UTA Arad

Balint, după remiza albă cu Astra: „Un punct câștigat după o prestație bună a băieților, terminăm cu fruntea sus sezonul regular”





UTA a încheiat pozitiv sezonul regular pe terenul echipei ce a făcut scorul campionatului în tur, la Arad. După ce le-a dat șase arădenilor, „astralii” nu au mai găsit calea spre plasa porții lui Iacob, cu toate că au jucat mai bine de 20 de minute în superioritate numerică.

Cu Sepsi, rusul Shlyakov marcase primul său gol în Liga 1, iar astăzi și-a făcut rost de două „galbene” ce o putea costa pe UTA un punct. Atât în sezonul regular, dar mai ales în play-out. „Am venit la Giurgiu cu dorința clară de a căștiga și cred că 60-70 de minute am și demonstrat în joc asta. Apoi, după eliminarea lui Evgeniy, Astra a venit puțin peste noi, nu prea ne-am văzut în atac și cel mai important este că am scos remiza ce ne permite să intrăm cu 19 puncte în play-out. Așadar, una peste alta, e un punct câștigat după o prestație bună a băieților. Chiar vreau să-i felicit pentru cum au abordat meciul, atitudinea a fost cea corectă, iar rezultatul și el pozitiv. Până la urmă nu am luat gol de la al patrulea atac din campionat și am demonstrat, cumva, că eșecul dur din tur a fost mai mult un accident”, ne-a declarat Laszlo Balint la finalul disputei de pe arena „Marin Anastasovici”, din Giurgiu.

Cu excepția căpitanului Ciprian Rus, antrenorul arădenilor a apelat la toți jucătorii săi de atac, nu mai puțin de cinci la număr, însă aceștia rămân fără gol marcat de o lună și jumătate, de la meciul de la Mediaș. „Situații, chiar și două-trei ocazii au fost la poarta Astrei, e clar că trebuie să ne concentrăm mai mult în fața porții adverse. În general, îmi doresc mai mult de la toți jucătorii noștri, nu fac diferența dintre atacanți, mijlocași, fundași. Toți sunt fotbaliștii UTA-ei, am încredere în toți, dar, bineînțeles, și așteptări. Eu zic că terminăm cu fruntea sus sezonul regular, sigur se putea și mai bine, dar și mai prost, dar de acum înainte trebuie să ne concentrăm pe play-out”, a adăugat Balint.

În minutul 90, Vali Buhăcianu a fost puțin surprins de schimbare, fiindcă el intrase pe teren doar la pauză. „Chiar dacă eram în zece, speram să mai avem măcar un atac și să profităm de viteza și prospețimea lui Voinea. Aveam nevoie de junior în teren ca să facem această schimbare, iar Miculescu a jucat cel mai mult acolo, pe poziția lui Vali. El trebuie să rămână cu capul sus, noi avem în continuare mare încredere în calitățile sale, sunt sigur că mai are multe de dat acestei echipe”, e convins „principalul” arădenilor.

Utiștii sunt liberi până luni după-amiază, după care vor demara ciclul săptămânal de pregătire al primului meci de play-out. Fiindcă vor juca 5 meciuri acasă și 4 în deplasare, arădenii vor debuta, mai mult ca sigur, pe teren propriu, weekendul viitor.

FOTO: Ciprian Petcuț

20 comentarii

  1. Balinteee aduți atacanți că cu ăștia pe care îi ai te faci de râs! A mers cu ei in sezonul regulat,dar oare va mai merge și în play-out ???

    0
    0
    1. Daca te astepti sa castige toate meciurile atunci ii trebuie atacanti. Ca sa ramana in prima liga lotul actual e suficient. Din vara mai vorbim.

      0
      0
  2. Anumite schimbări și modul cum anumiți jucători dispar din primul 11 coraborat cu anumite declarații ale antrenorului mă fac să cred că nu e prea onest in interviuri.
    Nu cred că primul 11 se face doar pe considerente tactice, forma jucătorilor sau modul cum reacționează aceștia în săptămâna premergătoare meciului.
    Referitor la meci, punctul este meritat, dacă nu eram ciupiți mereu de albitru poate obțineam mai mult.

    0
    0
  3. Bine spus !!! La UTA. atacantii lipsesc cu desavarsire , tot greul la echipa il duce apararea si mijlocul !!! Asta este adevarul ,ce sa ne mai ascundem dupa degete , sa fii atacant si sa stai la mica ciupeala doara, doara o gresi adversarul, nu merge, Hora, Buhacianu, Voinea, Adi Petre, Antal, treziti-va mai baieti nu vede-ti ca, nu se leaga nimic in atac ? Or sa vina meciuri foarte grele ,meciuri cu o intensitate foarte mare in play-out, o batalie foarte crancena pe puncte pt. fiecare punct in joc pt. evitarea retrogradarii directe , o sa fie bataie mare si pt. obtinerea barajului !!! Asa ca, aveti grija mare atacantilor si antrenati-va cat mai bine in aceasta saptamana libera !!! Va urez succes , FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  4. cred
    5 acasa=arges20,chindia -20,astra 19,uta -19 viitorul 17
    4 acasa=voluntari 16,gaz 15,dinamo -14,sibiu 13,iasi –13
    uta nu poate cadea mai jos de 7-8 si daca nici barajul nu o salveaza atunci sa cada

    0
    0
  5. In cele din urma,in conditiile date,acest punct este foarte bine venit….cu bune si mai putin bune…Arbitrajul,nu as putea spune ca a influentat scorul,dupa o prestatie in regula a baietilor,per ansamblu….Mai degraba as crede ca arbitrul a acordat cam usor anumite avertismente,de genul primului pentru Shliyakov,dar asta este acum,pana la al doilea incasat,a gresit din nou Mister Balint,lasandu-l pe teren,expus…Oricum,rusnacul,sper sa nu se supere ca il numesc asa,e om de baza si nu mai are de dovedit nimic…
    Daca apararea are mereu reduta sus,in ultima vreme,corigenta ramane la doritii marcatori,sau cel putin la ultimii pasatori…Aici se rupe ceva,brusc…
    Nu am sa scriu nimic rau despre Hora,Antal,pentru ca rezultatul ma multumeste oarecum….Nici glume nesarate spre Adrian Petre nu voi face,pentru ca se vede ca isi doreste mult si ii doresc maxim asta,ca sa redevina marcator…Propun lui Gyuszi Balint,sa ia de pe santierul neterminat al stadionului FN,cate un fier uitat,si sa-i mai dea una in cap…Se pare ca se reseteaza si ii prieste..:-)))
    PS: pe aceasta cale,oricat de critic am fost fata de Albert Stahl,ma vad nevoit sa-l felicit din tot sufletul,pentru prestatiile sale din ultima vreme…Bravo!Ce e drept,e drept,fata de copil!Creste de la meci,la meci!

    0
    0
  6. Ar fi foarte interesanta conversatia de cca 1-2 minute,dintre Balint si Neagoe,la finalul meciului…Initial l-a abordat Balint,umil,pe Neagoe,dar apoi l-a luat sub brat Neagoe pe Balint,si ii explica ceva,prieteneste,se pare….
    Hora asta,e tot mai penibil, este tot mai departe de realitate,tot mai plictisit de viata….Nu ca ar fi fost altfel pana acum…
    E schimbat,logic,ii intinde ANTRENORUL Balint mana de salut,si el o da in scarba,doar sa fie bifata!EPIC!!!Pai tataie Hora,impostorule,pe bani multi,enormi,la ce prestezi,ZERO BARAT…Pai tu nu mai trebuie sa prinzi nici macar lot largit,curand,nesimtit ce esti,nici macar o secunda….Tu nu mai trebuie sa fii primit la antrenamente,cu o asemenea atitudine paguboasa…,vedeta vedetelor….Citez,il citez…”eu nu revin in campionatul Roamaniei,fara 10.000 Euro,salariu”Mai Horica,pai tu ocupi bugetul clubului,fara rost…Explica-ne tu,motivatia salariului tau si jur ca ma predau in fata ta,daca ma convingi….
    Mai Horica…Tu te vezi pe tine???Pe bune????Esti veteran,cu experienta,dar rad juniorii de tine..oare nu iti da de gandit???

    0
    0
  7. Hora și Petre ar trebui să lustruiasca banca de rezerve, Paraschiv de la viitorul pandurii oricum îi va ține pe tușă dacă nu retrogradam, că dacă retrogradam oricum pleacă vedetele care nu pot juca in noroaie pe la comuna recea, e sub demnitatea lor de fosti golgeteri!

    0
    0
  8. E bun un punct, dar puteam să câștigăm dacă intra la pauză Roumpoulakou în locul rusului, care avea galben și se vedea că era nesigur în intervenții !!!
    Dacă îl ai pe Voinea, de ce să joci cu Hora și Antal care au o viteză în minus și dau dovadă de indolență??!!
    Sper ca în Play-out să joace DOAR cei care dau TOTUL ÎN TEREN, nu cei lenți și indolenți!
    Sper să vedem o cu totul altă față a UTA-ei, orientată spre atac.
    Haide UTA!

    0
    0
    1. Rusul era expus,a luat primul cartonas gratuit,dar e greu din postura de antrenor sa schimbi un om important de pe un post pe care il acopera perfect,ba si mai mult….Gafa Mister Balint,poate a avut prea mare incredere in el,ca va fi cuminte,dar Stahl are scoala lui Tisza Bacsi care ii invata sa caute contactul,la nevoie…Al doilea galben pentru rusnac,l-ar fi dat oricine!Asta este,acum..O etapa fara el…Nasol!

      0
      0
  9. După 30 de etape suntem undeva mai jos de mijlocul clasamentului.. un loc 10, demn pentru o revenire după mulți ani pe prima scenă a fotbalului. Mai sunt 9 meciuri, iar apoi se trage linie. Personal, nu cred că trebuie să avem emoții privind retrogradarea.
    În schimb, sezonul ce urmează trebuie să schimbăm puțin politica de transferuri. În primul an, s-au adus jucători cu experiență în prima ligă, dar nu toate transferurile au fost reușite. Poate cel mai clar se vede în lipsa jucătorilor de banda de la mijlocul terenului unde se insistă mereu cu Antal și Buhăcianu.
    Sunt sigur că în următorul sezon fața echipei se va schimba mult în bine, toți suntem de părere că se putea face mai mult și în acest sezon.

    0
    0
    1. Nimeni in lume,la nici un club de pe pamant,nici un impresar sau antrenor,nu iti poate garanta 100%,ca anumiti jucatori adusi En Fanfare,vor avea succes….Unii confirma,altii devin niste trompete….
      Exista,putini,foarte putini antrenori,care au resuscitat anumiti jucatori,la nivel mare…Primul a fost Lucescu,care l-a adus pe Hagi la Brescia,acelasi care l-a adus pe Pirlo(junior) de la echipa satelit,in formatia de baza ,Boloni care a tras din pepiniera pe Cristiano Ronaldo….Si cazuri exista,inclusiv in bietul campionat romanesc….Rabdare cu ei,nu prea este,pe la noi….

      0
      0
  10. Un antrenor bun, îl schimba pe Shlyakov imediat ( sau cel târziu la pauză ) după ce a primit cartonaș galben și nu jucam în 10 oameni.
    Avem cel puțin 3 jucători cu viteză, care nu ar trebui să lipsească din primul 11, Voinea, Vali și Petre.
    Cu o pregătire și o atitudine potrivită, cu spirit de echipă și de învingător nu avea cum să ne scape victoria cu Astra.
    Cei ce nu au viteză, ce nu sunt în același film, care fac figurație, nu au ce intra în joc până nu își îmbunătățesc caracterul.
    Antrenorul nu trebuie să fie doar un bun motivator, să aibe cuvintele la el, ci trebuie să lucreze scheme de joc menite să destabilizeze echipa adversă.
    Cei care intră în teren trebuie să dea dovadă de sacrificiu, iar cine nu face acest lucru, antrenorul îi ține pe bancă atât timp cât este nevoie.
    Genul de jucători ca Hora, Roșu etc, nu se potrivesc unei echipe care a câștigat 6 campionate și două cupe ale României.
    Suporterii vor să vadă jucători determinați, cu spirit de echipă, care luptă până la epuizare pentru performanțe demne de brandul UTA !!!

    0
    0
    1. Subscriu…Exista niste plafonati in lot,care trebuie sa dispara urgent,in favoarea altora cu mare foame de afirmare…Punct!Tandemul Balint&Apostu,trebuie sa se aseze la un gratar,intre ei si sa taie in carne vie….Nu pe Barbecue….Raport calitate,pret,randament oferit….Cifrele o spun,nu eu….
      Tataie,Hora,Nelut Rosu,Antal,trezirea….Sunteti atat de plictisiti de fotbal,incat si daca a-ti juca la Bendea,AMC sau la Margi,tot in scarba a-ti presta….Ce naiba????Sper ca lista se face….

      0
      0
  11. Bună d-lor Balint și Meszaros! Urcați-l la echipa mare pe NEGOESCU, oferitii un salariu de 1500 de euro și o sa aveți cea mai mare realizare din punct de vedere ofensiv, realizata pentru Clubul UTA. Băiatul este o adevărată perla și o sa își ofere sufletul pe teren.

    0
    0
  12. Domnului Balint lasă-l pe Petre pe bancă acum am văzut un contraatac Milan-Parma sa se uite dl Petre ce înseamnă să fii jucator atacant VEZI GOLUL TREI…..PETRE JOACĂ PT ECHIPĂ SI O SĂ FII MARE ALTFEL =PAIE………PS NU POTI SPUNE CA NU AI AVUT SUSTINEREA SUPORTERILOR… IAR TU CE DAI

    0
    0
  13. Bravo UTIST. Asta ziceam si eu ca Atat Adi Petre cat si Hora , trebuie sa joace pt. echipa nu sa fie orgoliosi in anumite faze de poarta cand trebuie sa dea drumul la minge la colegul de echipa cel mai bine pozitionat in fata portii si nu vor sa o dea ? Antal la fel ? Asta este, COMUNICAREA INTRE JUCATORI trebuie sa functioneze, altfel toata echipa va pierde !!! D-le GYUSZI, ar trebui sa sesizati aceasta problema foarte importanta in ceea ce priveste rezultatele echipei, stati de vorba cu ei la antrenamente si sa lase orgoliul din ei pt. binele echipei UTA. !!!

    0
    0
  14. La noi in campionat diferenta se face la atitudinea jucatorilor,valoric nu sunt diferente mari intre un jucator ce se bate la titlu si unul care e la retrogradare,,,nu sunt convins de faptul ca unii din cei adusi din alte parti stiu ce inseamna spiritul acestei echipe,,parca as prefera sa retrogradam cu o echipa in care sa revina ,mai maturi decat acum cativa ani,STAHL,COSTIN,JORZA SAU HLISTEI,decat sa ne chinuim sa ne salvam cu ROSU sau HORA,,,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button