UTA Arad

Amintiri plăcute cu Chindia pe „Francisc Neuman”, dar ele trebuie cuantificate în punctele liniștii! Balint: „În mintea noastră să predomine eficiența!”





În sezonul regular, UTA nu a câștigat maximum de puncte în compania niciuneia dintre partenerele de întrecere. În schimb, Chindia Târgoviște este una dintre cele patru formații (alături de Voluntari, Clinceni și Botoșani) cărora arădenii le-au luat 4 puncte și una dintre cele două pe care le-a bătut pe teren propriu. Dacă Sepsi nu ar fi venit puțin relaxată pe „Francisc Neuman”, cu obiectivul stagional îndeplinit (calificarea în play-off), trupa lui Emil Săndoi ar fi rămas singura care ar fi plecat cu mâna goală de la Arad.

„Meci greu într-un moment dificil, pe care am fi dorit să îl evităm”

Postura nu le-a picat tocmai bine dâmbovițenilor, cu atât mai mult cu cât s-au bătut pentru play-off până în ultima etapă. Nu au reușit să ajungă acolo, dar și-au văzut de treabă în play-out, unde au pus deja la păstrare 10 puncte din 12 posibile. Doar matematica nu-i salvează încă 100% pe târgovișteni, dar e clar că aceștia vor evolua și la anul în elită. Acum, rămâne de văzut dacă „Bătrâna Doamnă” poate profita de faptul că miza nu este atât de mare pentru partenerul de întrecere de sâmbătă (ora 15), care a și avut cu aproape o zi în minus să-și pregătească lunga deplasare pe Mureș, după 0-0 cu Astra, la Buzău. „Înfruntăm Chindia, liderul acestui play-out,  o echipă aflată într-o formă foarte bună. Au reușit să adune zece puncte în ultimele patru meciuri fără să primească gol, o echipă solidă ce merge pe un nucleu foarte bine stabilit și foarte bine structurat de destul de multă vreme. În plus, au și un antrenor experimentat la acest nivel. Cu siguranță, ne așteaptă un meci greu, mai ales că suntem într-un moment dificil, pe care am fi dorit să îl evităm, dar pe care trebuie să gestionăm ca atare. Scopul nostru este să încercăm să scoatem maximum posibil inclusiv din acest meci și până la finalul play-outului să facem numărul de puncte necesar pentru a menține echipa în prima ligă”, a spus Laszlo Balint.

„Chindia are un stil destul de pragmatic și eficient”

Antrenorul arădenilor e pus în gardă în special de soliditatea arătată în defensivă de elevii lui Emil Săndoi, dar și de forma sportivă a majorității fotbaliștilor. „Chindia are un stil destul de pragmatic și eficient. Spuneam, se bazează pe organizare defensivă foarte bună, este o echipă compactă, formată din jucători disciplinați, foarte dispuși la efort. Iar micul nostru ascendent moral, dat de faptul că în sezonul regular am reușit să câștigăm patru puncte în compania Chindiei, cred că se anulează ținând cont de forma sportivă a celor din Târgoviște. Vin la Arad pe un fond de moral și de încredere foarte bun, iar noi trebuie să fim din nou la un nivel bun ca să reușim să câștigăm acest meci. Știm foarte bine armele adversarului, cu ce ne vom confrunta în momentul în care vom intra pe teren. Cifrele Instat din ambele meciuri cu Chindia au arătat că am dominat și în tur și în retur, dar nu este elocvent acest lucru. Statisticile au fost de partea noastră și la Pitești și am pierdut cu 4-1. Așadar, ne lovim de acest paradox în fotbal, așa – până la urmă – cred că trebuie să predomine în mintea noastră eficiența”, a adăugat Balint.

„Florea și  Popa într-un sistem cumva consacrat”

Dacă defensiva Chindiei ia foarte greu gol, Daniel Florea, golghtereul play-outului cu 4 reușite, e cel care eficientizează prestația colegilor săi. „Florea joacă împreună cu Popa într-un sistem cumva consacrat, cel puțin pentru acest sezon, pentru cei de la Chindia. Noi trebuie să fim foarte atenți la modul lor de a acționa, pentru că sunt atacanți foarte eficienți. Nu le trebuie multe ocazii ca să marcheze, majoritatea meciurilor sunt echilibrate și detaliile acestea mici fac diferența. Adică modul în care un atacant reușește să speculeze orice greșeală a adversarului, fiind cât se poate de eficient și de pragmatic în fața porții. Florea este un atacant bun în prima ligă, demonstrează asta, cel puțin în ultima perioadă, că aduce puncte importante pentru Chindia. Ne gândim la el ca la un adversar, în schimb ce avem noi în propria curte trebuie gestionat în așa fel încât să îi aducem un nivel bun, să fie și eficienți pentru UTA”, a mai spus Balint despre fostul vârf al UTA-ei în sezonul 2017-2018.

Celea întoarce armele împotriva fostei sale echipe:Sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte”

Și fundașul Daniel Celea a fost în curtea UTA-ei în prima parte a sezonului 2016-2017, dar a plecat la revenirea din cantonamentul din Spania a echipei antrenată de Laurențiu Roșu. „Lucrăm foarte mult partea defensivă. Fiecare știe ce are de făcut. Alergăm unul pentru celălalt, de aceea avem rezultate foarte bune și primim foarte greu gol. Trebuie să ne gândim sus, iar lucrul acesta să ne motiveze. Mergem foarte încrezători la Arad, va fi o deplasare lungă din care sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a spus fundașul central  de 25 de ani înainte de jocul cu UTA.

Emil Săndoi s-a plâns de programul încărcat al echipei sale înainte de vizita la Arad. „Sunt nemulțumit total de programul pe care îl avem în continuare. Vom juca din trei în trei zile. Este infernal, programul acesta nu îl au decât echipele din Premier League care ajung foarte sus în cupele europene”, a spus fostul internațional, care și-a condus echipa de pe margine miercuri, la orele amiezii, contra Astrei.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu, Roger, D. Rusu – Hora

Chindia: Aioani – Căpușă, Celea, Iacob, C. Dinu – Neguț, Rață, M. Dulca, Dumitrașcu – D. Popa, D. Florea

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Mihai Marica (Bistriţa), Alexandru Vodă (Alba Iulia – Alba). Rezervă: Florin Marcu (Oradea)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator LPF: Marian Ivan (Brașov)

10 comentarii

  1. Foarte greu meciul cu Chindia !!! UTA., baietii daca nu alearga de rup pamantul pe tere sa dea ce este mai bun din ei, UTA. o sa aiba probleme cu jucatorii Chindiei ,o echipa care se apara extraordiar de bine neluand in 4 meciuri disputate niciun gol primit si foarte periculosi pe contraatac, Florea, Daniel Popa, Negut si Dumitrascu !!! Deci atentie baietii ,jucati cu o echipa foarte ambitioasa si daca nu puneti osul la treaba nu o sa fie bine . Eu sper si am mare incredere ca, ve-ti reusi sa luati cele 3 puncte atat de necesare !!! VA UREZ SUCCES si FORTA UTA ARAD !!! V I C T O R I E !!!!!

    0
    0
    1. Stai liniștit domnule Nelu,să nu ramîi cu sechele după meci! Ești suporter UTA dar trebuie sa vezi realitatea . UTA nu are antrenor , uită-te și dumneata ce așezare are UTA in teren (cred că a înnebunit la fiecare meci schimbă jucătorii, el nu are un prim 11 !!! ???

      0
      0
      1. Desteptule , uite-te si la restul echipelor , nici una nu are un prim 11 cristalizat , jucandu-se din 3 in 3 zile fara oprire este imposibil sa pastrezi aceeasi formula ( accidentari , suspendari plus oboseala la jucatori ) . Balint a facut multe greseli , dar aceasta nu este una dintre ele

        0
        0
  2. Meciul contra Chindiei,nu este greu ci maxim de greu….Diferenta se va face din nou intre teoria Pro,ciudata a lui Balint si experimentatul Emil Sandoi,cu pareri de rau,10 clase peste Mister Balint….Nu voi face o paralela,nu este cazul…Sandoi a preluat jucatori expirati,refuzati pe altundeva,in fapt doar niste rodati in grup,pe care i-a reanimat…cum doar el stie…Chindia joaca un fotbal inchis,urat la prima vedere,gen CFR,dar cand te prinde descult,haotic,te taxeaza urgent…Din aceasta cauza imi este teama de ei….Grija mare….doar 3 puncte sunt pana la Niagara,cadere in butoi….doar 3….

    0
    0
  3. CINEVA !!! Sper sa nu raman cu sechele si UTA., baietii sa castige.Pai Gyuszi ,nu are cum sa faca un 11 cristalizat pt. ca, multi jucatori se accidenteaza, ba sunt suspendati s-au altii nu dau randament pe teren in ciuda avertismentelor lui Gyuszi !!! Cum o cum nu o fi, UTA. trebuie sa castige cu Chindia neaparat, si cei care vor intra pe teren ,sa dea totul pe teren ajutandu-se unul pe altul pe teren !!! HAI BAIETII , FORTA UTA ARAD !!! V I C T O R I E !!!

    0
    0
  4. De poveștile gen Ion Creangă ne-am saturat gyuszi bacsi. Sa te vedem pe marginea terenului cum urli la jucători. Nu doar acel descreierat care răcneste de sute de ori pe meci ” IEEEȘȘȘIIIII” ??

    0
    0
    1. Acel descreierat care racneste este Iacob ( sau Balauru ) , iar descreierati de acest tip sunt la fiecare meci de zeci de ani , doar ca acum fiind fara spectatori se aude orice .
      Dar ce sa stii tu …suporter de Pasti si Craciun , daca bateai drumul spre stadion in viata ta macar odata stiai ca e ceva normal

      0
      0
      1. Nu e niciunul dintre ei, vine de pe banca, iar despre drumuri spre stadion… ma abțin, tocmai ca sunt sărbătorile și sunt ” suporter de Paști ”… Sărbători fericite

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button