Progresul Pecica

„Pecicanul” Bilia se întoarce ca adversar pe „Electrica”! „Teoretic, ar trebui să avem prima șansă la victorie cu tinerii lui ACS Poli, dar am greși să-i subestimăm”





Calculele nu le-au prea ieșit pecicanilor după primele trei meciuri oficiale ale anului. Din cele 6-7 puncte prevăzute cu Cermei, Periam și Lipova au fost puse la păstrare doar trei, așa că, în loc să amenințe podiumul, Progresul a mai căzut două poziții față de pauza de iarnă. Dacă exista vreo intenție de a ataca locurile ce duc la barajul de promovare, aceasta a cam pălit în momentul de față, dar asta nu înseamnă că nu există ambiția unei poziții finale cât mai bune.

Teoretic, pecicanii vizează cel puțin locul ocupat acum de adversarul de vineri, din cadrul etapei a 14-a. ACS Poli e, deocamdată, a treia forță a seriei a 8-a, însă a pierdut prea mulți jucători în această iarnă pentru a avea randamentul din tur. Unul dintre cei care au plecat este Dănuț Bilia, fostul căpitan al „alb-violeților”. El a ales Pecica, alături de alți doi poliști, Rosenblum și Călin. „Chiar dacă domnul Mușat s-a zbătut și a căutat soluții să rămânem împreună până la finalul stagiunii nu s-a putut. Aveam de ales între a juca aproape gratis și a pleca în altă parte pentru a fi răsplătiți și financiar pentru munca noastră. Eu și cei doi colegi ai mei am ales Pecica, unde, din păcate, nu am obținut cele mai bune rezultate în primele etape, dar asta nu înseamnă că nu ne putem revanșa cu o lungă serie pozitivă. Așa cum am avut la Poli 7 victorii la rând, nu văd de ce nu am câștiga toate meciurile până la finalul campionatului și la Pecica. Echipa e valoroasă, antrenorul preocupat, ne ia puțin timp să ne legăm după schimbările din iarnă, dar  cel mai important este să începem să facem puncte și să mai urcăm în clasament. Obiectivul sezonului ar fi locurile 1-5, noi ne dorim să terminăm pe podium”, spune timișoreanul Bilia, care este la cincea echipă din carieră în județul Arad, după UTA, ACU, Ineu și Gloria. Cu Dan Stupar chiar a fost coleg la ACU în urmă cu aproape două decenii.

Așadar, vineri, de la ora 17, pe arena „Electrica” din Timișoara, Bilia va întoarce armele împotriva foștilor săi colegi. „Teoretic, ar trebui să avem prima șansă la victorie. Suntem echipa mai experimentată, mai matură, însă am greși mult dacă ne-am subestima vreun  moment adversarul. Îi cunosc pe tinerii care apără acum culorile lui Poli, sunt talentați și dornici de afirmare, e de muncit pentru cele trei puncte în meciul de la Timișoara”, mai spune fundașul, ajuns la 36 de ani. „Atâta timp cât vin cu poftă la antrenamente și jocuri, nu văd de ce aș agăța ghetele în cui. Fizic încă mai pot, mental sunt bine, probabil voi mai juca și din vară încolo”, a mai precizat Dănuț Bilia, împrumutat până în iarnă la Pecica de ACS Poli, ca și Rosenblum și Călin, de altfel. În tur, Poli câștiga cu 2-0 la Pecica prima lor partidă din seria pozitivă ce i-a dus până pe locul 3 în clasament.

Formații probabile:

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță- Românu, Mitre, Toboșaru – Sevici.

Pecica: Dagău – Țugulescu, Bilia, Wild, Aldan – A. Iuga, Rădulescu – Călin, Simon, Bozian – Capătă.

Arbitri: Norbert Kemenes – Daniel Ștefan Lar (ambii din Baia Mare), Cristian Gheorghe Mureșan (Cavnic – Maramureş)

Observatori: Sorin Ciotlăus (Deva), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

Un comentariu

  1. Imi asum direct ceea ce afirm…Gestionarea juniorilor UTA-ei,ai academiei,este foarte prost gestionata,de catre cei carora li s-a lasat pe mana situatia decizionala…Dizolvi grupa U19,dupa cat timp,investitie ai avut cu ei,ani de zile,satisfactii mari,apoi ii lasi in van….Teoretic ai o pepiniera,dar practic nu te mai intereseaza de ei…Unde sunt?Niciunde!Deci,despre ce discutam???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button