Fotbal judetean

Balint a decis derby-ul pe final, la prima atingere de balon: ACB Ineu – Păulișana Păuliș 1-0





„Centralul” din Ineu a revenit și el în circuitul meciurilor pe puncte după aproape 17 luni de zile cu un derby județean. Gazdele de la ACB și Păulișana Păuliș au două dintre cele mai bune garnituri din acest mini-sezon de Liga 4-a, așa că miza era una foarte importantă în economia luptei pentru primul loc. Tocmai de aceea, combatantele nu au riscat foarte mult și, prin urmare, ocaziile adevărate de poartă le putem număra pe degetele unei singure mâini. Zărăndanii le-au avut pe majoritatea și, ca la Felnac, au crezut până la capăt într-o victorie ce a venit și pe inspirația antrenorului Cristian Sculici.

Pe o vreme însorită, dar destul de rece, cele două formații s-au încălzit destul de greu. Prima jumătate de oră chiar a semănat cu un joc de șah, în care nimeni nu și-a asumat atacuri decisive pentru a nu rămâne descoperit în spate. Prin urmare, prima ocazie de gol s-a născut foarte greu, de abia în minutul 37, când Spătaru a șutat de la 22 de metri, iar Brutyo a scos mingea din vinclu. Același fotbalist al gazdelor a și scris concluzia unei reprize sărace în evenimente cu o altă execuție de la distanță, de această dată trimisă peste poartă.

Vestea proastă pentru Dinu Maghici, care a rămas în izolare, în fața televizorului comutat pe TV Arad, a venit în finalul primului act. Atunci, Onuțan s-a accidentat și și-a făcut debutul Timotei Mitran, un mjlocaș ofensiv de doar 16 ani. Totuși, în noua așezare tactică și schimbările făcute pe parcursul reprizei, Păulișana a arătat ceva mai bine și a avut și o primă situație bună, doar că Schinteie a întârziat șutul din poziție excelentă și Manea l-a deposedat printr-o alunecare de manual. Era minutul 66, iar cu 3 minute mai devreme, ex. utistul Ousmane a avut singura sa oportunitate a partidei. Burlă a centrat din lovitură liberă, iar atacantul senegalez a reluat cu capul pe lângă poartă.

În decurs de un minut, ambele formații puteau modifica tabela. Mai întâi, în minutul 71, Marc a executat un corner din dreapta, Bălnaru a atins ușor balonul ce s-a dus la rădăcina barei din stânga lui Merșca. Pe contra ce a urmat, Florea a pătruns până la marginea careului, dar a tras telefonat și Brutyo nu a avut probleme.

Meciul părea să se îndrepte spre un scor alb, însă Cristi Sculici a avut inspirație la ultima schimbare. În minutul 86, Ousmane a fost trecut pe margine și în avanposturi a apărut Robert Balint, fotbalist obișnuit cu roluri defensive. Iar un minut mai târziu, fiul fostului prim divizionar, Dorel Balint, a primit o minge pe culoar de la Balaci și a tras puternic prin Brutyo de la 12 metri lateral dreapta. Ineuanii au sărbătorit reușita de trei puncte la gardul dinspre tribună alături de antrenorul Sculici și președintele Palade.

Sculici: „Nu merge jocul așa cum ne-am dorit, dar punctele contează”

Ultimele minute s-au scurt fără evenimente și Ineul bifează al doilea succes stagional cu același scor, 1-0, chiar și fără trei dintre titularii de la Felnac: Zdrențan, Karmanoczky și D. Mâneran, infectați cu COVID. Și antrenorul Cristi Sculici a acuzat o răceală și chiar dacă a ieșit negativ și la testul PCR și la cel rapid făcut în această dimineață a preferat să ia loc în tribună și să-i lase locul pe bancă „secundului” Teo Mihuț. „Este o victorie meritată, chiar dacă am câștigat în ultimele minute. Nu merge jocul așa cum ne-am dorit, cum a fost în meciurile de pregătire, e normal după așa o pauză mare fără meciuri oficiale. Dar avem și absențe, plus presiunea obiectivului, până la urmă cele trei puncte contează. Mă bucur că am găsit cartea câștigătoare, Balint este un jucător polivalent, care se mobilizează și mobilizează echipa foarte mult. Am mizat pe asta, ne-a ajutat și a adus cele trei puncte. În ceea ce privește stabilirea campioanei până pe 8 mai, nu văd altă soluție decât trei etape intermediare. Noi ne-am asumat să jucăm, chiar dacă nu este prea corect să se schimbe regulile în timpul jocului. Dar, asta este, mergem până la capăt”, a punctat Cristi Sculici la finalul disputei din această dimineață.

 

 

Maghici: „Norocul a fost de partea Ineului, nu meritam să pierdem”

Ieșit neconcludent la testul PCR de săptămâna trecută, Dinu Maghici a urmărit de acasă, pe TV Arad, confruntarea echipei sale cu Ineul. „A fost un meci echilibrat, în care ambele echipe au încercat să se anihileze. Era clar ca echipa care va înscrie va și câștiga acest meci. Ineul a avut inițiativa, a început mai bine, a avut câteva șuturi periculoase, prima repriza a fost a lor. În schimb, a doua repriza a fost a noastră, am avut mai mult curaj, am riscat mai mult și ne-am creat și ceva ocazii, în special prin Schinteie, Marc și bara lui Blănaru la acea fază fixă. Golul a venit contrar cursului jocului, dintr-o fază care nu spunea nimic. Rezultatul echitabil era remiza, dar norocul a fost cu ei de această dată. Din păcate nu am putut fi margine, lângă jucătorii mei și acest lucru contează. Oricum aș vrea să mulțumesc Televiziunii Arad pentru transmisie, am fost conectat la meci și am putut face schimbările ce se impuneau. Și cred că jucătorii care au venit de pe bancă au adus un plus în jocul nostru, păcat de rezultat, nu meritam să pierdem”, ne-a mărturisit tehnicianul trupei din Podgorie.

Formații:

Ineu: Merșca – Deliman, Manea, Burlă, Hulbăr – Lazea, Voștinar (55 Balaci) – Gavrilaș (55 Bogdan), Spătaru (71 Bîrdan), Florea – Ousmane (86 Balint). Rezerve neutilizate: Mureșan – Șulumberchean. Antrenor: Cristian Sculici.

Păuliș: Brutyo – E. Calancea (88 D. Don), Pleșca, Blănaru, Baraghin – Onuțan (41 Mitran) – Marc (69 G. Pop) – C. Gîlcă (69 Măgureanu), Schinteie – P. Măgulean. Rezerve neutilizate: Miclean – Benescu. Antrenor: Dinu Maghici.

Arbitri: Mircea Ardelean – Emil Arsa, Remus Naghi.

Observator AJF: Andras Mako

Mini-galerie FOTO de la ACB Ineu – Păulișana Păuliș, semnată Ciprian Petcuț

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button