Fotbal judetean

Penalty-uri ratate și un gol aproape la ultima respirație: Victoria Felnac – ACB Ineu 0-1





Prima etapă a „Turneului de Desemnare a Campioanei” a prins-o pe ACB Ineu, principala cotată la câștigarea întrecerii, la Felnac, în fața unei formații întărită și ea masiv în lunga perioada de pauză. Alex Sabău și Lucian Ciba au făcut ultimele mutări chiar în ultimele zile, de la Glogovăț, de unde au venit mijlocașii Doboș și Renato Ardelean. În trupa zărăndană au debutat foștii divizionari secunzi, Ousmane, Manea, Burlă sau Lazea.

Startul de meci a fost electrizant, cu ocazii importante de ambele părți. În mimutul 8, Tomuț a centrat din stânga, iar Băd a trimis balonul cu capul de puțin pe lângă, portarul Merșca având nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a lovit cu capul de bară. Ineul a avut o șansă și mai mare în mintul 15, când Sârbu a intrat imprudent asuăra lui Mâneran în careu și Deac a indicat penalty. Ex. utistul Burlă s-a prezentat la punctul cu var, dar a tras doar în bara din stânga lui Rusu.

După un caranbol, Băd a mai avut o situație bună, dar a reluat pe lângă poartă din interiorul careului. Reacția vizitatorilor a venit de la Florea, care a tras puternic de la marginea careului, dar Rusu a boxat mingea. Toate astea se întâmplau până în mimutul 30, pentru ca până la pauză să înregistrăm un joc de uzură, cu câteva intrări la limita regulamentului.

La vestiare, Cristi Sculici și-a rearanjat echipa în 4-4-2, cu Florea lângă Ousmane și Deliman mijlocaș dreapta. Chiar atacantul senegalez a avut prima ocazie a reprizei secunde, una destul de mare, la reluarea cu capul de puțin pe lângă poartă după centrarea din corner a lui Hulbăr. Contul penalty-urilor a fost egalat în minutul 67, când Manea i-a luat lovit pe Burian în careu și Deac nu a ezitat. Egal avea să fie și la lovituri de 11 metri irosite, căci Burian a tras telefonat și Merșca a respins fără mari probleme.

Tot Felnacul a fost echipa mai periculoasă, iar Merșca a mai intervenit odată decisiv la șutul puternic al lui Doboș de la marginea careului. Două minute mai târziu (76), Ineul s-a revăzut și ea în atac, cu Mâneran care a reluat defectuos pasa lui Florea  din numai 10 metri.

Ultimele minute aveau să decidă soarta câștigătoarei. Mai întâi, Burian a primit o pasă ideală de la Sârbu, dar a tras în Merșca din poziție de unu la unu cu acesta. Ocazia s-a răzbunat în mimutul 88, când pe un atac în superioritate numerică, zărăndanii au dat lovitura. Florea a pasat filtrant, Birdan, aflat în offside, i-a lăsat mingea lui Mâneran, care l-a driblat și pe Rusu, a culcat și un fundaș, înainte de a trimite în plasă. Finalul putea fi și mai liniștit pentru ACB Ineu, dacă același Dan Mâneran nu ar fi reluat direct în brațele lui Rusu. La ultima fază, Ardelean a executat bine o lovitură liberă în careu, dar ineuanii au fost atenți și iau primele trei puncte în acest sezon pe un teren extrem de ostil.

Formații: 

Felnac: Rusu – S. Bogdan, Șiclovan, Istin, Tomuț –  S. Măgulean, Sârbu, Doboș, Drîglă (R. Ardelean) – Burian, Băd (66 Pasăre). Rezerve neutilizate: Nichici –  Edu, A. Ciba, Nichituț, Păulin. Antrenor: Lucian Ciba.

Ineu: Merșca – Deliman (62 Gavrilaș), Karmanoczky, Burlă, Hulbăr – Zdrențan (82 Voștinar)  -D. Florea, Fl. Lazea, Manea (89 Spătaru), D. Mâneran – Ousmane (62 Bîrdan). Rezerve: Mureșan – F. Bogdan, Șulumberchean. Antrenor: Cristian Sculici.

Arbitri: Alin Deac – Sebastian Pantea, Silviu Mocanu.

Observator: Leontin Buda

7 comentarii

    1. Sunt din Arad, m-am dus la Felnac sa vad fotbal. Si am vazut un fotbal frumos. E adevarat, daca as fi din Felnac poate as fi nemultumit, meciul a fost echilibrat. Impresia mea a fost ca Ineul e o echipa mai matura, mai buna pasatoare, a dominat in mai multe momente. E parerea mea ca spectator neutru. In rest, numai bine celor din Felnac.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button