Superliga

Dinamo pierde prima manșă a semifinalei Cupei României cu Astra și se desparte de Mulțescu! Dusan Uhrin îi preia pe „câini” cu o săptămână înainte de vizita UTA-ei





Astra și Dinamo au deschis semifinalele Cupei României, cu o întâlnire pe stadionul Marin Anastasovici, din Giurgiu. Gazdele veneau după o serie de zece meciuri fără eșec, astfel că Eugen Neagoe a fost îndreptățit să ceară victoria.

De partea cealaltă, Dinamo avea o serie de patru eșecuri consecutive și mai câștigase de pe 31 ianuarie, de la meciul de la Arad, iar Gigi Mulțescu a fost la un pas de plecare, după înfrângerea cu Academica Clinceni.

Krpic a deschis rapid scorul, în minutul 4, după o eroare a lui Kongshavn, care a fost învins cu un șut la colțul scurt. Dinamoviștii au cerut și două penalty-uri, dar Sebastian Colțescu nu a fost impresionat de căderile lui Adam Nemec și a lui Andreas Mihaiu.

Astra, cu arădeanul Albert Stahl 63 de minute pe terem, câștigă cu 1-0, iar Dinamo păstrează speranțe pentru calificarea în finala Cupei României și salvarea unui sezon dezastruos.

La finalul meciului, Gigi Mulțescu și-a anunțat demisia de la Dinamo și a precizat că nu se va răzgândi. Probabil, cel denumit „SMURD” aflase că șefii lui Dinamo se înțeleseseră deja cu Dusan Uhrin. Antrenorul ceh în vârstă de 53 de ani își va începe cel de-al doilea mandat pe banca „câinilor roșii” cu o săptămână înainte de vizita UTA-ei în „Groapă”, pentru etapa a doua a play-outului Ligii I.

Uhrin va debuta, însă, vineri, tot la Giurgiu, cu Astra, în play-out. „Am semnat așa cum ați scris, e adevărat! Am revenit pentru suporterii incredibili ai lui Dinamo. Ei m-au convins! Am venit să salvăm Dinamo și sunt convins că vom reuși”, a declarat Dușan Uhrin, în exclusivitate pentru ProSport.

În România, Dusan Uhrin le-a mai antrenat pe Poli Timișoara, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș, iar acum își începe al doilea mandat la Dinamo. Acesta a mai pregătit gruparea din „Ștefan cel Mare” în sezonul 2019-2020.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button