UTA Academie

Liga Elitelor: „Șepcile roșii”, bătute rău la Arad! Utiștii de la Under 17 revin pe primul loc în seria de Vest





Deloc ușoară etapa cu numărul 17 pentru echipele Academiei UTA în Liga Elitelor. Adversarii de la Universitatea Cluj ocupau locuri fruntașe înainte de vizita la Arad, respectiv locul 2 la Under 19 și locul 4 la U 17, dar „roș-albii” au prins o zi de grație și le-au umplut sacul cu 11 goluri.

Au dărâmat viceliderul la U 19: Academia UTA – U. Cluj 4-1

În întrecerea juniorilor mari, „șepcile roșii” au început bine confruntarea de pe „Motorul”, cu gol în minutul 7. La cinci minute distanță, Borcea se întinde după o minge în careul advers și este lovit de adversar. Penalty-ul este transformat de Mercioiu. În minutul 37, Borcea îl deschide bine pe Mercioiu în dreapta, iar acesta așează pentru Negoescu (foto) care, din 11 metri, cu un șut plasat, face 2-1. În minutul 40, Negoescu bate o lovitură de colț în careul mic, Borcea îi ia fața portarului și marchează din 2 metri.

În repriza a doua cei de la „U” au preluat inițiativa, dar – per total – UTA a făcut un joc defensiv bun, alegând cartea contraatacului. În câteva rânduri, oaspeții au ajuns singuri cu Roșca, dar portarul utist le-a făcut față cu brio. Pe finalul partidei Negoescu pleacă din propriul teren și face 4-1 cu un șut la colțul lung.

UTA U19: Roșca, Cleuță, Popa, Bortiș, Puta, Dănilă, Onișor, Rotea, Borcea, Mercioiu, Negoescu. Au mai jucat: Andrieș (83), Cira (89), Domide (89), Monea (89). Rezerve: Tirian, Maxim, Irimia. Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Alexandru Țamboi.

Scor de tenis încă din prima parte: Academia UTA U17 – U. Cluj 7-1

La U17, utiștii au tranșat partida cu „șepcile roșii“ încă din prima repriză, marcând nu mai puțin de șase goluri. În minutul 10 Sarkozi (foto) bate un corner la colțul scurt, Pășcălău prelungește cu capul pe spate, iar Mihai împinge mingea în poartă din jumătate de metru. Trei minute mai târziu, același Sarkozi centrează în fața porții, de pe dreapta, iar Mihai, cu latul, face dubla. În minutul 31, Pop recuperează o minge în careul advers, Sarkozi recentrează pentru Șerengău, dar cel care înscrie este Nagy. La scurt timp, Nagy insistă pentru o minge în careu și reușește dubla. Sarkozi ar putea câștiga cu ușurință titlul de „pasatorul meciului“, căci în minutul 42 mai trimite o centrare bună în careu, iar Pop face 5-0. Înainte ca arbitrul să fluiere finalul reprizei, Șerengău, de pe linia de aut, retrimite în spate, iar Nagy face 6-0.

În partea a doua își face simțită prezența pe lista marcatorilor și Pășcălău, în minutul 77. Cinci minute mai târziu oaspeții marchează golul de onoare în urma unui contraatac, cu un șut frumos în diagonală, așa că tabela s-a oprit la scorul de 7-1.

UTA U17: Blaga, Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea, Bulza, Șerengău, Mihai, Pop, Nagy, Pășcălău. Au mai jucat: Opriș (46), Mare (68), Manoilă (68), Varga (68), Buzgău (75). Rezerve: Tirian, Boiț, Botoroagă, Babiciu. Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boros.

În urma acestei victorii, coroborată cu meciul nul dintre AFK Csikszereda  și U Craiova, UTA revine pe prima poziție a clasamentului Ligii Elitelor U17, Seria de Vest, la egalitate oltenii și la două puncte distanță de ciucani.

Săptămâna viitoare, juniorii din Elite U19 și U17 au deplasare pe terenul celor de la Știința Craiova.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button