Fotbal feminin

Derby-ul Vestului reloaded în Cupa României la fotbal feminin





16 formații de fete au mai rămas în cursă pentru Cupa României, iar Federația Română de Fotbal le-au împerecheat în optimi pe criterii geografice. Astfel, a rezultat un derby al Vestului, între AC Piroș Security și Fortuna Becicherecu Mic, care se va disputa pe 28 aprilie, începând cu ora 17, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Aici, arădencele le-au învins deja de două ori pe timișence în ultimele 3 luni de zile, 3-1 în sezonul regulat și 3-2 în prima etapă a play-offului Ligii I feminin. Așadar, dorința de revanșă a bănățencelor e mare, însă și „leoaicele” sunt conștiente că în cazul unei noi victorii ar avea un culoar bun spre fazele finale ale  competiției KO. „Nu putem vorbi despre un ascendent moral asupra fetelor de la Fortuna, meciul pleacă de la 0-0 și va trebui să ne batem pentru fiecare minge și metru de teren pentru a câștiga. Echipa din Becicherecu Mic este o formație foarte bună, cu siguranță își va dori să joace finala Cupei, dar același lucru îl vrem și noi. Sper să ajungem cât mai pregătite la acel meci, să fim feriți de probleme medicale și să ne mobolizăm la maxim, așa cum am făcut-o în ultimele meciuri împotriva lor”, spune Dan Cuedan, antrenorul celor de la AC Piroș Security.

Campionatul Ligii I feminin este oprit până pe 18 aprilie, dată la care arădencele vor avea lotul complet. Portarul egiptean, Maha Shehata, a obținut viza de revenire în România și e gata să se alăture colegelor sale. După primele runde din play-off, AC Piroș Security ocupă locul secund, cu 29 de puncte, la zece lungimi de undă de liderul Olimpia Cluj.

În celelalte partide din optimile Cupei României la fete: Carmen – Fair Play București, Constanța – Galați, Banat Girls – Alexandria, Baia Mare – Prundu Bârgăului, Academia de Fotbal și Tenis Măgura – Olimpia Cluj, Colțea Brașov – Vasas Femina, Nicu Gane Fălticeni – Vulpițele Galbene Roman.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button