ne ajută, vrem să promovăm, de ce să nu țintim mai sus?”, a transmis președintele Viitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button