Progresul Pecica

Pecica și-a respectat statutul de favorită cu ACS Poli! „Mă bucur că am avut reacție și la al doilea eșec de acasă” v.s. Ionilă: „Scorul e mincinos”





Două derby-uri județene pierdute pe teren propriu și alte două dueluri câștigate în județul Timiș e bilanțul celor Progresul Pecica pentru prima parte a stagiunii de primăvară în Liga 3-a. După Periam, „galben-albaștrii” i-au bătut și pe puștii lui ACS Poli acasă, pe „Electrica” din Timișoara, cu un sec 3-0.

Stupar: „Importante sunt punctele și faptul suntem pe un loc onorabil, pe care, bineînțeles, vrem să-l îmbunătățim”

Totuși, cu 5 minute înainte de final, pecicanii conduceau la limită după super-golul lui Capătă din finalul primei reprize, pentru ca Răchită și Bozian să aducă liniștea în tabăra echipei lor în minutele 86 și 89. „Mă bucur că pentru a doua deplasare la rând avem reacție după un eșec pe teren propriu. Ne și puneam mari speranțe într-un rezultat bun la Timișoara, contra unei echipe bune, dar tinere, cu un deficit de experiență față de noi. Eram și datori să arătăm un joc mai bun decât cu Lipova și eu zic că am reușit în cele mai multe momente. Am controlat teritorial meciul în prima repriză, fără – însă – a ne crea mari ocazii de poartă. Din fericire, Alex Capătă a reușit o execuție frumoasă, de autor și am revenit cu 1-0 de la cabine. Chiar dacă echipa gazdă a avut una-două ocazii destul de mari, per ansamblu nu s-a pus problema echipa câștigătoare. Am avut și noi ocazii clare, ar fi trebuit să închidem conturile mai repede. Dar, până la urmă, cele mai importante sunt punctele și faptul că suntem pe un loc onorabil, pe care, bineînțeles, vrem să-l îmbunătățim”, a spus Dan Stupar, antrenorul Progresului.

Dan Răchită a înscris primul său pe scena eșalonului trei la numai 16 ani. „Pentru un jucător tânăr prima reușită e mereu importantă, fiind îți dă încredere și mai multă putere de muncă. Iar pentru Răchită cu atât mai mult cu cât, probabil, va fi titular la Dumbrăvița, din moment ce Rădulescu va fi suspendat și nu am prea multe variante de juniori”, a adăugat Stupar, care se pregătește de derby-ul de podium cu Dumbrăvița, de etapa viitoare, din județul Timiș.

Ionilă: „Diferența s-a făcut la experiență”

Poli se pregătește să predea poziția de pe podium după cea de-a treia înfrângere a anului, toate fără gol marcat. Singura victorie și aceea la limită a venit împotriva „lanternei roșii”. „Ca joc, ca angajament, ca aşezare în teren, am stat foarte bine, însă la experienţă s-a făcut diferenţa, Pecica beneficiind de mai mulţi jucători de calitate. S-a văzut, o execuţie inspirată a rupt echilibrul, iar la golul doi ne-am arătat frăgezimea. Am gestionat greşit o fază în care eram cu om în minus, pe fondul unei accidentări, dar aveam posesia. Din păcate, nu reuşim să ne creăm ocazii clare, avem mai mult oportunităţi, ajungem în faţa porţii şi nu prea ştim ce să facem cu mingea. Asta este, din asemenea experienţe învăţăm. Este păcat de efortul făcut de băieţi, dacă cineva vede rezultatul, crede că n-am contat, însă scorul este unul mincinos”, a spus Răzvan Ionilă, antrenorul secund al celor de la ACS Poli.

FOTO: acspoli.ro

Clasamentul la zi în C8

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button