UTA Arad

Își trimite Balint jucătorii din afara lotului de 20 în județ? „Mi-aș fi dorit o echipă satelit la un nivel superior, așa nu cred că este ok să cobori de la Liga 1”





Mâine, pornește la drum și campionatul Ligii a 4-a în forma sa redusă la 9 combatante și tot atâtea etape. Printre echipele ce se prezintă la start se află și UTA II, care, conform regulamentului, poate beneficia de ajutor de la echipa de Liga 1. Pe lista celor care ar putea coborî în întrecerea județeană se află 11 fotbaliști și anume: Haralambie Mociu, Dragoș Balauru, Florin Ilie, Andrei Peteleu, Damian Daniel Isac, Denis Rusu, Dragoș Tescan, David Raul Miculescu, Sorin Bustea, Albert Voinea și Adrian Petre, dar – cel mai probabil – prezența vreunuia dintre ei alături de juniorii de 2004, 2005 și 2006 ai clubului va fi o rara avis.

Chiar antrenorul Laszlo Balint a recunoscut că, poate, pe portarul Mociu (foto) îl va mai trimite la județ, deși – teoretic – discuția ar mai putea fi deschisă pentru încă unul, maxim doi dintre juniorii echipei. „Cu echipa de la Liga 4-a este o discuție un pic mai complexă pentru că diferența de nivel este, din păcate, destul de mare. Vorbim totuși despre un fotbal la nivel de amatori, m-aș fi bucurat ca clubul să aibă o echipă satelit la un nivel superior. Dar, asta este situația, rămâne să vedem în fiecare săptămână cum vom aborda această completare să spunem a echipei Liga 4-a cu eventuale soluții de la nivelul primei echipe. Însă, trebuie să fiu sincer și să vă spun că nu știu dacă pentru fotbașiștii de Liga 1 este ok să te duci la Liga 4-a și să joci cu niște fotbaliști amatori. Tot respectul pentru ei, tot respectul pentru pentru această competiție, dar, repet, diferența este, din păcate, destul de mare. Binențeles că pentru un jucător precum Mociu avem în calcul trimiterea lui să evolueze în meciuri oficiale, să prindă un pic de încredere, să simtă ce înseamnă meci oficial, fie el de liga a patra. Sunt soluții pe care le gândim, pe care le discut cu Cristi Păcurar (n.a. șeful Academiei UTA) săptămânal, pentru a vedea cum putem să facem să fie bine și pentru noi și pentru jucători, dar și pentru cei de la echipa a doua”,a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”

Din informațiile noastre, până la această oră Laszlo Balint nu a trimis pe nimeni la „satelit”, așa că „roș-albii” vor alinia o formație foarte tânără în deplasarea de la Șimand, sub comanda lui Bogdan Oneț și Francisc Tisza.

3 comentarii

  1. Nu exista echipa de performanta ,fara o echipa a doua. sau macar o ,,primavera” cu drept de joc la echipa mare. Noi eram incantati de gaselnita cu ceva împrumuturi și doar. cheltuiala cu juniorii. Abia când jucători valizi luau loc în tribuna ,sau la televizor ,realitatea te trage de mânecă. La echipele secunde își fac stagiul cei de perspectiva și mențin forma cei cu opțiunea doi. La div.A satelitul trebuie de C. La noi e minim. Celelalte întreceri scad valoarea și nu se obține. efectul surpriza de promovare de noi valori Probabil că banii au mers spre salarii atractive la echipa mare. Uite că vine timpul sa te întrebi cu ce folos ???

    0
    0
  2. Comentariile ar fi de prisos…Mister Gaica,conducerea,a dizolvat lotul U19,ce pacat..cata munca,cate sacrificii ale copiiilor,ale parintilor….Munca asidua de ani si ani de zile,aruncati la tomberon,in cateva clipe de ilogica gandire…Asa este cand iti dai munca pe mainile altora,fara treaba…Se pare ca se insista in continuare….
    Acum iti dai sema de porcaria pe care ai facut-o,dar nu mai exista cale de revers…Gata..S-au dus juniorii care performeaza pe altundeva…
    Iata ca vine momentul in care trebuie sa existe niste regrete majore…Ca sunt,sau nu????Timpul va decide….

    0
    0
  3. Mă întreb, încă, cine a luat decizia de geniu de a nu juca cu juniorii de la 2001, vicecampioni naționali, în liga a III-a! Ce minte luminată și odihnită a hotărât destrămarea unei echipe bune, care îi dă la echipa mare pe Isac, Hrezdac, Miculescu, etc. și împrăștiera lor fără noimă? Liga a III-a venea clubului ca o mănușă, oricum majoritatea lor joacă la acest nivel, dar la Lipova, Criș, Pecica, Cermei, Hunedoara sau pe alte plaiuri! Costurile nu erau cu mult mai mari decât la liga a IV-a, deplasări de cel mult 60 de km. Plus că puteai face rocada între jucători, oricând, astfel cei U 21 de la echipa mare ar fi tras mai mult de ei știind că alții așteaptă la cotitură! Marea majoritate a echipelor de liga 1 au echipe satelit în liga a III-a, UTA a renunțat la acest privilegiu. Și acum vă plângeți! Mucles!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button