Fotbal judetean

Liderul Ligii a IV-a se îmbracă în roșu și negru: Unirea Sântana – ACB Ineu 3-1





De astăzi, „Turneul de desemnare  a campioanei județene” are un singură echipă cu punctaj maxim și aceasta este Unirea Sântana. La debutul pe arena din Pâncota, ce-i va fi casă în următoarea perioadă, formația în roșu și negru a avut 35 de minute magnifice, în care a rezolvat meciul cu o formație ACB Ineu foarte deconectată pe ambele faze ale jocului. Apărarea trupei lui Sculici s-a comportat foarte rău la aproape fiecare atac al gazdelor, iar în atac s-a ratat din orice poziție.

Meciul a început, practic, de la 1-0. În minutul 3, Bodea a trimis în adâncime, Deliman a respins greșit în centru și Stanciu a trimis în plasă de la marginea careului, în condițiile în care Merșca era ieșit din cadrul porții. Replica ineuană nu s-a lăsat prea mult așteptată, dar Florea a reluat peste poartă, din numai 6 metri, după așezarea lui Balaci. Minutul 21 a venit cu triplă ocazie în contul zărăndanilor. Manea a trimis cu capul în transversală, mingea a ajuns la Ousmane, care a retrimis cu capul spre poartă, dar Csurka a respins providențial de pe linia porții. La faza fixă ce a urmat, senegalezul Ousmane a mai reluat odată mingea cu capul, dar peste transversală.

Ocaziile s-au răzbunat imediat, mai precis în minutul 24. Atunci, Savin a centrat din dreapta și „Mucha” Marc și-a plasat lovitura de cap în colțul din dreapta lui Merșca. Ineuanii s-au întors rapid în atac, iar Burlă a introdus balonul în plasă, dar tușierul Mocanu a considerat că Ousmane influența faza și a semnalizat offside-ul. Balaci a nimerit și el bara, iar scenariul s-a repetat, cu gol în poarta ineuanilor. 3-0 s-a făcut în minutul 34, când Berar a făcut o cursă în dreapta, a pasat perfect pentru Stanciu, care a șutat din prima, din 15 metri și Merșca era bătut din nou. Repriza s-a încheiat cu încă o bară în contul Ineului, la șutul deviat al lui Balaci.

În repriza a doua, Sântana s-a mulțumit să stea bine pe două linii în jumătatea proprii și să-și surprindă adversarul pe contraatac. La o astfel de fază, Berar a avut golul 4 în bocanc, dar Burlă i-a furat în ultimul moment balonul. Ineul a inițiat destule atacuri, dar acestea nu au mai avut periculozitatea din prima parte. Totuși, vizitatorii aveau să modifice și ei tabela cu 16 minute înainte de final. Atunci, Peia l-a faultat în careu pe Voștinar, a și fost eliminat de pe teren pentru al doilea „galben”, iar David Florea a transformat penalty-ul. Chiar și cu forțe proaspete pe teren și în 11 contra 10, ACB-ul nu l-a mai bătut pe Csurka, ba chiar a riscat la bara din unghi închis al lui Claudiu Popa.

Roșca: „Determinați și concentrați în careul advers”

S-a terminat 3-1 și Unirea ajunge la 9 puncte din tot atâtea posibile. „Ne bucurăm pentru rezultat, dar și pentru evoluție, în special cea din prima repriză. Mă bucur că băieții au avut atitudinea corectă, au fost extrem de determinați și concentrați în careul advers. Le-am lăsat deliberat mingea mai mult adversarilor, știam că vor apărea ceva spații în apărarea lor dacă vom porni contraatacurile. Scorul putea fi și mai mare, căci am mai avut ocazii, dar, la fel de bine, am riscat și noi să primim două-trei goluri. Punctele sunt importante, deși noi nu am vorbit nimic despre baraj sau promovare la Sântana. Urmează o perioadă grea pentru noi, mai ales că Peia a fost eliminat, iar Caba a suferit o ruptură de ligamente încrucișate, avem oamenii numărați”,  a spus Mihai Roșca, antrenorul liderului.

Sculici: „Am pierdut o luptă, nu și războiul”

Ca și runda trecută, din efectivul ineuanilor au lipsit Zdrențan, Karmanoczky și D. Mâneran, toți trei titulari în prima rundă. „Într-adevăr, sunt jucători importanți pentru noi, dar nu putem pune eșecul pe seama absențelor lor. Nici măcar nu am jucat rău, ocazii au fost, doar că am ratat foarte mult și am luat goluri din nimic. Asta e, îi felicităm pe cei de la Sântana, am pierdut o luptă, dar nu și războiul. Nu căutăm vinovați, câștigăm împreună, pierdem împreună, analizele le facem în vestiar”, a punctat Cristi Sculici, antrenorul celor de la CS Ineu.

Formații:

Sântana: Csurka – Savin, Politic, Cernat, Peia – Bodea, Martin (58 Ardelean, 83 Cl. Popa) – Stanciu (75 Paven), Olteanu, D. Marc – S. Berar. Antrenor: Mihai Roșca

Ineu: Merșca – Deliman (30 Cohan), Manea, Burlă, Hulbăr – Lazea – S. Balaci (64 F. Bogdan), Florea, Spătaru (64 Voștinar), Gavrilaș (64 Balint) – Ousmane (46 Bîrdan). Antrenor: Cristian Sculici

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Silviu Mocanu, Zoltan Nagy.

Observator AJF: Andras Mako

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button