UTA Arad

Nou-promovatele FC Argeș și UTA lucrează la ecuația salvării de la retrogradare, Balint vrea reacția pe care Prepeliță a avut-o deja: „Determinați, lucizi și inteligenți”





Chiar dacă au făcut un sezon pozitiv la revenirea, după 12 ani în Liga I, FC Argeș și UTA au rămas să se bată pentru salvarea de la retrogradare. Nou-promovatele nu stau rău nici în play-out, piteștenii – pe locul 3, cu 24 de puncte, iar arădenii pe 2, cu 25, însă ambele tabere sunt conștiente că nu pot răsufla încă ușurate. Combatantele au stări de spirit diferite înainte jocul de mâine seară. „Alb-violeții” tocmai au obținut primul lor succes din play-out, 1-0 pe terenul Astrei, în timp ce „roș-albii” au pierdut în premieră, cu același scor, chiar la Arad cu Hermannstadt, fosta „lanternă roșie” a campionatului. Piteștenii au și ascendentul moral al celor 4 puncte câștigate în compania trupei de pe Mureș, cele de la Arad chiar într-o manieră ce-ți taie respirația. UTA a marcat în minutul 86, prin Roger, dar până în minutul 90 FC Argeș conducea deja cu 2-1, după reușitele semnate Palic și Deslandes. În tur, pe „Nicolae Dobrin”, Malele a înscris primul său gol în Liga 1 (ulterior au mai urmat alte 14), anulând euro-golul lui Bustea pentru un 1-1 final.

Prepeliță: „UTA a făcut meciuri bune, mai ales în deplasare”

Chiar dacă a pornit de pe ultimul loc în returul Ligii I, FC Argeș a fost mai aproape de play-off decât „Bătrâna Doamnă”, care era a 9-a în scurta pauză de iarnă. Cuplul de antrenori Andrei Prepeliță – Mihai Ianovschi a avut principalul merit și tot el e destinat să găsească drumul spre salvare. „Se joacă din trei în trei zile şi nu avem prea mult timp la dispoziţie pentru acest meci. Gândul nostru este să recuperăm jucătorii din punct de vedere fizic. Sper să fim bine la ora partidei. Pregătim meciul doar la victorie. După primele două etape din play-out în care jocul a fost bun, dominasem adversarii, dar nu câştigasem multe puncte, sâmbătă am reuşit să obţinem prima victorie din acest play-out. Echipa a reacţionat bine după înfrângerea cu Chindia. Meciul de la Astra era foarte important pentru moral, iar acum trebuie să legăm o serie bună de rezultate şi să ne îndeplinim obiectivul. UTA este o echipă bună a campionatului, a făcut meciuri bune, mai ales în deplasare. Au jucători individuali buni, dar şi un antrenor tânăr care a demonstrat că este bun. Ne va aştepta un meci greu, aşa cum au fost toate de până acum. Nu putem spune dinainte că avem asigurate trei puncte, indiferent de adversarul pe care îl vom întâlni. Trebuie să fim concentraţi şi să dăm totul pe teren pentru a câştiga. Campionatul se joacă până în ultima etapă. Clasamentul este foarte strâns şi trebuie să abordăm cu seriozitate toate meciurile” a spus Andrei Prepeliţă înaintea vizitei celor de la UTA.

Balint, avizat de valoarea lui Malele: „Este principalul pericol, dar , dar trebuie să reacționăm ca echipă pe toate fazele jocului”

Dacă piteștenii au avut reacție la remiza cu Iașiul și eșecul cu Chindia, „Bătrâna Doamnă” e pus în aceeași situație după înfrângerea cu Hermannstadt. „Suntem înaintea unui meci foarte important din acest play-out. Ne deplasăm la FC Argeș, echipă revelație dacă îmi permiteți acest termen. Cel puțin în această primăvară a avut un parcurs remarcabil. Au schimbat antrenorul, au rămas același nucleu de jucători și au în componență un atacant care și-a demonstrat valoarea. Vorbesc despre Malele, un  fotbalist râvnit de multe echipe importante din țară, dar e și ținta unui posibil transfer inclusiv în străinătate. Bineînțeles, este principalul pericol pentru noi, dar trebuie să reacționăm ca echipă pe toate fazele jocului, nu doar cea defensivă, după înfrângerea cu Hermannsadt. A fost un meci pe care trebuie să-l uităm foarte repede și nu putem să îl facem uitat decât printr-o prestație și o evoluție bună care să ne aducă și un rezultat pozitiv la Pitești. În primult rând, trebuie să ne revenim în ceea ce privește determinarea și acea dorință de a obține puncte. Sper că băieții vor reveni la acel nivel ce ne-a făcut să avem succesiunea aceea de patru meciuri cu 10 puncte fără gol primit înainte de înfrângerea din etapa trecută. Avem acest potențial, eu am încredere în toată lumea din vestiar și am încredere că putem să evoluăm bine și să venim cu un rezultat pe măsură. Bineînțeles, mergem acolo cu scopul de a obține trei puncte, dar suntem conștienți și de forma adversarului. FC Argeș e o echipă într-o formă bună,  sunt pe un fond de moral, de încredere și atunci trebuie și noi să ne ridicăm la nivelul lor din toate punctele de vedere”, a spus Laszlo Balint.

„Să fim lucizi și inteligenți, setea de revanșă ne-ar putea întuneca un pic judecata”

În vara trecută, arădenii s-au întors cu amintiri plăcute din Trivale, unde au sărbătorit promovarea în Liga I alături de piteșteni, dar au și obținut un punct în Liga 1. Totuși, cel mai proaspăt episod cu „alb-violeții” se leagă de eșcul rocambolesc din iarnă. „Nu se pune problema de sete de revanșă, am spus treaba asta și înaintea meciului de la Astra. Rămânem focusați pe ceea ce avem de făcut ca să nu se mai picăm în această plasă a setei de revanșă, care ne poate întunecă un pic judecata. Trebuie să fim foarte lucizi, foarte inteligenți și foarte aplicați pe sarcinile noastre. Fecare pe postul lui, bineînțeles, eu ca antrenor și jucătorii la ce au de făcut pe teren. Este meci important, cred că trebuie să fim eficienți. Important este să știm să gestionăm momentele psihologice ale ale partidei. E adevărat că n-am pierdut la Pitești în turul campionatului, e adevărat că am reușit promovarea și din acest punct de vedere avem amintiri foarte frumoase cu acel val de energie pozitivă ce a fost la finalul meciului decisiv dar asta nu ne încălzește cu nimic. Trebuie să trăim în realitatea momentului, trebuie să știm foarte clar ce avem de făcut marți seara ca să fim eficienți, ca să putem să blocăm punctele forte ale adversarului și să luptăm cu armele noastre pentru a ne întoarce cu toate punctele de acolo”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

„Închizătorul” de Lucas și atacantul Mediop sunt incerți în tabăra gazdelor de mâine seeară, în timp ce utiștii nu vor conta pe Tomozei, Benga și Isac. Cele două formații au strâns împreună 8 titluri de campioană, două piteștenii și șase arădenii.

Formații probabile:

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Maric, Mușat – I. Șerban, Meza Colli – Grecu, Palic, C. Dumitru – Malele

UTA: Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyaov – Albu, Vrobjovas – Miculescu, Roger, Bustea – Petre.

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Alexandru Cerei (Cluj), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare).

Observator FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea).

Observator LPF: Constantin Stătescu (București).

 









9 comentarii

  1. Chiar dacă am fost supărat îmi doresc ca echipa mea miine sa joace
    la Pitești un fotbal de calitate unde să câștige pt a avea o liniște în etapele ce urmează…..tuturor din delegație le doresc succes …forța UTA

    0
    0
  2. Sper ca formația probabilă a UTA-ei, să nu fie și cea oficială!
    Păcat că Isac și Benga nu sunt refăcuți.
    Aș începe cu Melinte, Voinea, Buhăcianu și Petre printre titulari, deoarece trebuie să li se dea încredere și probabil ar fi mai rapizi și eficienți decât alții care dezamăgesc.
    Pe când niște scheme de joc eficiente care să ne bucure „ochiul”?
    Forza UTA!

    0
    0
  3. FC Arges – se apara bine, cunoste faza de constructie si are atacanti care marcheaza
    UTA – se apara bine, nu stie sa construiasca si are atacanti care nu prea marcheaza.
    Cu dorinta si daruire nu castigi meciuri.
    Si un egal ar fi bun.

    0
    0
  4. Argesul a promovat ca si o oferta ieftina,din greseala,de nu le-a venit a crede,HORA(nu elefantul nostru) natiunii…Le-a fost frica,apoi au stat,au gandit,au pierdut la rand crezuti retrogradati,….In primele etape erau condamnati pe departe…Apoi au schimbat ceva,total…Prepelita,si mai ales Ianovschi,au schimbat fata Argesului,proptiti de catre cel mai puternic sponsor,Energie pe ROMANIA…Asta lipseste UTA-ei…Acel localnic aradean,pe care nu il mai nominalizam..Nu…Nu este nici Primaria,nici Verbita,DEY,Automotive,etc…..Ar fi dl Valer Blidar….Acolo s-ar putea discuta oarece,pe plan local….Dar acestia nu vor niste mercenari cu salarii mari,pe niste contra-performate,din pacate asta este realitatea…
    Nimeni nu doreste revolutie la UTA,dar asta este…Nu vreau Bergodi,sau ce se mai vehiculeaza,dar nici nu mai merge aceasta abureala,fara nici o idee de joc trista….Se termina campionatul si nu exista nici un principiu clar de abordare….Nu ai o logica de joc,o idee….Totul este haotic,la nimereala….Nu abordezi joc consecutiv,la fel….Pffff….Din aceasta cauza spun ca Balint,este total depasit de situatie…Trebuie un cutremur….Convine sau nu….Prea se bazeaza pe ceea primeste pe tava….Nu gestioneaza ceea ce are….Sa termine cu pretentiile….
    A primit tot ceea ce a dorit,era gata sa rateze promovarea,iar acum,suntem latrai lui…..Noi,cei care l-am sustinut neconditionat…Acum ne numeste LATRAI….OK…Ma mandresc sa fiu Latrau….
    Mister Balint,nu ma deranjeaza ca ma jignesti….o duc….Tu ce esti???
    Stii care este norocul tau si cu elefantii tai,faptul ca nu am fost pe stadion!!!!Hai sa ramanem la asta,la atat….Lasa-ne pe noi suporterii…Ne vine randul….Nu doresc sa te jignesc,sub nici o forma…..Fa-ti bagajele si succes!Nu stiu cine ar prelua,dar DRUM BUN…..Banii sunt ultimii….

    0
    0
  5. ,,2″ pauză,,X” final pentru că,,balonul e rotund” și,,am plătit tribut lipsei de concentrare de pe finalul meciului” :)))

    0
    0
    1. Florin, UTA pierde nu te
      dezamagii ! Argesul e prea puternica pt UTA. Parcă îl văd pe Balint la sfârșitul meciului :,jucăm din trei în trei zile ,oboseală,tonusul ,spiritul de luptă bla bla bla…

      0
      0
  6. Chiar ma intrebam ce solutie vom gasi pentru atac si varianta era cu Bustea pe banda. O singura schimbare as face in atac, Buhaceanu sau Voinea in locul lui Petre.

    0
    0
  7. FC ARGES – UTA este un meci de traditie.Pe vremea cind juca Mara, la UTA, am mers ,…ultima oara. la Pitesti, cu masina, atunci…am batut cu 1-0. FC ARGES, ca si UTA , a fost Campioana. Deci este un meci …cu pretentii. UTA, cea de azi, joaca mai bine afara, in sensul ca impotenta jocului sau de pase nu este atata de vizibila, se joaca pe contraatac rapid. Aici…este „o paine de mancat”, apararea lor , cam iese la joc si nu este prea precisa. Pragmatic vorbind, azi FC ARGES imi pare usor favorita, pentru mine jocul de la Pitesti este… 45% pentru 1, 30% pentru X, si 25% pentru 2. Se poate intampla…orisice, sansa poate juca un rol important, la fel si…fluierasul. Nu vad cum Balint ar mai putea schimba „stilul de joc”, ( nu cred ca stie si nici ca vrea),..problema este sa tina apararea. Nu mi-a trecut supararea dupa „prestatia” cu Sibiul, dar avantajul la fotbal este ca, un meci urmator bun, sterge impresiile proaste mai vechi. O victorie ar fi „AUR curat”, dar nu o cred realizabila, poate un egal. Cam asaceva astept, nu neaparat sa batem …dar sa jucam si noi ceva. Multe nu se pot schimba in jocul UTA-ei, daca joaca Petre si Miculescu, din nou Buhacianu sta, si cred ca Balint l-a cam „distrus”, pentru mine el fiind atacantul cu cele mai multe calitati. Despre Petre, mi-e clar…e fara realizari, nu mai am sperante cu el, nici volitiv nu sta bine. Vad ca nici Rusu nu e in primii 11, o fi obosit baiatul, in rest de la Albu nu prea mai astept realizari, mi-ar fi placut Isac in locul lui. Dar la UTA cind unul „pica ” greu se mai reface, cam la fel e si cu Tomozei ” cel de sticla”, cu Benga. Ma bucura reintrarea lui Iacob, totusi…peste Balauru, ca valoare. Cheia meciului sta in stoperii Aradului, daca nu vor gresi sint ceva sanse. La fel , in ofensiva conteaza cin letonul si brazilianul joaca bine, La UTA…..esentialul este sa nu ia repede gol. Deci….HAI U T A !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button