Fotbal judetean

Thriller în Podgorie: Păulișana Păuliș – ACS Socodor 3-3





Păulișul și Socodorul au oferit cel mai spectaculos meci al debutului de sezon în Liga 4-a Arad. Gazdele au condus cu 3-0 după 22 de minute, dar formația de lângă graniță a avut forța să revină pe tabelă în repriza a doua și chiar să forțeze mai mult victoria.

Vizitatorii nu înțeles nimic în debutul meciului. După 8 minute, Narcis Marc l-a învins pentru prima oară pe Vaida cu un șut dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta, ce s-a dus la rădăcina barei. La primul său meci pentru Păuliș, Adrian Piț a făcut 2-0 după alte zece minute cu un șut de la marginea careului. Soarta meciului părea pecetluită în minutul 22, când Don a pătruns pe stânga, a pasat pe jos și Măgurean a reluat inspirat de la colțul scurt pentru prima sa reușită în Liga 4-a. Au fost și situații de 4-0 pentru trupa din Podgorie, după care Socodorul a pus stăpânire pe joc.

În special în partea a doua, elevii lui Tibi Darasz și-au dominat clar adversarul, iar golurile au vebit ca o consecință firească. 3-1 a făcut ex. beleanul Purtan, care a trimis sub bară mingea lucrată pentru el de Șulea și Faur. Era minutul 57 și situația nu devenea alarmantă pentru buturile lui Brutyo doar că Socodorul a insistat și în minutul 77, juniorul Moldovan a prins un trasor perfect din colțul careului de 16 metri pentru 2-3. Revenirea celor de la Socodor a fost completată cu 6 minute înainte de final. A fot rândul lui Șulea să înscrie dintr-o poziție și mai grea, 20 de metri lateral dreapta, mingea ducându-se în plasa laterală, la colțul lung. Pe final, Brutyo a fost la locul potrivit la finalizarea din apropiere a lui Mako, după care Șulea a trimis cu exteriorul pe lângă.

Iancu: „Pentru astfel de meciuri ne-am întors pe gazon”

Păulișul rămâne fără victorie în prezenta ediție de campionat și un singur punct în clasament. Recent, clubul s-a despărțit de frații Gâlcă și Pop, dar i-a încorporat pe experimentații Piț și Casian Maghici. „Sunt decizii ce țin de bucătăria internă, nu doresc să intru în amănunte. Echipa rămâne unită și valoroasă, iar astăzi am fost aproape de prima victorie. Se dovedește că fotbalul e imprevizibil și la 3-0, până la urmă e și meritul celor de la Socodor care nu s-au dat bătuți. Chiar au făcut o repriză bună, a fost un meci cu adevărat spectaculos, pentru astfel de partide ne doream să jucăm din nou fotbal. Avem și puțin ghinion, căci ne lipsesc trei oameni importanți în apărare, Suciu, Pleșca și Onuțan, au fost trei meciuri ciudate pentru noi. La Ineu nu meritam să pierdem, cu Sântana iarăși a fost pe muchie de cuțit, cu penalty ratat, asta e, sper să ne revenim în etapele ce vin”, spune Florentin Iancu, președintele Păulișanei.

Șulea: „Cred că avem cea mai bună echipă din Liga 4-a”

Cristi Șulea a fost, poate, cel mai bun jucător al oaspeților. A început meciul ca fundaș dreapta, după care a trecut la mijloc în aceeași bandă. De acolo a centrat la faza primului gol și a marcat pentru 3-3. „Am început foarte rău meciul, practic nici nu am intrat pe teren. Am început și noi să jucăm după vreo jumătate de oră, iar în repriza a doua cred că am fost doar noi pe teren. Am obținut o egalare pe deplin meritată și chiar putea bate în prelungiri. Asta e, rămânem optimiști, eu zic că aveam cea mai bună echipă din Liga 4-a și o vom demonstra și în meciurile cu Sântana și Ineu, de săptămâna viitoare”, susține Șulea.

Formații:

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, C. Maghici, Blănaru, Baraghin (Hrîncescu 75) – D. Don (Ad. Popa 52), Schinteie – N. Marc, Piț, Măgureanu – Măgulean (Grigorean 75). Antrenor: Dinu Maghici

Socodor: Vaida – Șulea, Gherheș, Țoca, Miclea – Dema (Bibarț 73), Turcuș – Moldovan, Pirtea, Purtan (Rafila 82) – Faur (Mako 89). Antrenor:  Tiberiu Darasz

Arbitri: Tudor Jurcă – Florin Vesa, Zoltan Nagy

Observator AJF: Corneliu Tiulea









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button