Fotbal judetean

Execuția lui Huțanu a făcut diferența în derby, gazdele au avut absențe grele: Victoria Zăbrani – Frontiera Curtici 0-1





În momentul în care Comitetul Executiv al AJF Arad a decis în primăvara anului trecut să înghețe sezonul 2019-2020 al Ligii a IV-a, Frontiera Curtici și-ar fi dorit să dispute un meci de baraj cu Victoria Zăbrani pentru a se stabili campioana și formația ce s-ar fi dus la barajul în trei pentru un loc în eșalonul terț. Soarta a vrut ca Liga a 4-a să demareze în acest an chiar cu duelul celor mai bine clasate formații în urmă cu un an, iar „grănicerii” să-și ia o palidă revanșă.

E adevărat că Victoria a plătit tribut numeroaselor absențe, trei din ele din pricina suspendărilor încasate de Mitrea, Vasilca și Zele la barajul de la Hunedoara, iar una pentru că Iova nu s-a testat anti-COVID. În aceste condiții, Frontiera a avut mai mult mingea și nu a riscat mare lucru în defensivă. De fapt gazdele de la Zăbrani nu au avut nicio o ocazie importantă de gol, chiar dacă au jucat aproape o jumătet de oră în superioritate numerică.

De altfel, nici curticenii nu au stat stat prea bine la capitolul ocazii de poartă, dar au făcut comoară din execuția de autor a lui Petrică Huțanu. În minutul 62, fostul „mijlocașul de buzunar” al lui Radu Anca a prins un voleu perfect, la vinclul porții lui Bogdan, de la marginea careului mare. În prima parte am mai consemnat doar ocazia lui Alin Mihai, care a reluat cu capul bine, din 6 metri,  centrarea lui Morar, dar portarul Victoriei a respins în doi timpi.

Mutică: „Egalul ar fi fost rezultatul echitabil”

În minutul 57, Morar și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după ce a avut un atac periculos asupra lui Topai. Cu toate astea, ultima campioană județeană nu a găsit calea spre buturile lui Mucha și începe Turneul de desemnare a campioanei cu un eșec. „Debut cu stângul ca și scor, dar băieții au intrat foarte bine, a fost un joc echilibrat, ambele echipe au stat foarte bine în teren. Diferența a făcut-o un șut de excepție pe o relaxare a noastră. Apoi, e prima dată de când sunt eu aici când avem superioritate în teren și nu am știut să gestionăm omul în plus. Am făcut o mișcare ofensivă, Cornean în llocul lui Hodan, am încercat să duc mingea acolo pe centru, am avut ceva situații, dar nu am reușit să marcăm și au făcut-o ei. După părerea mea, scorul echitabil era un egal. Mergem mai departe, sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor,  cei care au intrat merită felicitați pentru efortul depus, dar nu a fost suficient. Am avut patru indisponibilități din păcate: Zele, Vasilca, Mitrea și Iova. Fotbalul nu se oprește aici, mergem etapa viitoare la Șimand, ne vom pregăti bine, revin Zele și Mitrea după suspendarea de la barajul de anul trecut.  Din păcate, Vasilca va mai sta încă două etape după același meci. Dacă atitudinea și jocul care mie îmi dă speranțe vor fi la fel, vom câștiga la Șimand”, a declarat Dorel Mutică, antrenorul celor de la Zăbrani.

Anca: „Era important să câștigăm la Zăbrani indiferent de joc”

Curticiul ia trei puncte mari la Zăbrani și confirmă faptul că e una dintre echipele cu pretenții la titlu (și) în acest sezon. „Venim după un an și jumătate de inactivitate, fără meciuri oficiale, era clar că va fi un meci de luptă, asta le-am și spus înainte de meci la băieți. E bine că am câștigat, ne-am atins obiectivul. Per ansamblu sunt mulțumit, dar mai avem unele lucruri de pus la punct. Am făcut un meci bun, am ținut de minge, am avut posesie mai bună, am încercat să desfacem echipa gazdă. Am știut că vor încerca să se apere bine, cum au făcut-o tot timpul și să ne prindă pe contraatac. Din păcate, l-am pierdut pe ˝Roșki˝Morar pentru etapa următoare, a luat cam ușor cartonașul roșu. Avem un lot suficient, de 22 de jucători, sper ca cel care îl va înlocui etapa viitoare să o facă cu brio. Zăbrani este o echipă bună care se bate tot timpul la locurile fruntașe, pentru noi erau importante cele trei puncte aici indiferent de cum jucăm. Știam că vom avea de suferit după o pauză așa lungă fără competiție, dar sunt mulțumit de victorie”, a punctat Radu Anca, tehnicianul Frontierei.

Formații: 

Zăbrani: Bogdan – Apostol, Pașcu, Moisă, Topai – D. Crișan, Mandache – Hodan (79 Cornean), Sterciuc, Gherghel – Ghergar. Rezerve neutilizate: Baltag – Poenaru. Antrenor: Dorel Mutică.

Curtici: Mucha – Morar, Calvin, Gligor, Dochița – Varga, Hanc (46 Vereș) – Petcuț (77 Aslău), Avrămuțiu, Huțanu (90 Coșa) – Mihai (82 Brândușe). Rezerve neutilizate: Nan – I. Crișan, Ciupuligă. Atrenor: Radu Anca.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Remus Naghi.

Observator: Gheorghe Sfăt.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button