Fotbal judetean

Eliminările din tabăra gazdelor au înlesnit misiunea campioanei en-titre: Șoimii Șimand – Victoria Zăbrani 2-4



Campioana județeană en-titre și-a luat rapid revanșa după eșecul intern cu Frontiera Curtici, dar deplasarea de la Șimand nu a fost deloc simplă. Dimpotrivă, dacă gazdele nu și-ar fi pierdut capul pentru două eliminări poate soarta confruntării era cu totul alta. Chiar antrenorul oaspeților, Dorel Mutică, s-a declarat impresionat de replica „șoimilor”, dar – în același  timp – nu a putut uita că a avut, din nou, absențe grele.

Practicând un pressing ridicat, șimăndanii le-au pus destule probleme celor de la Zăbrani, însă s-au cam jucat cu ocaziile, prin Malița și Sechel. E adevărat și vizitatorii puteau marca rapid, prin Sterciuc, dar juniorul crescut de UTA a reluat exact în portar din 5 metri. Totuși, talentatul junior a realizat faza ce a dus la deschiderea scorului, autor Zele cu un șut din întoarcere de la 16 metri (0-1, min. 31). Doar câteva secunde a durat bucuria „roș-albilor”, căci șimăndanii au restabilit egalitatea după o fază legată. Ujoc a învăluit în dreapta, a primit mingea de la Sechel și a pasat perfect în fața porții, de unde Varga nu putea rata.

Ultimele 6 minute ale primului act au fost pline de evenimente. Mai întâi, în minutul 39, Gherghel și-a readus echipa în avantaj, corectând cu un șut dintr-o bucată reluarea defectuasă a lui Zele. La 3 minute după, Sterciuc intervine nefericit, cu mâna, în propriul careu, dar Bogdan apără penalty-ul executat de I. Rus. Apoi, chiar înainte de ultimul fluier al reprizei, Dodu îl înjură pe arbitrul Deac și pleacă mai repede la vestiare.

În minutul 52, Sterciuc s-a revanșat pentru eroarea de la penalty și a dus tabela la 1-3, după o pătrundere în viteză pe dreapta și un șut sub transversală. 12 minute mai târziu, Șimandul și-a complicat și mai mult existența, căci nou-intratul C. Morariu a avut o intrare cu cotul asupra lui Sterciuc și a fost eliminat și el.  Doar că amfitrionii au continuat să lupte, apărarea Zăbraniului nu a prins cea mai bună zi, iar Pașcu a comis fault de 11 metri asupra lui Gheorghieș. De această dată, căpitanul Ruska nu a mai greșit pentru 2-3 (min. 78). La acest scor și 9 contra 10 (Ghergar a fost și el eliminat pentru două galbene primite în același minut – 76) , Sechel a avut o bară, pentru ca Zăbraniul să scape defintiv în câștigătoare cu 2 minute înainte de final. Atunci, un alt fost utist, Ovidiu Mandache, a pătruns din stânga și a trimis puternic sub bară. 2-4, rezultat final.

Ruska:Singurul nostru păcat este că ratăm prea mult

În ciuda eșecului, „Jany” Ruska nu are ce să le reproșeze elevilor săi. „Nu sunt supărat nici măcar pe băieții care au luat cartonașe roșii. Dodu e tânăr, a avut un moment de rătăcire, după care a început să plângă când a văzut că a fost eliminat. Intrarea lui era de portocaliu, ca să spun așa, nu am ce le reproșez arbitrilor, au condus foarte bine meciul. Singurul nostru păcat este că ratăm prea mult. Cred că am avut cel puțin 7-8 ocazii clare de gol, inclusiv un penalty ratat, dar nu suntem lucizi în fața porții. În schimb, din punct de vedere fizic am fost, zic eu, peste adversar. Și în 8 contra 10 am făcut un pressing eficient, păcat că nu l-am și concretizat pe tabelă”, spune antrenorul și căpitanul Șimandului.

Mutică: „Am fost echipa mai pragmatică”

Ca și împotriva Frontierei, Zăbrani nu a contat pe câțiva oameni importanți, Mitrea, Iova, Bier și Vasilca, la care s-a adăugat azi și Topai. „Trebuie să recunoaștem că cei de la Șimand au făcut un meci bun, cel puțin în prima repriză, când s-a jucat 11 contra 11. Au avut și ocazii importante, din fericire echipa mea a fost mai pragmatică și am intrat în avantaj la pauză. După 1-3, au mai primit și un al doilea cartonaș roșu și lucrurile au devenit puțin și mai simple. Spre final, a avut grijă Ghergar, un băiat pe care eu nu-l mai înțeleg deloc, să-i aducă din nou puțin peste noi pe cei de la Șimand cu eliminarea sa bazată pe niște nervi pe care numai el îi înțelege. De abia când am macat pentru 4-2 m-am mai liniștit în fața unui adversar pe care-l felicit pentru cum a jucat astăzi. Noi sperăm să ne recuperăm măcar o parte din jucătorii absenți, însă nu știu în ce măsură vom putea ataca primele locuri în acest an. Sunt echipe cu efective mai complete decât al nostru. Eu rămân un antrenor ambițios, asta le transmit și băieților, dar câteodată ai nevoie de mai mult pentru a te bate pentru primul loc”, susține Dorel Mutică, antrenorul Victoriei.

Formații:

Șimand: Matiș – Cl. Ujoc, I. Ruska (87 D. Ursoi), D. Morariu, R. Varga (46 C. Morariu) – Dodu, Engelhardt – Sechel, Roza, Malița (88 C. Achim) – I. Rus (56 Gheorghieș). Antrenor: Ioan Ruska

Zăbrani: N. Bogdan – Cl. Apostol, Hodan, I. Pașcu, O. Moisă – D. Crișan, Mandache – Sterciuc, Zele, Al. Poenaru (46 Cornean) – Gherghel (67 Ghergar). Antrenor: Dorel Mutică

Arbitri: Ionel Alin Deac – Sebastian Pantea, Zoltan Nagy. Observator AJF: Mircea Toderici









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button