UTA Arad

Shlyakov s-a deblocat sub privirile soției sale: „Sper să nu fie ultimul meu gol la UTA, e trist ca jucăm în play-out, dar vrem să terminăm cât mai sus”





Ajuns în această iarnă la UTA, Evgeniy Shlyakov (29 de ani) a avut prestații bune în tricoul „roș-alb”. Astăzi, rusul a înscris primul gol în România, în victoria cu 2-0 împotriva lui Sepsi. Momentul a fost unul special pentru fundașul utist, deoarece soția sa, Ecaterina, a fost de față la triumful utist. De altfel, după ce a înscris, Evgeniy a făcut un semn spre tribuna oficială, dedicându-i reușita perechii sale.

Interesant este că Shlyakov a marcat la prima sa acțiune purtată în banda dreaptă, după ce, timp de 80 de minute, a activat în stânga. Dar, problema fizică a lui Tomozei (celalălat marcator al arădenilor cu Sepsi) și intraraea lui Roumpoulakou l-a dus pe fotbalistul rus în dreapta, acolo unde a primit o pasă excelentă de la Roger și a marcat din 6 metri pe lângă Niczuly.  „Sper că nu va fi ultimul meu gol la această echipă. Am fost foarte fericit că soția mea a venit astăzi să mă susțină și am putut să-i dedic primul meu gol marcat în România. Sper că echipa va continua cu aceeași energie și în următoarele meciuri. E doar o coincidență că am marcat atât eu, cât și Tomozei, pentru mine nu e o problemă să schimb poziția în teren. Mă bucur că Roger a fost generos și mi-a dat acea pasă, pentru că a dus la un gol”, a spus singurul fotbalist rus din Liga 1.

Apărătorul sosit de la FK Tambov („lanterna roșie” din prima ligă rusă) nu era la echipă în octombrie, când UTA a obținut primul și ultimul succes pe noua arenă „Francisc Neuman”, 1-0 cu Chindia. „Suntem fericiți că am rupt însfârșit această barieră, care nu ne lăsa să câștigăm acasă. Din păcate, fanii nu au putut vedea de pe stadion această victorie și nu ne pot susține, sperăm că vor reveni cât mai curând. Cu ajutorul lor sunt convins că vom obține mai multe victorii. În Rusia spre exemplu, le este permis suporterilor să intre pe stadioane”, a mai precizat Shlyakov.

Prezența arădenilor în play-out a fost confirmată astăzi, odată cu victoria Botoșaniului (1-0) din meciul cu Viitorul.  Evgeniy Shlyakov e optimist și nu crede că utiștii vor avea probleme în „zona roșie” a clasamentului. „Suntem toți foarte ambițioși, nici nu ne gândeam că vom evolua în play-out, este un lucru trist pentru noi. Cu toate astea, nu cred că ne vom lupta pentru evitarea retrogradării, vom încerca să ajungem cât mai sus în play-out”, susține rusul.

Shlyakov a marcat ultimele sale goluri (trei la număr) în liga a doua din țara natală, în sezonul 2017-18, când evolua pentru FK Tambov. Doar unul dintre ele a fost din acțiune însă, celelalte două fiind marcate din lovituri de la 11 metri. În Liga 1 a strâns deja zece prezențe pentru UTA, 854 de minute și golul de astăzi cu care a pecetluit soarta întâlnirii cu Sepsi.

FOTO: Claudia Carp

10 comentarii

  1. Evgheni ,nu joaca inhibat și asta îl ajută să pună la dispoziție tot ce știe fara rezerve. Multe procedee nu par rusești.,mai degrabă de școală nordica ,danezo-,suedeză . Onorează un contract in condiții speciale și cu siguranță e un punct puternic in echipa. Cu ușurință poate fi folosit și mijlocaș. Totul e sa fie aparat de accidentări într- un fotbal care a lăsat deoparte tehnicitatea ,pentru duritatea punctelor. I-a subtilizat lui Tomozei titlul de omul meciului !!! Felicitări !!!

    0
    0
  2. O victorie „muncita” de toti cei care au intrat si au evoluat in teren astazi, fara exceptie. O victorie de echipa puternica si confidenta a carui destin nu sta la fitele/mofturile unor comani, morutani, tanashi, samd.

    Mai mult ca niciodata, politica buna de complectare calitativa si cantitativa a lotului in aceasta iarna, a iesit in evidenta astazi.

    In ciuda unor accidentari importante, Balint a avut optiuni pe banca si le-a gestionat inspirat, la timp, cu rotatiile necesare pe posturi si inlocuiri utile, care in final au asigurat mentinerea avantajului minim pe tabela de marcaj iar pe final au „sigilat” victoria fara emotii a UTA-ei.

    Jocul de astazi al intregii echipe este confirmarea faptului ca UTA are un lot valoros de jucatori, extrem de hotariti si motivati sa-si asigure viitorul lor si al familiilor lor la echipa fanion a Aradului.

    N-am uitat umilinta de 0-6, mergem hotariti sa ne luam cele 3 puncte inapoi si alte trei in play-out fiindca avem nevoie de unul din locurile 7-8 pentru baraje si debut in Europa !

    0
    0
  3. tancul rusesc a fost de neintrecut era calm iesea cu mingea la picior si intra barbateste la orice adversar asa trebuie sa joace toti bafta in continuoare

    0
    0
  4. Noroc ca marchează fundașii, pentru ca altfel, UTA ar avea de suferit. Adi Petre în loc sa fie arogant, mai bine ne-ar dovedi ca este un atacant de clasa.
    Putina analiza a acestui atacant, de la care se așteaptă multe:
    1. Este tânăr, dar într-un regres
    2. A avut cota și de 1.6 mil, dar acum a ajuns la 600 mii (transfermarkt)
    3. Capacitate de alergare=0
    4. Dribling=0
    5. Integrare în echipa=0
    6. Motivare=0
    7. Modestie=0
    8. Realizări la echipa națională de tineret, ma refer la goluri=0
    9. Dorința a juca colectiv, la echipa de club=0
    10. Creativitate=0
    Asa ca, draga Adrian Petre, înainte de a deveni sau a te crede vreun erou și a etala aroganta (care este sinonim cu prostia), noi suporterii echipei UTA, avem așteptări de la tine și vrem un Adrian Petre bătăios, muncitor și modest. Fapte nu vorbe! Nu uita un lucru, ca și la UTA 2,in Liga a 4-a este nevoie de jucători, chiar d-lul Balint, a declarat ca are nevoie de o echipa a 2-a într-un eșalon cât mai sus. Asadar, la treaba sau ne vedem la Simand.

    0
    0
  5. @Aradean100%, Nu sti ce e in sufletul omului, dar iti spun eu arogant nu este. Mai un meci doua, pana își descatuseaza energiile negative, după care nu o sa il mai poti opri.

    0
    0
  6. Shlyakov este unul dintre cele mai reusite transferuri,de fapt a si declarat ca vrea mult mai mult in cariera….Din pacate,de catre unii trebuie sa scapam,si deopotriva,daca se poate,de altii,sa tinem….Grele furcile caudine….Bibi taie fonduri,zi de zi,se fofileaza…..Cand e vorba de imagine,este prezent,apoi se fofileaza,fuge,ca si un las….Multi nu inteleg mecanismul….Bine ca pot comunalele Clinceni,Voluntari….
    Pentru cei care sunt prost informati,sau idioti,copiii Atletico,nu platesc absolut nici o taxa,indemnizatie,echipament,deplasari oficiale…Parintii nu platesc absolut nimic,absolut nimic,totul este suportat de catre club!Ca sa fim bine intelesi…Nu exista taxe,indemnizatii,plati….Se investeste in copii si se culeg roadele….Frustrant,nu-i asa???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button