UTA Arad

A 76-a aniversare a UTA-ei, sub semnul figurii marcante a lui Nicolae Dumitrescu





În fiecare an, ziua de 18 aprilie e încercuită cu roșu în calendarul utist. E data la care, în anul 1945, baronul Francisc Neuman crea ceea ce avea să devină cea mai frumoasă poveste a Aradului.

Clubul UTA marchează aniversarea din acest an printr-un omagiu adus unui utist de al cărui nume se leagă absolut toate marile performanțe ale Bătrânei noastre Doamne. Se împlinește, în 2021, exact un secol de când se năștea Nicolae Dumitrescu.

De patru ori a fost campion cu UTA ca fotbalist, iar ultimele două titluri le-a cucerit din postura de conducător al băncii tehnice. Tot el era antrenorul acelei generații formidabile care a semnat momentele Feyenoord și primăvara europeană din 1972.

Povestea vieții sale, reconstituită chiar din însemnările și fotografiile lui „Coco”, păstrate cu grijă de familia sa. Începând de duminică, 18 aprilie, la fan-shop-ul de la Arena Francisc Neuman, puteți găsi cartea ”Coco Dumitrescu, pentru totdeauna în inima Bătrânei Doamne”, scrisă de Radu Romanescu. De luni e disponibilă și la sediul clubului, din Calea Victoriei nr. 20, dar și on-line, la www.1945.ro.

Totodată, clubul UTA anunță că începând de azi tribuna I a Arenei Francisc Neuman va purta numele lui Coco Dumitrescu.

La mulți ani, UTA! La mulți ani, utiști!

8 comentarii

  1. Actualei echipe – de la antrenor si jucatori la staff – îi doresc La Multi Ani… in Liga I. Un gand pios, plin de recunostinta, pentru toti aceia disparuti, care, de la infiintarea clubului, au asudat, pe teren sau in birou, pentru ca tricourile in alb si rosu sa insemne noblete de spirit sportiv, cum rar mai gasesti in orizontul romanesc. Hai, UTA! Stim toti sustinatorii ca putem avea incredere in tine!
    Tuturor aradenilor, numai bine, sa-i vad cat mai numerosi in tribunele noului stadion. Servus!

    0
    0
  2. LA MULTI ANI UTA ! L-AM AVUT PE PETCHOWSKY,PE CHIVU, PE METSCAS, PE BROSZOWSKY, PE DOMIDE, PE BIRO, PE SIMA, PE PETESCU,PE AXENTE, PE GORNEA, PE IORGULESCU, PE JIVAN, PE LERETER, PE FARMATI, PE KUKLA, PE POSZONYI, PE FLORIAN DUMITRESCU, PE CORAS, PE CURA,tISZA, LEAC, PE GIURGIU, PE SCHEPP, PE KUN II ATTILA, PE TARLEA, PE NEGRAU, PE LOVAS,PE LUCACI, PE BOGDAN MARA, PE CHIRITA, SI CHIAR PE GHIUSSY BALINT,ACTUALUL ANTRENOR, SI PE MULTI ALTII.TOTI AU PUS UMARUL LA LUPTA UT-EI PENTRU REZULTATE SEMNIFICATIVE.
    SA MA SCUZE CEILALTI PE CARE NU I-AM MENTIONAT !

    0
    0
  3. La mulți ani UTA! În câteva cuvinte e greu de spus multe și frumoase despre echipă. Frumos gestul ca numele lui Coco Dumitrescu să fie dat tribunei I Ma mândresc că sunt suporter UTA. Abia aștept să văd din nou stadionul plin și frumoasa galerie să ducă echipa din victorie în victorie!

    0
    0
  4. La Multi Ani UTA !!! Sa ramii pe veci in prima liga !!! Sa te vedem in cupele europene incepind cu noul campionat !!!

    0
    0
  5. Coco Dumitrescu, antrenorul Emerit sub bagheta caruia numele UTA si ARAD a devenit cunoscut si temut pe toate stadioanele de fotbal din Europa.

    Sa ne amintim de acele echipe care au evoluat pe acest stadion de-a lungul timpului Feyenoord Rotterdam, Vitoria Setubal, Austria Salzburg, Tottenham Hotspur Londra, Steau Rosie Belgrad, IFK Norrkoping, Zagłębie Wałbrzych.

    Coco Dumitrescu si UTA s-au luptat de la egal la egal cu toate aceste echipe puternice ale Europei incepind cu anii 1970. Cu unele dintre ele am iesit victoriosi cu altele a trebuit sa ne recunoastem invinsi, insa amintirile acelori ani de glorie fotbalistica, atmosfera, emulatia, entuziasmul, mindria pe care aceste meciuri le-au generat in Arad si in intreaga Romanie nu pot fi descrise in cuvinte dar ramin in istoria si palmaresul de aur al acestui club glorios.

    Numele antrenorului Coco Dumitrescu v-a ramine pentru totdeauna inscris cu litere de aur in istoria si palmaresul clubului UTA si iata ca de-acum incolo, in memoria si recunoastinta muncii depuse si a meritelor sale sportive la acest club, Tribuna Oficiala a Stadionului Francisc Neumann ii v-a purta pentru totdeauna cu Mare Onoare numele.

    0
    0
  6. M-am nascut si am trait sub …”zodia UTA”. Infectat…cu microbul asta alb rosu,…de la tatal meu, am iubit mereu UTA si am ramas cu ea in suflet…cit traiesc (…si probabil ..si dupa). Am trait in tinerete clipe de neuitat. L-am cunoscut personal, pe Coco Dumitrescu , dar si pe Z Farmati ( si alte mari figuri ale gloriei utiste), i-am iubit, efectiv, pe cei din generatia lui Gigi Domide, m-am bucurat si m-am intristat alaturi de UTA. Stiu, noi oamenii sintem muritori, dar ce am construit…ramane. UTA va ramane si va duce peste ani gloria orasului, dar si iubirea neconditionata a suporterilor ei ( mai vechi…sau mai noi).
    LA MULTI ANI U T A !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button