UTA Arad

Grozavu anunță sancțiuni pecuniare la Sepsi: „Poți să pierzi, dar nu te prezinți de maniera asta. Ne vom autosancționa cu toții!”După 0-2 la Arad, Sepsi a egalat la numărul de înfrângeri liderul FCSB. Trupa din județul Covasna mai pierduse până azi doar alte patru întâlniri, una singură pe teren străin, 0-2, la Clinceni. Fundașii UTA-ei, Tomozei și Shlyakov l-au bătut pe Niczuly și l-au determinat pe antrenorul Leo Grozavu să anunțe sancțiuni, care i se vor aplica inclusiv lui.

„Fotbaliștii străini iau foarte repede obiceiurile balcanice”

Chiar dacă a introdus o serie de titulari de abia după pauză, tehnicianul lui Sepsi se aștepta la altceva din partea echipei sale. „Am făcut un duș rece. În anumite momente simți că nu prea poți interveni, sunt momente când echipa nu reacționează. Aceeași lipsă de atitudine și astăzi. Din păcate pentru noi, ne considerăm deja în vacanță și asta nu e bine, dar, am mai spus-o eu, e mult mai ușor de pregătit un joc după o înfrângere decât după o victorie. Și jucătorii care vin din străinătate iau foarte repede obiceiurile balcanice, se comportă de așa manieră, iar astăzi mi-e foarte greu să remarc pe cineva din echipa mea. Asta este situația, e destul de greu de explicat, dar ca de fiecare dată trebuie să venim să spunem ceva și noi, antrenoriii, suntem principalii vinovați”, a spus fostul internațional flash-interviurile de după meci.

„Nu accept jucători care inră pe teren fără pic de dorință”

Jocul lui Sepsi la Arad s-a dezghețat după o jumătate de oră, pentru ca ocaziile să apară la poarta lui Iacob de abia după pauză. „Nu am făcut statistica atât de rapid, dar e clar că în primele 20-25 de minute nu am fost pe teren. Abia după ce am primit golul am început să jucăm și noi, am ieșit mai cu tupeu. Până atunci aveam așa o stare…cu mingi la adversar, fără combativitate, parcă ne era frică să nu ne spargem. Asta este situația, va trebui să ne trezim rapid pentru că, am mai spus-o, nu vreau să ne prezentăm la acest play-off doar din postura de participant. Și repet, sunt absolut convins de treaba asta, e mai ușor să ne pregătim după o înfrângere. Astăzi ne vom autosancționa cu toții pentru că e normal. Dacă ne place să luăm când câștigăm, astăzi trebuie să dăm. Nu mă deranjează neapărat un meci pierdut, poți să pierzi, dar nu te prezinți de maniera asta. Am văzut jucători care intră pe teren fără nici pic de dorință de a câștiga, la mine nu se acceptă așa ceva”, a mai afirmat Grozavu, care, de altfel nici nu s-a agitat prea mult pe margine. În marea parte a timpului, a preferat să stea în picioare, la banca de rezerve și nu în spațiul tehnic destinat antrenorilor.

Nu vrea să facă doar act de prezență în play-off

Ce-și propune Sepsi în play-off? „Nu am discutat despre obiectiv, automat, eu personal e clar că niciodată nu o să mă mulțumesc cu ce am făcut astăzi, ci mâine trebuie să încercăm să fim mai buni. Sigur că îmi doresc foarte mult ca echipa să reacționeze cât mai rapid, pentru că așa cum este în momentul de față clasamentul e clar că va trebui să luptăm pentru fiecare loc în clasament. Fie 4, 5 sau 3, care o fi el, va trebui să luptăm. Campionatul încă se joacă, sunt zece etape de play-off, meciuri multe, 30 de puncte și va trebui să dăm totul. Suntem o echipă care, dacă reacționăm și suntem toți uniți, putem să punem probleme oricui. Dacă nu, putem avea probleme și cu o echipă de Liga 3-a”, a concluzionat Leo Grozavu.

Conducerea lui Sepsi l-a onorat pe Iosif Petschovschi

Înainte de meciul de la Arad, conducătorii celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe au depus o jerbă la statuia lui Iosif Petschovschi, fotbalist de referință pentru istoria glorioasă a UTA-ei. Inițiativa i-a aparținut chiar patronului Laszlo Dioszegi și nu are nimic de-a face cu originile maghiare ale fostului mare mijlocaș ofensiv al arădenilor, ci pur și simplu e un obicei al covăsnenilor care onorează vechile glorii în drumurile lor prin țară. Penru Sepsi a fost al doilea eșec în meciuri oficiale în județul Arad, după 1-2 pe terenul din Șiria, în sezonul 2016-2017 al ligii secunde. Dioszegi a fost prezent și atunci la meciul disputat în Sâmbăta Mare a Paștelui ortodox.

FOTO: Ciprian PetcuțUn comentariu

  1. O confirmare. Eu prevesteam in comentarii anterioare că la Sepsy e trena serioasa pe multe planuri. Din astea doua partide ei își doreau 6 puncte ,cu UTA și urmatoarea etapa. Ar fi îndeplinit primul punct din noua strategie . Lupta de la egal la egal cu cei trei din fața Anul următor prin ceva transferuri tari ,lupta la titlu. Înfrângeri ca aceasta aruncă afara din program pe unii și chiar pe Grozavu !! Ăștia pot aduce doi ,trei ,din rezerve de pe la Chelsea sau Milan !!! Mă gândeam la PETRE . Ca sa vina la un 80% din ce știe și poate ar avea nevoie de un 30% din destinul stelar a lui MAN. și 50% din ambiția și munca de ocnaș modern a lui STHALL. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button