Fotbal judetean

„Specialitatea Avrămuțiu” pentru un loc secund înainte de derby: Unirea Sântana – Frontiera Curtici 1-2





O singură echipă a rămas neînvinsă în prezenta ediție a Ligii a 4-a și ea e Frontiera Curtici. Mai mult, „grănicerii” se impun pe un teren dificil, la Pâncota, celor de la Unirea Sântana, echipă care, în urmă cu o săptămână, era liderul campionatului. În absențele atacanților Brândușe sau Mihai, eroul trupei lui Anca a fost fostul utist, Remus Avrămuțiu, care a ocupat o poziție ceva mai ofensivă în teren astăzi.

Ritmul partidei a fost bun din start, iar reușita de 0-1 a pus și mai mult gaz pe foc. În minutul 14, puternicii fundași ai gazdelor au uitat de Nichi Coșa în careu, iar fostul coleg cu Man și Petre la Atletico a înscris cu capul din centrarea lui Vereș. Revenit după suspendare, căpitanul Peia a avut o incursiune pe partea lui Morar, dar a țintit doar bara, dar nici Marc nu a putut profita de găurile din partea dreaptă a defensivei oaspete.

Actul secund s-a reluat de la scorul de 0-1 și cu Vlăduț Stanciu, pe teren, deși golgheterul campionatului suferise o accidentare destul de urâtă la Sântana. Și chiar Stanciu a obținut penalty-ul din care a egalat Berar, după  care a strâns din dinți să termine pe teren meciul.  Era minutul 56 și jocul era deschis oricărui rezultat, cu atât mai mult cu cât oaspeții i-au mai pierdut pentru accidentări și pe Vereș și Varga. Sântana chiar a părut stăpână pe situație, când Remus Avrămuțiu a croșetat doi adversari și a prins un șut curat în vinclu de la 20 de metri. „Nici nu te poți supăra când vezi așa ceva”, recunoștea „Ole” Roșca la finalul partidei. Și, totuși, echipa sa putea evita înfrângerea dacă Claudiu Popa nu ar fi lovit a doua bară pentru echipa sa cu 4 minute înainte de final.

Roșca: „Un singur regret, rezultatul”

Așadar, Unirea pierde al doilea joc într-o săptămână, după 1-3 la Socodor și cade până pe locul 3 în clasament. „Un singur regret avem astăzi, rezultatul. În schimb, eu zic că timp de 70 de minute am fost echipa ce a propus mai mult fotbal, a avut și ocazii, bare și am fi meritat să mai marcăm. Până la urmă, diferența a făcut-o execuția specială a lui Avrămuțiu, nici nu te poți supăra când vezi așa ceva. Altfel, era clar că o să avem și probleme de ordin fizic, Martin s-a cerut afară, Bodea sau Stanciu nu mai puteau nici ei, dar toate echipele, se vede, se chinuie din acest punct de vedere. Jucând din trei în trei zile, organismul are nevoie de odihnă, recuperare, dar jucătorii noștri se duc la muncă a doua zi după meciuri”, a spus Mihai Roșca, antrenorul „roș-negrilor”, care l-a debutat în Liga a 4-a pe portarul Denis Vincze (18 ani). De alfel, Sântana a mai avut alți patru juniori din propria pepinieră, Politic, Marc, Oltean și Ardelean, plus Stanciu (22 de ani).

Grec: „Chiar aveam nevoie de o execuție a lui Remus Avrămuțiu”

Frontiera Curtici devine a doua forță a campionatului chiar înainte de a găzdui liderul din Ineu. „În condițiile în care am avut foarte mulți jucători accidentați, ba am mai și pierdut doi pe parcursul meciului, era clar că vom avea nevoie și de puțină șansă să câștigăm astăzi, în fața unei echipe bune. Trebuie să recunoaștem că Sântana a fost din punct de vedere fizic peste noi, și-a creat și destule ocazii, dar noi l-am avut pe Remus Avrămuțiu. El a mai reușit astfel de execuții și în trecut, dar astăzi chiar aveam nevoie de așa ceva. Suntem puțin îngrijorați din pricina atâtor accidentări, ne așteptam ca ele să apară de abia pe finalul campionatului, nu acum. E clar că ritmul meciurilor e prea mare, iar noi trecem de la Sântana la Ineu, adică de la fostul la actualul lider. Dar, vom strânge cumva rândurile și vom încerca să câștigăm și miercuri”, a punctat Sorin Grec, președintele Frontierei.

Formații:

Sântana: Vincze – Savin, Politic, Cernat, Peia – Bodea, Martin (73 Ardelean) – Marc, Olteanu (46 Stanciu), S. Berar – Cl. Popa (79 Paven). Antrenor: Ole Roșca.

Curtici: Mucha – Morar, Calvin, Gligor, Vereș (50 Abrudan) – R. Varga (40 Hanc), Coșa – Ciupuligă (68 Vărădean), Avrămuțiu, Chiș (78 Buzgău) –  Huțanu. Antrenor: Radu Anca.

Arbitri: Dorinel Herțeg – Florin Vesa, Remus Naghi

Observator: Corneliu Tiulea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button