UTA Arad

Balint subliniază calitatea lui Albert Stahl, dar: „Din punctul meu de vedere, UTA a făcut o tranzacție bună”





Astra Giurgiu și UTA nu vor aborda ultimul meci din sezonul regular cu cele mai bune formule de joc. La gazdele meciului de mâine (ora 17,30) vor lipsi suspendații Sousa și Montini, în timp ce arădenii nu vor conta pe Benga, Isac și Roger, toți trei titulari la confruntarea din runda precedentă, cu Sepsi.

Laszlo Balint a vorbit despre aceste absențe din ambele tabere și a remarcat câțiva jucători care pot face oricând diferența pentru trupa lui Eugen Neagoe, iar printre aceștia se află și arădeanul Albert Stahl. „Atât Astra cât și noi cred că avem două loturi capabile să suplinească anumite absențe. E adevărat, vorbim despre jucători importantți care nu pot evolua vineri, dar cel puțin în cazul nostru le spun mereu băieților că fiecare dintre ei trebuie să demonstreze de ce joacă la UTA în momentul în care intră pe teren. Și pot face asta evoluând la capacitatea, potențialul lor maxim. Eu sper să fie un joc care să se decidă în favoarea noastră, până la urmă punctele sunt foarte importante în această ultimă etapă. Sperăm să facem și un joc bun o evoluție consistentă, pentru că – până la urmă – asta poate aduce rezultatul, dar sunt convins că vom avea momente în care vom fi puși sub presiune. Astra are jucători de calitate, este o echipă care pasează bine și împinge jocul destul de bine către careul advers. Are jucători capabili să dezechilibreze, să ne gândim la jucători lor din bandă, chiar Albert Stahl, care a plecat de aici de la UTA, Valentin Gheorghe, Răduț… Așadar, sunt jucători buni, valoroși pentru nivelul ligii întâi”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Stahl a făcut unul dintre cele mai bune meciuri stagionale chiar în tur, la Arad, obținând – printre altele – penalty-ul de la golul de 0-3, în cele din urmă tabela oprindu-se la un rușinos 0-6 pentru giurgiuveni. Între timp mijlocașul arădean a ajuns la 24 partide bifate în acest campionat pentru „alb-negri”, trei goluri și două assisturi. El a ajuns la Giurgiu în vara lui 2019, un an mai târziu UTA încasând – în sfârșit – întreaga sumă din transferul său, 80 de mii de euro. „Din punctul meu de vedere, UTA a făcut o tranzacție bună, pentru că nu putem zice că Stahl a plecat de aici gratis. Bineînțeles, Albert a făcut un pas înainte în cariera lui și iată că, chiar dacă a început un pic mai greu ca și jucător de Liga 1, în sezonul acesta a evoluat constant și a avut evoluții apreciate. În sezonul precedent, UTA a reușit să-și completeze lotul în așa fel încât să aibă un parcurs bun și să-și atingă obiectivul la final. Așadar, privind în urmă, nu cred că putem eticheta cu părere de rău cedarea lui Albert Stahl la Astra”, a spus Laszlo Balint.

Până la urmă, strategia „roș-albilor” pentru stagiunea 2019-2020 a ținut cont și de fotbaliștii sub vârstă, iar Albert Stahl nu se mai încadra în regulă la nivelul ligii secunde. Cam pe același raționament au fost cedați și fotbaliști ca și Cristi Costin (FC Voluntari) sau Paul Copaci, care a plecat și el la Astra, dar din postură de jucător liber de contract.









3 comentarii

  1. Nu echipele trebuie să regrete jucători ,fie ei și deveniți între timp utili. Există o deschidere reciprocă de care jucătorul trebuie sa profite mai mult. Tu trebuie sa vrei,sa demonstrezi ,să ieși în fața !! Lucru practicat și la mari echipe. Încercări repetate fara rezultat te exclude. De multe ori întîmplator ,ajungi sa fii remarcat ,în locul cuiva care era titular ,și nu era disponibil. Atunci sa fii și protejat ,promovat ,și cu meciuri pe mana și să nu poți da randament ,mai poți obiecta ?? Și noi privim cu simpatie la cate un slalom a lui STHAL,dar nu a știut ,sau nu profitat de șansa de a sari pe ,,scara” ultimului vagon al trenului numit UTA !! Și cum trenul nu sta pe loc …..

    0
    0
  2. Adevarul gol golut,ca nici cu Albert Stahl, nu s-a avut o minima rabdare,nici macar din partea noastra,a suporterilor devotati,recunosc…Era foarte fragil,se accidenta usor si nu era constant,atat timp cat UTA,se grabea neaparat la promovare,nu avea timp pentru asa ceva….Nici bani nu erau,pentru medici,vraci,ca sa-i refaca rapid….Este si exemplul altora,pierduti,pe nimic….Macar ca 80.000 Euro,nu sunt de ici,de colo,pe Stahl,daca intr-adevar s-au incasat….Pai in fiecare sezon sa dai cate 3-4 juniori,ar fi perfect….
    Lista juniorilor pierduti ar fi foarte lunga,dar ce rost mai are acum?

    0
    0
  3. La ora actuala doar Viitorul lui Hagi are un sistem functional de promovare a juniorilor din propria pepiniera. La noi (si la altii) un junior trebuie sa aibe calitate, ambitie dar si mult noroc pentru a creste „frumos”. Partea buna este ca … „producem” mult si atunci pierderile (desi mari) nu se observa.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button